Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
În Evanghelia după Ioan, citim cum Iisus spune: "Lucraţi, nu pentru mîncarea cea pieritoare, ci pentru mîncarea ce rămîne spre viaţa veşnică şi pe care o va da vouă Fiul Omului".

Iisus foloseşte comparaţia cu hrana pentru a face să se înţeleagă ce aduce el omenirii. Sînt două feluri de viaţă şi două feluri de hrană: hrana pentru trup, care dă o "viaţă muritoare"... şi hrana pentru suflet, venită din cer, care dă "viaţa veşnică".

Creat de Dumnezeu şi făcut pentru Dumnezeu, omului îi este foame şi sete de Dumnezeu. Nimic în afară de Dumnezeu nu‑l poate satisface pe deplin. Toate felurile de hrană pămîntească lasă fiinţa umană nesăturată. Iisus nu ne invită să dispreţuim "pîinea de toate zilele", ci să dorim şi "pîinea vieţii veşnice".

Iisus nu ne cere să devenim leneşi în "munca" necesară pentru viaţa cetăţii umane însă ar vrea să "lucrăm" cu aceeaşi ardoare pentru a căuta o viaţă care nu va fi muritoare! Spre deosebire de Buddha, Iisus nu invită să suprimăm dorinţele noastre, ci, dimpotrivă, să le amplificăm; nu vă mulţumiţi să doriţi fărîma de viaţă trecătoare, care este a voastră în mod natural, ci mergeţi pînă acolo încît să doriţi o viaţă veşnică şi faceţi ce trebuie pentru aceasta, ca să o trăiţi încă de pe acum!

Preot Cornel Cadar
sursa http://www.evenimentul.ro/
 

De prin presa adunate ( da clik meniu) - 16 - AUGUST - 2010 ARHIVA-CONTINUARE PE - www.selectiipresa1marian.webgarden.ro

 
 

Semnele iesirii finale din criza vor veni in mai

Marti, 09 Martie 2010
» Evolutiile comertului si creditelor de consum in lunile martie si aprilie sunt indicatorii care vor da semnalele edificatoare in ce priveste finalul crizei. In timp ce Europa plateste birul eterogenitatii economiilor din UE – si, mai ales, ale celor din zona euro –, Romania inregistreaza rezultate economice slabe. Obiectivele pentru anul in curs sunt ambitioase, dar nerealiste – acestea sunt principalele constatari ale analizei macroeconomice realizate de X-Trade Brokers.

Indicatorii privind comertul si


creditele de consum din martie si aprilie vor fi primii care ne vor arata destul de clar cat de aproape este sfarsitul crizei pentru unele tari si cat de alert va fi ritmul de redresare in cazul economiilor care au trecut deja de recesiune. "Vanzarile cu amanuntul si creditele de consum sunt semnale relevante, intrucat reflecta sau inglobeaza o serie de alti indicatori, intre care increderea in stabilitatea locurilor de munca, puterea de cumparare etc. De asemenea, in lunile martie si aprilie vor disparea alti factori conjuncturali – de exemplu, iarna foarte grea din SUA si Europa,
care "a afectat suplimentar economiile respective, a ingreunat consumul si a alterat relevanta acestui indicator pentru revigorarea economica", explica Victor Safta, directorul sucursalei romanesti a X-Trade Brokers.


In SUA analistii se asteapta ca furtunile de zapada din februarie sa fi contribuit la scaderea vanzarilor cu amanuntul dupa ce, in ianuarie, acestea au inregistrat o usoara crestere. In februarie piata americana a pierdut mai putine locuri de munca decat se anticipa. Pentru prima data in ultimul an, creditele de consum din SUA au crescut in ianuarie – in primul rand, cele pentru achizitii de autoturisme si pentru studii. Vanzarile unor marci de autoturisme de lux, precum si ale unor masini de clasa medie din productia autohtona au crescut luna trecuta, fapt care, corelat cu cresterea spectaculoasa a PIB-ului american din ultimul trimestru al anului 2009, constituie deja un semnal pozitiv privind relansarea economiei americane.
Japonia a cumulat pana acum suficiente semnale privind iesirea din criza. Evolutiile pozitive ale PIB-ului sunt consolidate de cresterea productiei, exporturilor si a vanzarilor cu amanuntul, dar economia se confrunta in continuare cu un mediu deflationist.


In Europa vanzarile cu amanuntul au scazut, in ianuarie, in majoritatea tarilor, iar vremea, spun analistii, a jucat un rol important in acest sens. "Factorul meteorologic nu trebuie insa supralicitat in explicarea evolutiilor negative din Europa. Uniunea Europeana plateste birul eterogenitatii economiilor componente, iar implicatiile oricarui proces din fiecare tara membra sunt resimtite in toate celelalte state si produc efecte in cascada. Oricum, in martie factorul vreme va disparea, cel mai probabil, din peisaj, iar indicatorii vor reflecta cu mai multa acuratete economiile respective. Lunile aprilie si mai vor arata mult mai clar cu ce pasi avanseaza sau nu fiecare tara in parte", se arata in analiza XTB. Vanzarile din zona euro au scazut cu 0,3% in volum fata de decembrie si cu 1,3% fata de luna ianuarie a anului trecut.


Privind la Europa Centrala si de Est, trebuie subliniata situatia din Ungaria, unde vanzarile cu amanuntul au scazut continuu in ultimii aproape trei ani, cresterea TVA din vara trecuta constituind un nou "imbold" in acest sens. Romania a inregistrat o scadere a PIB-ului in ultimul trimestru al anului trecut. De remarcat si scaderea vanzarilor cu amanuntul, in ianuarie, precum si cresterea somajului, in aceeasi luna, in conditiile in care se anunta in continuare concedieri masive."Tintele pentru anul in curs, un PIB intre 1 si 1,5% si o rata a somajului mai mica decat cea inregistrata anul trecut, par a fi mai mult decat ambitioase, mai ales in conditiile in care mecanismele si instrumentele ce ar putea fi folosite pentru atingerea acestor obiective nu se prea vad. Harta economica mondiala va fi mai clara la sfarsitul trimestrului al doilea, cand vom putea vedea nu numai ce tari au depasit recesiunea, ci si ritmul in care isi vor reveni economiile lor. Din cate se intrevede in prezent, Romania are putine sanse de a se afla atunci in zona sta-telor care au iesit categoric din criza", a precizat Victor Safta.

Analiza tehnica
Aurul evolueaza intr-un canal de trend ascendent. Dupa o singura inchidere deasupra nivelului de 50%, de retragere Fibonacci, pretul a revenit sub acest palier. Lumanarea neagra (penultima vizibila pe grafic) pare a inghiti corpul lumanarii albe, intr-o formatiune de tip "engulfing bearish" ce ar sugera preluarea controlului de catre vanzatori. Pentru a valida aceasta interpretare, pretul trebuie sa ramana sub maximul recent de la 1.144,19. O miscare descendenta ar viza, in primul rand, limita inferioara a canalului de trend, in zona 1.113-1.115. Insa, in conditiile in care pretul ar depasi 1.144,19, semnalul negativ de tip "engulfing bearish" ar fi anulat, urmatoarea rezistenta pe care ar putea-o intalni ar fi 1.156,55, nivelul de 61,8% al retragerii Fibonacci, apropiat de maximul anterior (inregistrat pe 11 ianuarie).


Petrolul se inscrie, de asemenea, intr-un trend ascendent. Cresterea pare, pentru moment, destul de sustinuta, existand posibilitatea testarii maximului din ultimul an si jumatate de la 82,40. Indicatorul MACD nu ofera pentru moment o indicatie foarte clara de supravanzare, insa este de urmarit daca eventuale noi maxime ale pretului nu ar fi confirmate de varfuri in crestere si pentru indicator. In aceasta situatie, am avea de-a face cu o divergenta negativa, ceea ce ar reprezenta un semn de slabiciune pentru petrol. Pentru moment insa, atentia pietei va fi concentrata la nivelul de 82,40, o eventuala depasire a acestuia creand posibilitatea testarii nivelului urmator de la 84,95. In cazul iesirii din canalul de trend in jos, nivelul de suport de avut in vedere ar fi 75,28.

Material realizat cu sprijinul analistilor XTB
sursa http://www.romanialibera.ro/
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one