Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
În Evanghelia după Ioan, citim cum Iisus spune: "Lucraţi, nu pentru mîncarea cea pieritoare, ci pentru mîncarea ce rămîne spre viaţa veşnică şi pe care o va da vouă Fiul Omului".

Iisus foloseşte comparaţia cu hrana pentru a face să se înţeleagă ce aduce el omenirii. Sînt două feluri de viaţă şi două feluri de hrană: hrana pentru trup, care dă o "viaţă muritoare"... şi hrana pentru suflet, venită din cer, care dă "viaţa veşnică".

Creat de Dumnezeu şi făcut pentru Dumnezeu, omului îi este foame şi sete de Dumnezeu. Nimic în afară de Dumnezeu nu‑l poate satisface pe deplin. Toate felurile de hrană pămîntească lasă fiinţa umană nesăturată. Iisus nu ne invită să dispreţuim "pîinea de toate zilele", ci să dorim şi "pîinea vieţii veşnice".

Iisus nu ne cere să devenim leneşi în "munca" necesară pentru viaţa cetăţii umane însă ar vrea să "lucrăm" cu aceeaşi ardoare pentru a căuta o viaţă care nu va fi muritoare! Spre deosebire de Buddha, Iisus nu invită să suprimăm dorinţele noastre, ci, dimpotrivă, să le amplificăm; nu vă mulţumiţi să doriţi fărîma de viaţă trecătoare, care este a voastră în mod natural, ci mergeţi pînă acolo încît să doriţi o viaţă veşnică şi faceţi ce trebuie pentru aceasta, ca să o trăiţi încă de pe acum!

Preot Cornel Cadar
sursa http://www.evenimentul.ro/
 

De prin presa adunate ( da clik meniu) - 16 - AUGUST - 2010 ARHIVA-CONTINUARE PE - www.selectiipresa1marian.webgarden.ro

 
 

Seitan: Un sfert din pensiile de invaliditate din Romania sunt acordate pe nedrept

Seitan: Un sfert din pensiile de invaliditate din Romania sunt acordate pe nedrept
14-feb-2010

In Romania exista in prezent pensii mai mari decat salariul care le-a generat, iar circa 30% din pensionarii de invaliditate au obtinut pensie pe nedrept, a declarat Mihai Seitan, ministrul Muncii, Familiei si Solidaritatii Sociale.

"Sunt deja situatii absurde. In Romania exista pensii mai mari decat salariul care le-a generat. Sunt exemple care sunt foarte clare din punctul asta de vedere si nu este absolut nicio tara in lume care poate sa-si permita acea generozitate sa dea o pensie omului care a lucrat si a iesit la pensie

mai mare decat ce i-a dat cand lucra", a spus Seitan, citat de NewsIn.

Seitan spune ca trebuie revizuit tot ce s-a intamplat in ceea ce priveste pensiile de invaliditate, pentru ca multe sunt acordate pe nedrept, dar precizeaza ca acest lucru este greu de probat fiind vorba de afectiuni psihice. Ministrul Muncii sustine ca numarul pensiilor de invaliditate a crescut de la 600.000, in 2001, la 900.000, in 2010, aproximativ 30% fiind acordate pe nedrept.

"Suntem intr-o zona, in Dambovita, unde exista un numar
mare de pensii de invaliditate care sunt acordate nedrept, ca sa nu folosesc un alt cuvant, si care folosesc din banii astia de pensii, si asa putini, catre niste persoane care nu ar trebui sa ia astfel de pensii in loc sa se duca la persoane care intr-adevar au nevoie de pensie (…) Iata ca 300.000 au aparut deodata, extraordinar de repede, pe niste boli, multe de natura psihica, foarte greu de verificat, foarte greu de evaluat. Daca faci o analiza, cum s-a intamplat in Dambovita, si o extrapolezi la nivelul intregii tari, circa 25-30% dintre acestia s-ar putea, fara sa avem un element legal, sa fie neindreptatiti sa intre in sistemul acesta", a mai spus Seitan.

Ministrul Muncii a adaugat ca noul sistem unitar de pensii isi propune sa inlature toate privilegiile.

"Orice persoana care face un venit profesional trebuie sa participe la acest sistem cu contributii. Avem foarte multe situatii in care nu exista participarea tuturor persoanelor la acest sistem. Dorim sa facem un sistem care sa fie sustenabil pe termen scurt, mediu si lung, sa inlaturam toate privilegiile care sunt create acum intre pensiile din Romania", a mai precizat Seitan.
sursa http://www.romanialibera.ro/
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one