Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
În Evanghelia după Ioan, citim cum Iisus spune: "Lucraţi, nu pentru mîncarea cea pieritoare, ci pentru mîncarea ce rămîne spre viaţa veşnică şi pe care o va da vouă Fiul Omului".

Iisus foloseşte comparaţia cu hrana pentru a face să se înţeleagă ce aduce el omenirii. Sînt două feluri de viaţă şi două feluri de hrană: hrana pentru trup, care dă o "viaţă muritoare"... şi hrana pentru suflet, venită din cer, care dă "viaţa veşnică".

Creat de Dumnezeu şi făcut pentru Dumnezeu, omului îi este foame şi sete de Dumnezeu. Nimic în afară de Dumnezeu nu‑l poate satisface pe deplin. Toate felurile de hrană pămîntească lasă fiinţa umană nesăturată. Iisus nu ne invită să dispreţuim "pîinea de toate zilele", ci să dorim şi "pîinea vieţii veşnice".

Iisus nu ne cere să devenim leneşi în "munca" necesară pentru viaţa cetăţii umane însă ar vrea să "lucrăm" cu aceeaşi ardoare pentru a căuta o viaţă care nu va fi muritoare! Spre deosebire de Buddha, Iisus nu invită să suprimăm dorinţele noastre, ci, dimpotrivă, să le amplificăm; nu vă mulţumiţi să doriţi fărîma de viaţă trecătoare, care este a voastră în mod natural, ci mergeţi pînă acolo încît să doriţi o viaţă veşnică şi faceţi ce trebuie pentru aceasta, ca să o trăiţi încă de pe acum!

Preot Cornel Cadar
sursa http://www.evenimentul.ro/
 

De prin presa adunate ( da clik meniu) - 16 - AUGUST - 2010 ARHIVA-CONTINUARE PE - www.selectiipresa1marian.webgarden.ro

 
 

Sebastian Vladescu: Programul Prima Casa ar putea fi extins la grupuri de oameni care se asociaza pentru a construi locuinte

Sebastian Vladescu: Programul Prima Casa ar putea fi extins la grupuri de oameni care se asociaza pentru a construi locuinte
de R.M. HotNews.ro
Joi, 11 februarie 2010, 12:11 Economie | Imobiliar

Ministerul Finantelor intentioneaza sa extinda programul Prima Casa pentru mai multe persoane fizice care se asociaza in vederea constructiei de locuinte. In acest fel, se creeaza posibilitatea extinderii plafonului de garantare oferit de stat, a explicat joi ministrul Sebastian Vladescu.

El a explicat ca Guvernul nu poate acorda garantii de stat constructorilor sau dezvoltatorilor, pentru ca acestea ar fi considerate ajutoare de stat: "Fiind o schema dedicata indivizilor, suntem acoperiti si nu va exista nicio intarziere in program".

"Incercam sa sustinem cetatenii care vor sa construiasca. Existau pe vremuri in Romania celebrele plombe, grupuri de oameni care isi construiau un bloculet intr-o anumita zona (...) Ca vor fi 10 sau 25 de oameni care se asociaza, va fi decizia lor", a precizat Vladescu.

Prin aprobarea acestui program, "sectorul bancar va putea sustine constructia de locuinte", a precizat ministrul Finantelor.

"Ne gandim ca in cazul asocierilor sa ducem plafonul (de garantare) undeva catre 75.000 de euro. Pentru indivizi ramane 70.000 de euro si pentru locuinte vechi ar putea sa ramana 60.000 de euro".

Schema Prima Casa va ramane in continuare valabila pentru persoane fizice.
sursa http://economie.hotnews.ro/
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one