Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
În Evanghelia după Ioan, citim cum Iisus spune: "Lucraţi, nu pentru mîncarea cea pieritoare, ci pentru mîncarea ce rămîne spre viaţa veşnică şi pe care o va da vouă Fiul Omului".

Iisus foloseşte comparaţia cu hrana pentru a face să se înţeleagă ce aduce el omenirii. Sînt două feluri de viaţă şi două feluri de hrană: hrana pentru trup, care dă o "viaţă muritoare"... şi hrana pentru suflet, venită din cer, care dă "viaţa veşnică".

Creat de Dumnezeu şi făcut pentru Dumnezeu, omului îi este foame şi sete de Dumnezeu. Nimic în afară de Dumnezeu nu‑l poate satisface pe deplin. Toate felurile de hrană pămîntească lasă fiinţa umană nesăturată. Iisus nu ne invită să dispreţuim "pîinea de toate zilele", ci să dorim şi "pîinea vieţii veşnice".

Iisus nu ne cere să devenim leneşi în "munca" necesară pentru viaţa cetăţii umane însă ar vrea să "lucrăm" cu aceeaşi ardoare pentru a căuta o viaţă care nu va fi muritoare! Spre deosebire de Buddha, Iisus nu invită să suprimăm dorinţele noastre, ci, dimpotrivă, să le amplificăm; nu vă mulţumiţi să doriţi fărîma de viaţă trecătoare, care este a voastră în mod natural, ci mergeţi pînă acolo încît să doriţi o viaţă veşnică şi faceţi ce trebuie pentru aceasta, ca să o trăiţi încă de pe acum!

Preot Cornel Cadar
sursa http://www.evenimentul.ro/
 

De prin presa adunate ( da clik meniu) - 16 - AUGUST - 2010 ARHIVA-CONTINUARE PE - www.selectiipresa1marian.webgarden.ro

 
 

Se pune bir pe pensiile nesimţite, dar se micşorează pensiile veteranilor şi ale revoluţionarilor

12 mai 2010

Pensiile speciale ale magistraţilor, parlamentarilor, diplomaţilor vor suporta aplicarea unei taxe de solidaritate de 90 la sută. Veniturile pensionarilor obişnuiţi vor fi diminuate cu 15%, potrivit unui proiect de ordonanţă de urgenţă care va fi discutat în Guvern şi care conţine toate măsurile convenite cu FMI.

Pensionarii „speciali", care au beneficiat până acum de surplus financiar din partea statului, cu excepţia militarilor şi poliţiştilor, vor suporta tăieri ale veniturilor cu mult mai mult de 15%, susţine un proiect de ordonanţă de urgenţă care aplică înţelegerile cu FMI, intrat ieri în posesia ziarului „Adevărul". Este cazul magistraţilor, aviatorilor civili, parlamentarilor, consilierilor Curţii de Conturi, diplomaţilor, funcţionarilor publici din Parlament şi personalului auxiliar din instanţe

Astfel, pensiile speciale aflate acum în plată, calculate ca 75 - 85% din venitul câştigat în ultima lună de activitate, vor fi descompuse în două componente. Prima componentă o reprezintă suma pe care pensionarul „de lux" ar fi trebuit să o încaseze dacă i se calcula pensia normal, în funcţie de contribuţiile plătite de el la bugetul asigurărilor sociale. Această primă parte va fi diminuată cu 15%, la fel ca la toţi pensionarii. Din partea de pensie care va rămâne, adică cea pe care o primeau de la bugetul de stat fără să fi contribuit cu nimic pentru formarea acesteia, se scad impozitul pe venit şi asigurările de sănătate, după care se aplică o taxă de solidaritate de 90%.

De la 10.000 la 2.332 de lei

De exemplu, un magistrat are o pensie de 10.000 de lei. Din aceşti bani, dacă n-ar fi existat legea specială, el ar fi primit o pensie de numai 2.000 de lei, corespunzător CAS-urilor virate de el la bugetul de asigurări. Pe această sumă se aplică reducerea de 15%, ceea ce înseamnă că rămâne cu 1.700 de lei. Pentru restul de pensie, de 8.000 de lei, care este subvenţie de la stat, pentru care fostul magistrat n-a plătit contribuţii, scăderea este mult mai mare.

Din aceşti 8.000 de lei, după plata impozitului şi a asigurărilor de sănătate, rămân 6.320 de lei. Pe această sumă, spune ordonanţa, se aplică impozit de 90%, reprezentând taxă de solidaritate. Asta înseamnă că din acest segment de pensie, fostul magistrat mai rămâne cu doar 632 de lei. Aşadar, din prima parte mai rămân 1.700 de lei, iar din a doua doar 632 de lei. Asta înseamnă că fostul magistrat va lua, de la 1 iunie, o pensie de numai 2.332 de lei, adică mai puţin de un sfert din 10.000 de lei, cât ia acum.

Această schemă de calcul nu se aplică în cazul pensiilor de militari şi foşti poliţişti. La ei, scăderea este cea generală, de 15%. Diminuarea tuturor celorlalte pensii se va face prin micşorarea cu 15% a punctului de pensie, care va ajunge la 622,9 lei. Pensia socială minimă garantată se reduce şi ea de la 350 la 300 de lei.

Ordonanţa mai prevede că, de la 1 iunie, scad cu 15% şi indemnizaţiile şi sporurile pentru invalizii de război, dar şi pensiile veteranilor şi văduvelor de război. De asemenea, vor fi diminuate şi veniturile persoanelor persecutate din motive politic şi ale revoluţionarilor din decembrie 1989.

Dispare trusoul pentru nou-născuţi

Acelaşi proiect de ordonanţă operează şi la ajutoare sociale. Astfel, două dintre prestaţii, trusoul pentru nou-născut (de 150 de lei) şi ajutorul de 200 de euro dat tinerilor căsătoriţi, dispar pentru totdeauna. În rest, pentru majoritatea prestaţiilor sociale se aplică diminuări cu 15%. Astfel, alocaţia pentru copilul de până la doi ani (200 de lei), precum şi cea de 42 de lei, pentru copiii între doi şi 18 ani, se vor diminua cu 15%. Tot cu 15% coboară şi sumele plătite pentru însoţitorii nevăzătorilor, precum şi ajutoarele lunare acordate refugiaţilor.

La fel scad indemnizaţiile şi bugetele complementare acordate persoanelor cu handicap, alocaţiile familiale şi cele pentru sprijinul familiei cu un singur părinte, alocaţiile pentru nou-născuţi sau cele de plasament.

Indemnizaţia pentru creşterea copilului scade şi ea cu 15% din valoarea pe care o încasează acum mama. Sumele se stabilesc exact ca până în momentul de faţă: se calculează 85% din media salariilor din ultimele 12 luni, dar nu mai mult de 4.000 de lei, şi apoi se aplică scăderea de 15%. Mai multe detalii aici.

Fără bilete de odihnă

Anul acesta, Casa Naţională de Pensii (CNP) nu va contracta niciun bilet de odihnă pentru pensionari. La începutul anului, CNP înăsprise deja criteriile de acordare a biletelor de tratament pentru pensionari.

sursa http://www.adevarul.ro/
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one