Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
În Evanghelia după Ioan, citim cum Iisus spune: "Lucraţi, nu pentru mîncarea cea pieritoare, ci pentru mîncarea ce rămîne spre viaţa veşnică şi pe care o va da vouă Fiul Omului".

Iisus foloseşte comparaţia cu hrana pentru a face să se înţeleagă ce aduce el omenirii. Sînt două feluri de viaţă şi două feluri de hrană: hrana pentru trup, care dă o "viaţă muritoare"... şi hrana pentru suflet, venită din cer, care dă "viaţa veşnică".

Creat de Dumnezeu şi făcut pentru Dumnezeu, omului îi este foame şi sete de Dumnezeu. Nimic în afară de Dumnezeu nu‑l poate satisface pe deplin. Toate felurile de hrană pămîntească lasă fiinţa umană nesăturată. Iisus nu ne invită să dispreţuim "pîinea de toate zilele", ci să dorim şi "pîinea vieţii veşnice".

Iisus nu ne cere să devenim leneşi în "munca" necesară pentru viaţa cetăţii umane însă ar vrea să "lucrăm" cu aceeaşi ardoare pentru a căuta o viaţă care nu va fi muritoare! Spre deosebire de Buddha, Iisus nu invită să suprimăm dorinţele noastre, ci, dimpotrivă, să le amplificăm; nu vă mulţumiţi să doriţi fărîma de viaţă trecătoare, care este a voastră în mod natural, ci mergeţi pînă acolo încît să doriţi o viaţă veşnică şi faceţi ce trebuie pentru aceasta, ca să o trăiţi încă de pe acum!

Preot Cornel Cadar
sursa http://www.evenimentul.ro/
 

De prin presa adunate ( da clik meniu) - 16 - AUGUST - 2010 ARHIVA-CONTINUARE PE - www.selectiipresa1marian.webgarden.ro

 
 

Salariul minim, pensia socială şi venitul minim garantat nu vor fi reduse

27 mai 2010

Scris de Oana Voinea
Guvernul a aprobat, în şedinţa de ieri, scrisoarea de intenţie convenită cu Fondul Monetar Internaţional, care prevede, printre altele, reducerea pensiilor şi a salariilor în sectorul bugetar, a declarat premierul Emil Boc. Documentul va fi transmis Fondului Monetar Internaţional, pentru a fi aprobat în board-ul instituţiei la finele lunii iunie.
„Punctul de vedere al Guvernului rămâne acelaşi - nu majorăm TVA şi cota unică. Am ales această soluţie pentru a nu sufoca mediul economic. Creşterea impozitelor ar fi condus la inflaţie, ceea ce ar fi muşcat la fel de mult din buzunarul românilor“, a afirmat primul-ministru.
„Suntem nevoiţi să luăm aceste măsuri datorită situaţiei externe, dar şi din cauza politicilor din ultimii 20 de ani. Şi mai ales din cauza greşelilor din 2007-2008. Şi în condiţiile menţinerii deficitului de 6,8%, România trebuie să se împrumute, pentru că, în continuare, consumă mai mult decât produce“, a spus Boc.
Premierul a subliniat că reducerea salariilor şi pensiilor este o soluţie sănătoasă, chiar dacă e dureroasă.
Salariul minim pe economie, pensia socială minimă de 350 de lei, alocaţia pentru copii, indemnizaţia de handicap şi venitul minim garantat nu vor fi însă reduse.
Emil Boc a anunţat că salariul minim pe economie de 600 de lei nu va fi redus, la fel şi pensia socială minimă de 350 de lei. Nici venitul minim garantat nu va scădea, dar va fi acordat doar „celor ce au nevoie“. Astfel, a spus Boc, venitul minim garantat va fi tot de 125 de lei pentru o persoană singură, de 225 pentru o familie cu doi membri, de 313 lei pentru o familie cu trei membri, de 390 de lei pentru una cu patru membri şi de 462 de lei pentru cinci membri. Peste această ultimă sumă se vor adăuga câte 31 de lei pentru fiecare persoană, dacă familia are mai mult de cinci membri.
În ceea ce priveşte indemnizaţia pentru creşterea copilului, aceasta va scădea cu 15%, dar nu va fi mai mică de 600 de lei.
Potrivit preşedintelui UNPR, Marian Sârbu, estimările oficiale relevă că aproximativ un milion de persoane se vor afla în situaţia de a beneficia de pensia socială minimă garantată de 350 de lei, după aplicarea măsurilor de austeritate, ajungând la pragul de sărăcie severă. El a precizat că, în prezent, aproximativ 700.000 de persoane primesc pensia socială minimă garantată.
„Am încercat să ne concentrăm în timpul discuţiilor pe încercarea de a proteja unele categorii sociale care, dacă ar fi suferit pierderi de venituri, ar fi intrat în ceea ce am putea numi «categoria de sărăcia severă» (...) Practic, cei care, să spunem, vor suferi în urma procesului de ajustare a pensiilor, nici aceştia nu vor coborî sub 350 de lei, chiar dacă nu au fost până acum beneficiari de pensie socială minimă garantată. Estimările noastre duc la o valoare de circa un milion de persoane care, după aceste măsuri, se vor afla în situaţia de a beneficia de această valoare de 350 de lei“, a spus Sârbu, la finalul reuniunii liderilor Coaliţiei.

Austeritate doar până la sfârşitul anului

Proiectul de lege privind reducerea cheltuielilor bugetare pentru care Guvernul îşi va asuma răspunderea va stabili în mod distinct că măsurile de austeritate sunt aplicate până la 31 decembrie 2010, în condiţiile în care din 2011 vor fi aplicate Legea pensiilor şi modificările la Legea salarizării.
„Pentru 2011, în condiţiile Legii bugetului de stat, Legii salarizării unitare şi Legii pensiilor aflată în Parlament se creează premisele pentru a reveni la o creştere sănătoasă a pensiilor şi salariilor“, a spus Boc.
Guvernul îşi va asuma răspunderea în faţa Parlamentului pentru două proiecte de lege, dintre care unul va conţine măsuri de reducere a cheltuielilor bugetare, iar al doilea proiect va reglementa recalcularea pensiilor conform principiului contributivităţii şi reevaluarea pensiilor de invaliditate.
Proiectele de lege vor fi transmise Parlamentului după avizul CES.
sursa http://www.curentul.ro/
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one