Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
În Evanghelia după Ioan, citim cum Iisus spune: "Lucraţi, nu pentru mîncarea cea pieritoare, ci pentru mîncarea ce rămîne spre viaţa veşnică şi pe care o va da vouă Fiul Omului".

Iisus foloseşte comparaţia cu hrana pentru a face să se înţeleagă ce aduce el omenirii. Sînt două feluri de viaţă şi două feluri de hrană: hrana pentru trup, care dă o "viaţă muritoare"... şi hrana pentru suflet, venită din cer, care dă "viaţa veşnică".

Creat de Dumnezeu şi făcut pentru Dumnezeu, omului îi este foame şi sete de Dumnezeu. Nimic în afară de Dumnezeu nu‑l poate satisface pe deplin. Toate felurile de hrană pămîntească lasă fiinţa umană nesăturată. Iisus nu ne invită să dispreţuim "pîinea de toate zilele", ci să dorim şi "pîinea vieţii veşnice".

Iisus nu ne cere să devenim leneşi în "munca" necesară pentru viaţa cetăţii umane însă ar vrea să "lucrăm" cu aceeaşi ardoare pentru a căuta o viaţă care nu va fi muritoare! Spre deosebire de Buddha, Iisus nu invită să suprimăm dorinţele noastre, ci, dimpotrivă, să le amplificăm; nu vă mulţumiţi să doriţi fărîma de viaţă trecătoare, care este a voastră în mod natural, ci mergeţi pînă acolo încît să doriţi o viaţă veşnică şi faceţi ce trebuie pentru aceasta, ca să o trăiţi încă de pe acum!

Preot Cornel Cadar
sursa http://www.evenimentul.ro/
 

De prin presa adunate ( da clik meniu) - 16 - AUGUST - 2010 ARHIVA-CONTINUARE PE - www.selectiipresa1marian.webgarden.ro

 
 

Salariile au scazut la privat, era timpul si pentru sectorul public, iar sindicatele pregatesc greve ample

7 mai 2010

Statul taie din investitii ca sa plateasca dobanzi tot mai mari, scrie Capital.
Deficitul programat in primul trimestru a fost atins, numai ca executia arata ca in vreme ce cheltuielile cu investitiile au scazut cu 36%, cele cu dobanzile au crescut cu acelasi procentaj. La noua evaluare a Fondului Monetar International (FMI), Guvernul a prezentat o tema facu ta in stil propriu. Tinta de deficit programata pentru primul trimestru a fost indeplinita.

Isarescu spulbera asteptarile de revenire a economiei: mai intai sa-si corecteze statul deficitul, informeaza Ziarul Financiar.
Guvernatorul Mugur Isarescu spune ca revenirea economiei nu este nici macar dezirabila, cat timp sectorul public nu reuseste sa isi reduca deficitul enorm, fie prin taieri dure de cheltuieli, fie prin majorarea de taxe.

Sindicatele pregatesc greve ample, anunta EVZ.
Nemultumiti de scaderea salariilor in sectorul bugetar cu 25%, masura anuntata ieri de presedintele Traian Basescu, liderii marilor Confederatii sindicale se intalnesc, astazi, la sediul Cartel Alfa pentru a stabili calendarul protestelor. Iar pensionarii au anuntat ca miercuri vor picheta Palatul Cotroceni si toate prefecturiile din tara.

Analiza Harvard: Europa aplica metoda Ceausescu?, titreaza Romania Libera.
Faptul ca o tara isi poate plati datoriile nu inseamna in mod necesar si ca ea ar trebui sa aleaga sa faca acest lucru, spune Kenneth Rogoff, profesor de economie la Universitatea Harvard. El da exemplul Romaniei in perioada Ceausescu, care a rambursat datoria, desi ar fi putut beneficia de politica de anulare partiala a datoriilor.

Economistii: Salariile au scazut la privat, era timpul si pentru sectorul public, anunta Money.ro.
Prin cresterea fiscalitatii, afirma analistii, riscam deteriorarea increderii investitorilor straini si cresterea datoriei publice. Majoritatea economistilor au rasuflat usurati: am ales raul cel mai mic, nu creste fiscalitatea, s-a respectat principiul manualului de economie care spune ca “nu se cresc taxele pe timp de criza”.
sursa http://www.avocatnet.ro/
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one