Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
În Evanghelia după Ioan, citim cum Iisus spune: "Lucraţi, nu pentru mîncarea cea pieritoare, ci pentru mîncarea ce rămîne spre viaţa veşnică şi pe care o va da vouă Fiul Omului".

Iisus foloseşte comparaţia cu hrana pentru a face să se înţeleagă ce aduce el omenirii. Sînt două feluri de viaţă şi două feluri de hrană: hrana pentru trup, care dă o "viaţă muritoare"... şi hrana pentru suflet, venită din cer, care dă "viaţa veşnică".

Creat de Dumnezeu şi făcut pentru Dumnezeu, omului îi este foame şi sete de Dumnezeu. Nimic în afară de Dumnezeu nu‑l poate satisface pe deplin. Toate felurile de hrană pămîntească lasă fiinţa umană nesăturată. Iisus nu ne invită să dispreţuim "pîinea de toate zilele", ci să dorim şi "pîinea vieţii veşnice".

Iisus nu ne cere să devenim leneşi în "munca" necesară pentru viaţa cetăţii umane însă ar vrea să "lucrăm" cu aceeaşi ardoare pentru a căuta o viaţă care nu va fi muritoare! Spre deosebire de Buddha, Iisus nu invită să suprimăm dorinţele noastre, ci, dimpotrivă, să le amplificăm; nu vă mulţumiţi să doriţi fărîma de viaţă trecătoare, care este a voastră în mod natural, ci mergeţi pînă acolo încît să doriţi o viaţă veşnică şi faceţi ce trebuie pentru aceasta, ca să o trăiţi încă de pe acum!

Preot Cornel Cadar
sursa http://www.evenimentul.ro/
 

De prin presa adunate ( da clik meniu) - 16 - AUGUST - 2010 ARHIVA-CONTINUARE PE - www.selectiipresa1marian.webgarden.ro

 
 

Salariile angajaţilor din energie, egale cu ale miniştrilor

Salariile angajaţilor din energie, egale cu ale miniştrilor
27-feb-2010

În 2010, companiile din subordinea Ministerului Economiei vor concedia 2.345 de persoane. Cele mai multe disponibilizări vor avea loc la Compania Naţională a Huilei, respectiv Termoelectrica şi complexurile energetice.

Câştigurile medii brute ale angajaţilor din cele 41 de companii aflate în subordinea Ministerului Economiei vor fi cuprinse anul acesta între 1.081 lei şi 7.420 lei. Cel mai mare salariul mediu este la Nuclearelectrica, iar cel mai mic, la Romplumb.
În top cinci cele mai mari salarii se mai află angajaţii de la Hidroelectrica cu un venit mediu brut de 5.020 lei, Electrica cu 4.809 lei, Transelectrica cu 4.070 lei şi Romgaz cu 4.044 lei.

În 2010, companiile din subordinea Ministerului Economiei vor face şi angajări, dar şi concedieri. Cele mai multe disponibilizări vor avea loc la Compania Naţională a Huilei, adică 1.067, apoi la Termoelectrica (300), Complexul Energetic Turceni (195), Compania Nationala a Lignitului (169), Oltchim (125), Romaero (108) şi Complexul Energetic Rovinari (108).

Vor angaja în schimb companiile Avioane Craiova (200), Nuclearelectrica (96), IAR Braşov (32), Romgaz (15), Transgaz (17) etc.

sursa http://www.cotidianul.ro/
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one