Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
În Evanghelia după Ioan, citim cum Iisus spune: "Lucraţi, nu pentru mîncarea cea pieritoare, ci pentru mîncarea ce rămîne spre viaţa veşnică şi pe care o va da vouă Fiul Omului".

Iisus foloseşte comparaţia cu hrana pentru a face să se înţeleagă ce aduce el omenirii. Sînt două feluri de viaţă şi două feluri de hrană: hrana pentru trup, care dă o "viaţă muritoare"... şi hrana pentru suflet, venită din cer, care dă "viaţa veşnică".

Creat de Dumnezeu şi făcut pentru Dumnezeu, omului îi este foame şi sete de Dumnezeu. Nimic în afară de Dumnezeu nu‑l poate satisface pe deplin. Toate felurile de hrană pămîntească lasă fiinţa umană nesăturată. Iisus nu ne invită să dispreţuim "pîinea de toate zilele", ci să dorim şi "pîinea vieţii veşnice".

Iisus nu ne cere să devenim leneşi în "munca" necesară pentru viaţa cetăţii umane însă ar vrea să "lucrăm" cu aceeaşi ardoare pentru a căuta o viaţă care nu va fi muritoare! Spre deosebire de Buddha, Iisus nu invită să suprimăm dorinţele noastre, ci, dimpotrivă, să le amplificăm; nu vă mulţumiţi să doriţi fărîma de viaţă trecătoare, care este a voastră în mod natural, ci mergeţi pînă acolo încît să doriţi o viaţă veşnică şi faceţi ce trebuie pentru aceasta, ca să o trăiţi încă de pe acum!

Preot Cornel Cadar
sursa http://www.evenimentul.ro/
 

De prin presa adunate ( da clik meniu) - 16 - AUGUST - 2010 ARHIVA-CONTINUARE PE - www.selectiipresa1marian.webgarden.ro

 
 

Roşia Montană: primul pas spre exploatare

6 mai 2010

utor: Antoaneta Etves
Proiectul „Roşia Montană” a primit un nou certificat de ur banism. Urmează avizul de mediu în baza căruia aurul poate fi extras începând din 2011.

Compania Roşia Montană Gold Corporation (RMGC) a obţinut, la finele săptămânii trecute, un nou certificat de urbanism care i-a deschis calea către un aviz de mediu ce ar permite începerea exploatării miniere, cel mai probabil, de anul viitor.

Ieri, în timp ce oficialii de la Mediu anunţau reluarea procesului de avizare a proiectului de la Roşia Montană, Parlamentul European adopta o rezoluţie prin care recomandă statelor membre UE să nu susţină niciun proiect de minerit care implică folosirea cianurilor.

„Votul PE nu are niciun efect juridic şi nu schimbă legislaţia aplicabilă mineritului în UE. (...) Proiectul «Roşia Montană» este cel mai complex proiect industrial din România din ultimii 20 de ani şi contribuie cu mii de locuri de muncă şi peste patru miliarde de dolari în economie, într-o perioadă de criză”, au explicat oficialii companiei.

Exploatarea ar putea începe anul viitor

Opinia RMGC este susţinută nu doar de edilii celor 19 localităţi din zona în care ar urma să se deruleze proiectul minier, ci şi de parlamentari şi membri ai guvernului.

Astfel, în timp ce deputatul PDL de Alba Clement Negruţ şi-a exprimat speranţa ca proiectul să demareze la anul, ministrul culturii, Kelemen Hunor, a susţinut că „se poate găsit o soluţie prin care să nu fie compromisă moştenirea culturală, dacă va fi dezvoltată o viitoare exploatare”.

„În cazul proiectului de la Roşia Montană nu se va lua o decizie politică, ci una pur tehnică în sprijinul mediului şi al culturii. Voi cere garanţii de mediu soci etăţii ce va exploata în zonă”, a precizat, la rândul său, ministrul Laszlo Borbely.

Muntele Cârnic, exploatat după descărcare arheologică

Este puţin probabil însă ca noul certificat de urbanism obţinut de RMGC să mai poată opri exploatarea, după cum a lăsat să se înţeleagă chiar pre şe dintele Consiliului Judeţean Alba, Ion Dumitrel.

„Documentul actual este absolut diferit de cel iniţial. Sunt nominalizate obiective legate de protejarea mediului şi a patrimoniului istoric. Toate întrebările ridicate de specialiştii din Ministerul Mediului şi Ministerul Culturii sunt detaliate, iar răspunsurile se găsesc în certificat”, a explicat Dumitrel.

Cât despre Muntele Cârnic, unul dintre motivele principale ale disputei dintre societatea civilă şi investitori, acesta va putea fi exploatat doar după obţi nerea unui certificat de des cărcare arheologică.

DECIZIE

Parlamentul European interzice cianurile

Parlamentul European a adoptat, ieri, o rezoluţie care solicită interzicerea utilizării tehnologiilor de minerit pe bază de cianuri în UE până la sfârşitul lui 2011.

Rezoluţia, care nu are putere legislativă, recomandă Comisiei UE şi statelor membre să nu susţină, „direct sau indirect, niciun proiect de minerit care implică utilizarea de tehnologii pe bază de cianuri în UE până când se va a plica interdicţia generală”. Rezoluţia a fost adoptată în forma iniţial agreată de grupurile politice, mai multe amendamente susţinute de de le ga ţia PDL fiind respinse. (Adrian Cochino)
sursa http://www.evz.ro/
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one