Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
În Evanghelia după Ioan, citim cum Iisus spune: "Lucraţi, nu pentru mîncarea cea pieritoare, ci pentru mîncarea ce rămîne spre viaţa veşnică şi pe care o va da vouă Fiul Omului".

Iisus foloseşte comparaţia cu hrana pentru a face să se înţeleagă ce aduce el omenirii. Sînt două feluri de viaţă şi două feluri de hrană: hrana pentru trup, care dă o "viaţă muritoare"... şi hrana pentru suflet, venită din cer, care dă "viaţa veşnică".

Creat de Dumnezeu şi făcut pentru Dumnezeu, omului îi este foame şi sete de Dumnezeu. Nimic în afară de Dumnezeu nu‑l poate satisface pe deplin. Toate felurile de hrană pămîntească lasă fiinţa umană nesăturată. Iisus nu ne invită să dispreţuim "pîinea de toate zilele", ci să dorim şi "pîinea vieţii veşnice".

Iisus nu ne cere să devenim leneşi în "munca" necesară pentru viaţa cetăţii umane însă ar vrea să "lucrăm" cu aceeaşi ardoare pentru a căuta o viaţă care nu va fi muritoare! Spre deosebire de Buddha, Iisus nu invită să suprimăm dorinţele noastre, ci, dimpotrivă, să le amplificăm; nu vă mulţumiţi să doriţi fărîma de viaţă trecătoare, care este a voastră în mod natural, ci mergeţi pînă acolo încît să doriţi o viaţă veşnică şi faceţi ce trebuie pentru aceasta, ca să o trăiţi încă de pe acum!

Preot Cornel Cadar
sursa http://www.evenimentul.ro/
 

De prin presa adunate ( da clik meniu) - 16 - AUGUST - 2010 ARHIVA-CONTINUARE PE - www.selectiipresa1marian.webgarden.ro

 
 

Relansarea economică a României se va produce abia în 2011

19 iulie 2010

Relansarea economică a României se va produce abia în 2011, inundaţiile şi creşterea TVA aducând o cădere a economiei de aproape 1% din PIB, a declarat ministrul Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri, Adriean Videanu, la postul public de radio.
“Dacă nu am fi avut inundaţiile care ne-au adus o cădere de aproape un procent din PIB, în prezent se face evaluarea exactă şi dacă nu am fost obligaţi să majorăm TVA, cred că am fi putut vorbi de o relansare economică din trimestrul III al acestui an. Având în vedere cele două elemente imprevizibile, care nu depind de guvern, eu cred că relansarea economică se va produce anul viitor”, a spus Videanu.
Acesta a precizat că, pentru echilibrarea fiscală a bugetului, măsurile de reducere temporară a salariilor şi pensiilor erau cele mai oportune în comparaţie cu majorarea taxelor. “Majorarea TVA produce un rău pe o perioadă de 3-4-5 luni, respectiv o majorare a inflaţiei şi o reducere a consumului, dar ulterior nu mai produce, însă amână creşterea economică. Dar în această zonă este de discutat şi de analizat.
Din punctul meu de vedere, soluţia de reducere a cheltuielilor publice temporar, până de la 31 decembrie 2010, echilibra fiscal bugetul consolidat, dar, în urma deciziei Curţii Constituţionale, am decis majorarea TVA, ceea ce a adus o amânare a reluării creşterii economice cu câteva luni, poate cu un an. Eu aş fi preferat o reducere a cheltuielilor publice pentru echilibrarea fiscală şi, astfel, am fi putut să revenim la aceleaşi venituri după 6 luni, pentru că existau elementele de creştere majoră a PIB.
Măsurile erau dureroase, dar erau pe termen scurt, şi, în acea perioadă, se puteau rezolva mai multe probleme, respectiv reducerea aparatului public, introducerea Legii unitare a pensiilor”, a explicat Videanu.
Economia României probabil că se va contracta cu cel puţin unu la sută în 2010, mai mult decât previziunile anterioare, a declarat ministrul finanţelor Sebastian Vlădescu la 29 iunie. FMI şi guvernul estimează că PIB se va contracta cu până la 0,5 la sută după un record de 7,1 la sută în 2009.
sursa ;http://www.financiarul.ro/
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one