Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
În Evanghelia după Ioan, citim cum Iisus spune: "Lucraţi, nu pentru mîncarea cea pieritoare, ci pentru mîncarea ce rămîne spre viaţa veşnică şi pe care o va da vouă Fiul Omului".

Iisus foloseşte comparaţia cu hrana pentru a face să se înţeleagă ce aduce el omenirii. Sînt două feluri de viaţă şi două feluri de hrană: hrana pentru trup, care dă o "viaţă muritoare"... şi hrana pentru suflet, venită din cer, care dă "viaţa veşnică".

Creat de Dumnezeu şi făcut pentru Dumnezeu, omului îi este foame şi sete de Dumnezeu. Nimic în afară de Dumnezeu nu‑l poate satisface pe deplin. Toate felurile de hrană pămîntească lasă fiinţa umană nesăturată. Iisus nu ne invită să dispreţuim "pîinea de toate zilele", ci să dorim şi "pîinea vieţii veşnice".

Iisus nu ne cere să devenim leneşi în "munca" necesară pentru viaţa cetăţii umane însă ar vrea să "lucrăm" cu aceeaşi ardoare pentru a căuta o viaţă care nu va fi muritoare! Spre deosebire de Buddha, Iisus nu invită să suprimăm dorinţele noastre, ci, dimpotrivă, să le amplificăm; nu vă mulţumiţi să doriţi fărîma de viaţă trecătoare, care este a voastră în mod natural, ci mergeţi pînă acolo încît să doriţi o viaţă veşnică şi faceţi ce trebuie pentru aceasta, ca să o trăiţi încă de pe acum!

Preot Cornel Cadar
sursa http://www.evenimentul.ro/
 

De prin presa adunate ( da clik meniu) - 16 - AUGUST - 2010 ARHIVA-CONTINUARE PE - www.selectiipresa1marian.webgarden.ro

 
 

Regii contestaţiilor, în pericol: guvernul vrea licitaţii rapide

5 mai 2010
de ANDREEA NICOLAE, DIANA LAZAR

Autostrăzile A1 şi A2 au fost închise iarna trecută din cauza zăpezii. Firma care câştigase contractul de întreţinere multianuală a celor două autostrăzi, Sraco Delta ACM (deţinută de un apropiat al primarului PDL Liviu Negoiţă), nu a făcut însă deszăpezirea pentru că firma PA&Co, a lui Costel Căşuneanu, a blocat licitaţia prin contestaţie. Aceeaşi situaţie îi ţine pe loc şi pe câştigătorii licitaţiilor pentru întreţinerea ma-jorităţii drumurilor naţionale din Moldova. În plus, acelaşi Costel Căşuneanu împreună cu Dorinel Umbrărescu, patronul Spedition UMB, au blocat anul trecut prin contestaţie ajunsă în instanţă construcţia Coridorului 4 paneuropean Deva-Orăştie. Licitaţia va fi reluată anul acesta.

„În momentul de faţă, avem proiecte de sute de milioane de euro blocate şi de doi ani din cauza diverşilor constructori şi regi ai şoselelor care au făcut un sport naţional din contestaţii. Dacă au dreptate contestă, dacă n-au dreptate tot contestă, ca să poată apoi să ceară bani de la câştigătorul de drept ca să-şi retragă contestaţia", au declarat pentru România Liberă surse oficiale.

Astfel de situaţii şi alte mii asemănătoare ar trebui să dispară în urma modificării Legii achiziţiilor publice. Depunerea contestaţiilor doar la finalul licitaţiilor, scurtarea perioadei de soluţionare a reclamaţiilor şi limitarea plafonului de majorare a contractului iniţial prin acte adiţionale la 20% sunt principalele propuneri de modificare a Legii achiziţiilor publice făcute de Autoritatea Naţională pentru Reglementarea şi Monitorizarea Achiziţiilor Publice (ANRMAP). Pentru adoptarea noii legi este însă nevoie de acordul Comisiei Europene, având în vedere că achiziţiile publice făcute în România sunt legate de bugetul comunitar.

Adio contestaţii!
Noul proiect de lege îşi propune să preîntâmpine blocarea lucrărilor, susţine Cristina Trăilă, şefa ANRMAP, aflată zilele acestea la Bruxelles pentru finalizarea negocierilor la Comisia Europeană. Mai precis, firmele nemulţumite de cum a decurs o licitaţie vor notifica autoritatea contractantă că intenţionează să sesizeze Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor, fără însă ca notificarea să aibă ca efect suspendarea de drept a derulării şi/sau finalizării procedurii de atribuire, aşa cum se întâmplă în prezent. „Orice contestaţie va fi soluţionată doar la finalizarea procedurii, iar contractul poate fi încheiat imediat după decizia Consiliului", a declarat Trăilă. Tot noua lege prevede soluţionarea contestaţiilor în maximum 20 de zile de la finalizarea licitaţiei. Aceeaşi lege vrea şi evitarea unor cazuri de genul Nicolae Nemirschi-Ministerul Mediului. Este vorba de cei 500.000 euro acordaţi fără licitaţie firmei Ars Advertising, pe principiul „extensiei" contractului pe care Ministerul Mediului îl încheiase în 2008. Potrivit propunerilor formulate de ANRMAP, valoarea cumulată a actelor adiţionale care se încheie pentru lucrări şi/sau servicii suplimentare nu va depăşi 20% din valoarea contractului iniţial. Acum, limita maximă este de 50% din valoarea contractului iniţial.

Constructorii salută legea, dar sunt circumspecţi
Managerii companiilor spun că propunerile ANRMAP sunt bune, dar corectitudinea desfăşurării unei licitaţii depinde, în opinia lor, în bună măsură şi de modul în care sunt întocmite caietele de sarcini. „Companiile de construcţii serioase vor fi mulţumite de aceste propuneri şi de intrarea lor în vigoare", a declarat Romeo Boţocan, directorul pentru România al grupului german de construcţii Max Bögl, citat de Mediafax. La rândul lui, Cristian Erbaşu, preşedintele Patronatului Societăţilor din Construcţii, consideră că propunerile sunt de „bun augur", dar efectul lor „rămâne de văzut". „Legea e bună pe hârtie, dar în practică? Clienţii guvernării vor rămâne abonaţi la marile lucrări, iar această lege le uşurează accesul la bani", spune un manager de firmă sub protecţia anonimatului.

Dincolo de efectele benefice pe care le-ar produce aceste modificări dacă vor fi adoptate, Emil Boc şi oamenii săi ar încasa şi o bilă albă la Cotroceni, întrucât preşedintele Băsescu ar fi cerut în mod expres schimbarea acestei legi. De altfel, pedeliştii s-au mobilizat şi la nivel de partid şi au înfiinţat o comisie menită să obţină sprijin politic în Parlament pentru aceste modificări. Membră în comisie, Sulfina Barbu e convinsă că parlamentarii opoziţiei vor vota şi ei noua lege sau ordonanţă de urgenţă, întrucât modificările propuse „nu au culoare politică". „Primarii, şefii de Consilii Judeţene din toate partidele se plâng că nu pot absorbi fonduri europene, că le expiră avizele, acordurile şi garanţiile bancare până la soluţionarea contestaţiilor şi sunt nevoiţi s-o ia mereu de la capăt. Aşa că nu văd de ce s-ar opune colegii de la alte partide. Discutăm de un interes comun", ne-a declarat Barbu.
sursa :http://www.romanialibera.ro/
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one