Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
În Evanghelia după Ioan, citim cum Iisus spune: "Lucraţi, nu pentru mîncarea cea pieritoare, ci pentru mîncarea ce rămîne spre viaţa veşnică şi pe care o va da vouă Fiul Omului".

Iisus foloseşte comparaţia cu hrana pentru a face să se înţeleagă ce aduce el omenirii. Sînt două feluri de viaţă şi două feluri de hrană: hrana pentru trup, care dă o "viaţă muritoare"... şi hrana pentru suflet, venită din cer, care dă "viaţa veşnică".

Creat de Dumnezeu şi făcut pentru Dumnezeu, omului îi este foame şi sete de Dumnezeu. Nimic în afară de Dumnezeu nu‑l poate satisface pe deplin. Toate felurile de hrană pămîntească lasă fiinţa umană nesăturată. Iisus nu ne invită să dispreţuim "pîinea de toate zilele", ci să dorim şi "pîinea vieţii veşnice".

Iisus nu ne cere să devenim leneşi în "munca" necesară pentru viaţa cetăţii umane însă ar vrea să "lucrăm" cu aceeaşi ardoare pentru a căuta o viaţă care nu va fi muritoare! Spre deosebire de Buddha, Iisus nu invită să suprimăm dorinţele noastre, ci, dimpotrivă, să le amplificăm; nu vă mulţumiţi să doriţi fărîma de viaţă trecătoare, care este a voastră în mod natural, ci mergeţi pînă acolo încît să doriţi o viaţă veşnică şi faceţi ce trebuie pentru aceasta, ca să o trăiţi încă de pe acum!

Preot Cornel Cadar
sursa http://www.evenimentul.ro/
 

De prin presa adunate ( da clik meniu) - 16 - AUGUST - 2010 ARHIVA-CONTINUARE PE - www.selectiipresa1marian.webgarden.ro

 
 

Reduceri de taxe pentru colecţionarii de bonuri fiscale

26 iulie 2010

Autor: Ciprian Mailat
Te-ai gândit vreodată că bonul fiscal nu este doar o hârtie simplă pe care o arunci după ce verifici dacă te-a înşelat sau nu casiera magazinului? Păstrarea chitanţei îţi poate aduce bani sau reduceri la plata impozitelor către stat.

Startul la vânătoarea de bonuri fiscale a fost dat de premierul Emil Boc, care a precizat sâmbătă că, indiferent de produsul sau serviciul achiziţionat, persoanelor care solicită şi păstrează bonurile fiscale li se va returna o parte din sumă.

"Toţi cei care vor avea bonuri fiscale adunate, peste un anumit sau până la un anumit plafon, vor beneficia de o primă din acea sumă de bani pentru a putea să-i încurajăm să ceară bon fiscal la diversele produse care se vând în România - de la pâine până la lucruri foarte valoroase, lucruri foarte scumpe, pentru că, din nefericire, o formă a evaziunii fiscale este şi aceea că nu se dă bon fiscal", a spus şeful executivului.

O nouă modificare a Codului Fiscal

Întrebat care este plafonul şi ce sumă se returnează, Boc a precizat că nu au fost încă stabilit. "Vom discuta acest procent. Cert este că vom stabili un plafon pe an de bonuri fiscale care se pot aduna, şi din acele bonuri fiscale, un procent, îl vom stabili, i se va returna consumatorului pentru faptul că a adus bonurile fiscale şi le-a cerut", a spus acesta.

Potrivit premierului, acest program are în vedere stimularea oamenilor de a cere bon fiscal şi de a lupta împotriva evaziunii fiscale. Totodată, vor beneficia de deduceri fiscale şi persoanele care realizează amenajări ale locuinţei, după ce va fi modificat în toamnă Codul Fiscal.

Ministrul economiei, Adriean Videanu, a menţionat că este vorba de e o deducere fiscală legată de toate materialele şi serviciile care se achiziţionează pentru reabilitarea unei case.

"Este o zonă cu evaziune fiscală majoră şi pe baza cuantificării întregului volum de materiale şi de servicii care se realizează pentru reabilitarea unei case, un anumit procent pe care-l evaluăm cu Ministerul Finanţelor va fi deductibil pentru beneficiarul acestor servicii", a spus oficialul.

Conform premierului Emil Boc, acordarea de bonusuri pentru cei care solicită şi păstrează bonuri fiscale este o practică întâlnită şi în alte ţări ale UE.

Cum e în alte state?

De exemplu, în Grecia, cetăţenii cu venituri anuale declarate de sub 12.000 de euro sunt scutiţi de plata impozitului pe venit, dacă dovedesc cu facturi, chitanţe sau bonuri fiscale cheltuirea a minimum 30% din suma declarată ca venit. Măsura introdusă de guvernul condus de Giorgios Papandreou a avut scopul de a-i determina pe greci să solicite document fiscal şi să reducă furnizarea de bunuri şi servicii la negru.

Astfel, în luna aprilie, spre exemplu, încasările la buget din plata TVA au fost cu 7,8% mai mari în comparaţie cu luna aprilie 2009. De reducerea unor impozite au parte şi alţi europeni dacă dovedesc cu bonul fiscal că au achiziţionat unele produse. Spre exemplu, în Franţa se acordă aşa ceva dar numai pentru o categorie restrânsă de produse.
sursa :http://www.evz.ro/
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one