Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
În Evanghelia după Ioan, citim cum Iisus spune: "Lucraţi, nu pentru mîncarea cea pieritoare, ci pentru mîncarea ce rămîne spre viaţa veşnică şi pe care o va da vouă Fiul Omului".

Iisus foloseşte comparaţia cu hrana pentru a face să se înţeleagă ce aduce el omenirii. Sînt două feluri de viaţă şi două feluri de hrană: hrana pentru trup, care dă o "viaţă muritoare"... şi hrana pentru suflet, venită din cer, care dă "viaţa veşnică".

Creat de Dumnezeu şi făcut pentru Dumnezeu, omului îi este foame şi sete de Dumnezeu. Nimic în afară de Dumnezeu nu‑l poate satisface pe deplin. Toate felurile de hrană pămîntească lasă fiinţa umană nesăturată. Iisus nu ne invită să dispreţuim "pîinea de toate zilele", ci să dorim şi "pîinea vieţii veşnice".

Iisus nu ne cere să devenim leneşi în "munca" necesară pentru viaţa cetăţii umane însă ar vrea să "lucrăm" cu aceeaşi ardoare pentru a căuta o viaţă care nu va fi muritoare! Spre deosebire de Buddha, Iisus nu invită să suprimăm dorinţele noastre, ci, dimpotrivă, să le amplificăm; nu vă mulţumiţi să doriţi fărîma de viaţă trecătoare, care este a voastră în mod natural, ci mergeţi pînă acolo încît să doriţi o viaţă veşnică şi faceţi ce trebuie pentru aceasta, ca să o trăiţi încă de pe acum!

Preot Cornel Cadar
sursa http://www.evenimentul.ro/
 

De prin presa adunate ( da clik meniu) - 16 - AUGUST - 2010 ARHIVA-CONTINUARE PE - www.selectiipresa1marian.webgarden.ro

 
 

Record absolut: economia subterana a ajuns la 40% din PIB

18 mai 2010

Evaziunea fiscala din industria alimentara se ridica la 7-8 mld. euro anual, iar alte doua miliarde de euro se pierd prin evaziunea cu tu tun, alcool si produse petroliere. Sorin Minea, presedintele Romalimenta, a declarat ca meto da utilizata in industria alimentara este evi ta rea TVA, prin comertul intraco mu ni tar.

„Se cumpara de la materie prima la pro du­se finite, actele dispar pe drum, totul se vinde mai ieftin cu 7% decat preturile de pe piata, iar de con tul de TVA nu se mai face”, a declarat Minea. Sap tamana trecuta, ministrul Finan te lor Se bastian Vladescu a recunoscut ca exista „con ve niente” intre autoritati si cei care fac eva ziu ne fiscala, idee speculata si de opozitie. De altfel, de multa vreme, patronatele si sindi ca tele sus tin ca nu exista vointa politica pentru com ba­te rea evaziunii. Florin Pirvu, prese din te le Colegiului de Excelenta din cadrul CNIPMMR, crede ca economia subterana a ajuns la un nivel de 35%-40% din PIB. „Eva ziu nea nu va fi starpita pentru ca sunt interese la nivel national, interese partinice, mai ales din partea celor care trebuie sa controleze. Daca nu ar fi aceasta evaziune ar aduce vreunul bani de acasa pentru campania electorala?”, a spus Florin Pirvu.

In continuare, statul pierde cei mai multi bani la produse accizabile, dar si in agricultura, la importurile si exporturile de cereale. Aproximativ o treime din piata tutunului este reprezentata de contrabanda. Fiecare procent din piata pierdut inseamna 25 de milioane de euro in accize neincasate si cinci milioane de euro din TVA neincasata. Astfel, daca evaziunea se mentine la un nivel mediu de o treime din piata, paguba anuala la Bugetul de stat va fi de un miliard de euro.
Alcoolul si tutunul dauneaza bugetului

Afacerile ilicite cu alcool aduc anual pierderi la Bugetul statului de 760 de milioane de euro pe an, potrivit presedintelui Garant, Romulus Dascalu. „Datele statistice arata ca evaziunea este de 28%, dar din punctul meu de vedere ar fi la 40%-45%. Prima cauza pentru care s-a ajuns aici a fost marirea taxelor. In ultimii ani au crescut foarte mult accizele la alcool, tigari si petrol. A doua cauza a fost criza, care a accelerat extinderea economiei subterane. O componenta foarte importanta a acesteia este munca la negru, care am inteles ca este de 14%-15%”, a declarat Romulus Dascalu.

Bugetul de stat pierde alte 100 de milioane de euro anual pe piata vinului din TVA si impozit pe profit, luand in calcul un pret mediu de 1 euro/litru vin. „Daca luam o medie de 5,5 milioane de hectolitri pe an, studiile arata ca 1,2-1,5 milioane de hectolitri sunt produse legal, doua milioane de hectolitri sunt autoconsum, iar restul ar fi piata neagra”, a aratat Ovidiu Gheorghe, directorul Patronatului National al Viei si Vinului.

In 2009, evaziunea cu produse petroliere, in special motorina, a fost de 80-90 de milioane de euro, potrivit directorului general adjunct al Lukoil Romania, Andrei Chirilescu. Acesta spune ca marii evazionisti au fost firmele aflate in insolventa pentru ca au beneficiat pana la finele anului trecut de taxarea inversa.

Saptamana trecuta a aparut si informatia ca guvernul pregateste o ordonanta de urgenta care ii va permite Agentiei Nationale de Administrare Fiscala sa obtina mai usor date de la banci care vor duce la crearea unui registru al persoanelor care efectueaza operatiuni intracomunitare. Institutiile de credit vor fi obligate sa furnizeze catre ANAF, la cerere, date privind rulajele si/sau soldurile conturilor deschise si sa informeze daca un debitor are sau nu inchiriate casete de valori, informatii care vor fi utilizate de ANAF pentru recuperarea datoriilor.

De asemenea, de la 1 iulie va functiona „Registrul operatorilor intracomunitari”, care va include toate per soanele impozabile si companiile care efectueaza operatiuni intracomunitare. Masura are ca scop o mai buna moni torizare a acestora, cresterea veniturilor la buget si diminuarea evaziunii fiscale.

In privinta restructurarilor, guvernul inca tine secrete rezultatele obtinute prin restructurarea agentiilor guvernamentale. In august 2009, premierul Emil Boc afirma ca din cele 226 de agentii si autoritati guver namentale au ramas doar 113, ceea ce ar fi insemnat economii anuale de 52 de milioane de euro. De asemenea, peste 100 de milioane de euro erau estimate ca economii facute prin includerea la Bugetul de stat a veniturilor proprii ale agentiilor comasate. Nici pana astazi guvernul nu a prezentat date concrete prin care sa arate daca sumele estimate au fost intr-adevar economisite.
„Marea” evaziune, cu usturoi

Sebastian Vladescu a declarat ieri ca usturoiul din China este un produs de contrabanda. „Este adus, de regula, din China pana in Moldova, ca sa nu plateasca aici toate taxele. Din Moldova se aduc cate doua ladite, cate trei ladite de usturoi de catre carausi, aceste ladite ajungand la fabricantii de mezeluri, care le includ in ciclul de productie”, a spus Vladescu. Acesta a admis ca, din punctul de vedere al contribuabilului, produsul finit este mai ieftin, dar din punctul de vedere al evaziunii usturoiul poate deveni o problema. Asta, desi marea problema a evaziunii se regaseste in cu totul alte domenii - tutun, alcool, panificatie.

Strategie pentru scoaterea la suprafataa economiei subterane
Saptamana trecuta, intr-o aparitie televizata, senatorul Dan Voiculescu a criticat dur masurile luate recent de guvernul „Pinochio”. Ajustarea salariilor bugetarilor cu 25%, precum si taierea pensiilor cu 15% sunt, in opinia senatorului PC, „masuri inconstiente si ineficiente, care nu arata altceva decat incompetenta guvernului condus de presedintele «Pinochio» (Basescu) care, din luna ianuarie, va recurge la o majorare a TVA si a cotei unice care va afunda Romania in dezastru”. In context, Voiculescu a prezentat singura masura anticriza viabila, „care nici macar nu a fost adusa in discutie cu FMI”, si anume „o strategie bine pusa la punct care poate sa scoata din economia subterana peste 40 de miliarde de euro, in comparatie cu economia de 2,7 miliarde de euro invocata de «Pinochio» din taierea pensiilor”.
sursa http://www.financiarul.com/
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one