Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
În Evanghelia după Ioan, citim cum Iisus spune: "Lucraţi, nu pentru mîncarea cea pieritoare, ci pentru mîncarea ce rămîne spre viaţa veşnică şi pe care o va da vouă Fiul Omului".

Iisus foloseşte comparaţia cu hrana pentru a face să se înţeleagă ce aduce el omenirii. Sînt două feluri de viaţă şi două feluri de hrană: hrana pentru trup, care dă o "viaţă muritoare"... şi hrana pentru suflet, venită din cer, care dă "viaţa veşnică".

Creat de Dumnezeu şi făcut pentru Dumnezeu, omului îi este foame şi sete de Dumnezeu. Nimic în afară de Dumnezeu nu‑l poate satisface pe deplin. Toate felurile de hrană pămîntească lasă fiinţa umană nesăturată. Iisus nu ne invită să dispreţuim "pîinea de toate zilele", ci să dorim şi "pîinea vieţii veşnice".

Iisus nu ne cere să devenim leneşi în "munca" necesară pentru viaţa cetăţii umane însă ar vrea să "lucrăm" cu aceeaşi ardoare pentru a căuta o viaţă care nu va fi muritoare! Spre deosebire de Buddha, Iisus nu invită să suprimăm dorinţele noastre, ci, dimpotrivă, să le amplificăm; nu vă mulţumiţi să doriţi fărîma de viaţă trecătoare, care este a voastră în mod natural, ci mergeţi pînă acolo încît să doriţi o viaţă veşnică şi faceţi ce trebuie pentru aceasta, ca să o trăiţi încă de pe acum!

Preot Cornel Cadar
sursa http://www.evenimentul.ro/
 

De prin presa adunate ( da clik meniu) - 16 - AUGUST - 2010 ARHIVA-CONTINUARE PE - www.selectiipresa1marian.webgarden.ro

 
 

Proiect de Ordonanta de Urgenta: Garantii de stat pana la 80% pentru contributia institutiilor publice la proiectele cu fonduri UE
Proiect de Ordonanta de Urgenta: Garantii de stat pana la 80% pentru contributia institutiilor publice la proiectele cu fonduri UE
de Ioana Morovan HotNews.ro, EurActiv.ro
Vineri, 5 februarie 2010, 13:11 Economie | EuROfonduri

Autoritatile locale si operatorii regionali de apa si canalizare, care contribuie in prezent cu un procent de 2-10% la proiectele finantate prin fonduri europene, vor primi garantii de stat pentru credite de pana la 80% din sumele respective - potrivit unui proiect de Ordonanta de Urgenta publicat de Ministerul Finantelor Publice, care va fi discutat in Guvern cel mai probabil saptamana viitoare.

>, se arata in proiectul de Ordonanta.

Normele de aplicare, ce urmeaza sa fie publicate la 30 de zile dupa intrarea in vigoare a Ordonantei, vor aduce detaliile concrete privind: "Procedura si conditiile de acordare a garantiilor, de eligibilitate a institutiilor de credit si a categoriilor de beneficiari ai programului de sprijin pentru beneficiarii proiectelor finantate din instrumentele structurale ale Uniunii Europene destinate Romaniei, precum si regulile de gestionarea garantiilor, inclusiv mecanismul de executare si recuperare a platilor efectuate"

Nota de fundamentare mentioneaza ca modificarile propuse prin proiectul de act normativ
au fost discutate si agreate cu reprezentantii FNGCIMM si cu cei ai mediului bancar din
Romania.
De asemenea, tot nota de fundamentare mentioneaza ca este necesar avizul Consiliului Concurentei.


Caz concret: contributia autoritatilor publice la proiecte

"Un proiect este finantat din fonduri structurale (de obicei, in procent de max.85% din valoarea eligibila a proiectului), din fonduri aferente cofinantarii de la bugetul
de stat (max. 13%) si din contributia proprie a beneficiarului (min 2% din valoarea eligibila, la care se adauga cheltuielile neeligibile). In aceste conditii, valoarea contributiei proprii care trebuie asigurata de un beneficiar unitate administrativ-teritoriala se poate cifra intre 2-10% din valoarea proiectului."- se arata in Nota de fundamentare a Ordonantei.

Spre exemplu, in cazul Programului Operational Regional, Axa 2 - DMI 2.1 Drumuri judetene/ strazi urbane, contributia beneficiarilor (cheltuieli eligibile + neeligibile) ajunge la 17-20% din valoarea totala a proiectului.

La un proiect de 92,3 milioane de lei precum "Reabilitare DJ 665 km 0+000-54+500 si DJ 675C km 0+000-4+300", contributia solicitantului - Unitatea Administrativ-Teritoriala Jud. Gorj este de 16,8 milioane de lei, adica aproximativ 18%.

Daca Ordonanta va fi aprobata, 80% din aceasta suma va putea primi garantii de stat pentru a fi obtinuta prin credit bancar.

Lista cu proiectele finantate prin POR poate fi gasita aici .

Reprezentantii Ministerului Finantelor Publice au explicat pentru HotNews.ro/EurActiv.ro ca ramane de stabilit suma maxima pe care statul o poate aloca acestor garantii si mecanismul prin care intermediarii financiari vor intra in schema de garantare.
sursa http://economie.hotnews.ro/
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one