Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
În Evanghelia după Ioan, citim cum Iisus spune: "Lucraţi, nu pentru mîncarea cea pieritoare, ci pentru mîncarea ce rămîne spre viaţa veşnică şi pe care o va da vouă Fiul Omului".

Iisus foloseşte comparaţia cu hrana pentru a face să se înţeleagă ce aduce el omenirii. Sînt două feluri de viaţă şi două feluri de hrană: hrana pentru trup, care dă o "viaţă muritoare"... şi hrana pentru suflet, venită din cer, care dă "viaţa veşnică".

Creat de Dumnezeu şi făcut pentru Dumnezeu, omului îi este foame şi sete de Dumnezeu. Nimic în afară de Dumnezeu nu‑l poate satisface pe deplin. Toate felurile de hrană pămîntească lasă fiinţa umană nesăturată. Iisus nu ne invită să dispreţuim "pîinea de toate zilele", ci să dorim şi "pîinea vieţii veşnice".

Iisus nu ne cere să devenim leneşi în "munca" necesară pentru viaţa cetăţii umane însă ar vrea să "lucrăm" cu aceeaşi ardoare pentru a căuta o viaţă care nu va fi muritoare! Spre deosebire de Buddha, Iisus nu invită să suprimăm dorinţele noastre, ci, dimpotrivă, să le amplificăm; nu vă mulţumiţi să doriţi fărîma de viaţă trecătoare, care este a voastră în mod natural, ci mergeţi pînă acolo încît să doriţi o viaţă veşnică şi faceţi ce trebuie pentru aceasta, ca să o trăiţi încă de pe acum!

Preot Cornel Cadar
sursa http://www.evenimentul.ro/
 

De prin presa adunate ( da clik meniu) - 16 - AUGUST - 2010 ARHIVA-CONTINUARE PE - www.selectiipresa1marian.webgarden.ro

 
 

Programul antievaziune a fost desfiintat de Comisia Europeana

26 iunie 2010


„Masurile dure” anuntate initial au fost „pierdute” pe drumul dintre Palatul Victoria si Monitorul Oficial Executivul nu a facut publice schimbarile aduse ordonantei

Ordonanta de urgenta privind unele masuri pentru combaterea evaziunii fiscale a fost mo di ficata in sedinta de guvern de ieri si publicata in Monitorul Oficial in aceeasi zi. Atat prim-ministrul, cat si ceilalti reprezentanti ai Execu tivului „au uitat” sa declare public ca au discutat acest subiect in sedinta respectiva. Motivul este unul simplu de banuit. Nu au dorit sa admita ca preve derile anuntate initial au fost schimbate, iar ordonanta publicata in MO nu mai este atat de dura cu evazionistii precum si-au propus.

In data de 31 mai, premierul Emil Boc a anun tat ca guvernul a adoptat ordonanta care vi zea za combaterea eva ziunii fiscale. Textul cu prin de „masuri dintre cele mai dure”, preciza, in aceeasi zi, Sebastian Vladescu. Ministrul de Finante a explicat ca una dintre zonele principale de evaziune fiscala este comertul intracomunitar, in special cu produse alimentare. Prin urmare, apli carea de TVA pentru achizitiile intra comu nitare este o masura esentiala in combaterea evaziunii. Prevederea incal ca insa legislatia UE, fapt semnalat si de Comisia Europeana. In 7 iunie, Sebas tian Vladescu a declarat pentru „Finan cia rul” ca nu va modifica actul normativ si ca „vom convinge Comi sia ca avem dreptate, ca doar asa ne putem lupta cu evaziunea fiscala”.

In 23 iunie, guvernul a adoptat, in secret, o noua varianta a ordonantei privind evaziunea fiscala, din care au fost eliminate toate prevederile despre care CE a spus ca incalca legislatia comu nitara. Practic a renuntat la TVA pentru achizitii intracomunitare si la reintroducerea accizelor la produse de lux. In plus, prin compararea textului supus dezbaterii publice si cel publicat in MO reiese ca au fost aduse si alte modificari.

De exemplu, din varianta finala a fost eliminat articolul care prevedea ca persoanele fizice care nu declara, in scris, la autoritatea vamala, numerarul in valuta si/sau in moneda nationala care este egal sau depaseste limita de 10.000 de euro, „constituie infractiune si se pedep seste cu inchisoare de la 2 la 7 ani”, iar „numerarul nedeclarat in scris care depaseste limita de 10.000 de euro se confisca”. De asemenea, a fost redus cuantumul amenzilor pre vazute pentru per soa nele care efectueaza opera tiuni intraco mu nitare fara a fi inscrise, con form legii, in acest registru. Dintre normele anuntate initial a fost pastrata dispozitia privind infiintarea Registru lui opera torilor intraco mu nitari, preve dere criticata de reprezentantii mediului de afa ceri. Cu alte cuvinte, „masurile dure” anuntate initial de Cabi netul Boc au fost „pierdute” pe dru­mul dintre Palatul Victoria si Monitorul Oficial.
sursa ;http://www.financiarul.com/
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one