Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
În Evanghelia după Ioan, citim cum Iisus spune: "Lucraţi, nu pentru mîncarea cea pieritoare, ci pentru mîncarea ce rămîne spre viaţa veşnică şi pe care o va da vouă Fiul Omului".

Iisus foloseşte comparaţia cu hrana pentru a face să se înţeleagă ce aduce el omenirii. Sînt două feluri de viaţă şi două feluri de hrană: hrana pentru trup, care dă o "viaţă muritoare"... şi hrana pentru suflet, venită din cer, care dă "viaţa veşnică".

Creat de Dumnezeu şi făcut pentru Dumnezeu, omului îi este foame şi sete de Dumnezeu. Nimic în afară de Dumnezeu nu‑l poate satisface pe deplin. Toate felurile de hrană pămîntească lasă fiinţa umană nesăturată. Iisus nu ne invită să dispreţuim "pîinea de toate zilele", ci să dorim şi "pîinea vieţii veşnice".

Iisus nu ne cere să devenim leneşi în "munca" necesară pentru viaţa cetăţii umane însă ar vrea să "lucrăm" cu aceeaşi ardoare pentru a căuta o viaţă care nu va fi muritoare! Spre deosebire de Buddha, Iisus nu invită să suprimăm dorinţele noastre, ci, dimpotrivă, să le amplificăm; nu vă mulţumiţi să doriţi fărîma de viaţă trecătoare, care este a voastră în mod natural, ci mergeţi pînă acolo încît să doriţi o viaţă veşnică şi faceţi ce trebuie pentru aceasta, ca să o trăiţi încă de pe acum!

Preot Cornel Cadar
sursa http://www.evenimentul.ro/
 

De prin presa adunate ( da clik meniu) - 16 - AUGUST - 2010 ARHIVA-CONTINUARE PE - www.selectiipresa1marian.webgarden.ro

 
 

Probe noi pentru firme în meciul cu birocraţia

9 aug 2010

Autor: Răzvan Amariei
Publicat: 9 August 2010
Vizionari: 262;

Înfiinţarea unei companii durează de două ori mai mult, iar procedura de cesiune a părţilor sociale s-a lungit cu peste o lună, după ce Guvernul a adoptat o ordonanţă antievaziune.

Bucureşteanul George Dinescu vrea să-şi înfiinţeze o companie, iar un prieten de-al său are o firmă fără activitate, de care vrea să scape. „Am hotărât să-mi cesioneze mie societatea. Ştiam că trebuie să dureze vreo câteva zile, dar ne-am trezit că durează mai mult de o lună: mai nou, hotărârea de cesiune se depune la Registrul Comerţului, care o publică în Monitorul Oficial şi o trimite administraţiilor financiare din toată ţara. După asta, vine un termen de aşteptare de 30 de zile, în care eventualii creditori pot să introducă o cerere de opoziţie.“ Problema este, spune tânărul dornic să intre în afaceri, că societatea pe care vrea să o preia nu are datorii, fiind cu toate plăţile efectuate la zi.

Gabriel Biriş, founding partner al firmei de avocatură Biriş Goran, crede că noile reglementări, menite să combată fenomenul tot mai răspândit al cesiunii companiilor cu datorii sau care au comis ilegalităţi către persoane greu de tras la răspundere (cetăţeni străini din ţări cu care România nu are tratate de reciprocitate juridică sau cetăţeni români cu diverse handicapuri ori foarte în vârstă), îi încurcă, de fapt, doar pe cei corecţi. „Pe evazionişti nu prea văd cum i-ar afecta. Ei îşi pot constitui de la bun început structura de fraudă în aşa fel încât să nu fie prinşi sau, şi mai simplu, transformă SRL într-o societate pe acţiuni, pe care apoi o vând fără niciun fel de probleme“, explică el.

Şi alţi experţi au adoptat poziţii similare. „Recomandăm măsuri de îmbunătăţire a eficienţei autorităţilor de control şi atragem atenţia că, în absenţa unor sisteme informatice moderne, integrate, de procesare şi valorificare a informaţiilor, creşterea permanentă a cerinţelor de raportare şi conformare nu va avea decât un efect marginal în combaterea eficientă a evaziunii fiscale, mărind însă povara birocratică şi administrativă ce apasă pe umerii contribuabililor oneşti“, subliniază reprezentanţii Camerei de Comerţ Americane (AmCham România).

Certificatul ne pune răbdarea la încercare

O altă problemă nou-apărută în calea întreprinzătorilor este reprezentată de necesitatea obţinerii unui certificat de la administraţia fiscală, care să ateste că la adresa la care urmează să se afle sediul unei companii nou-înfiinţate nu mai domiciliază o altă firmă. Obţinerea certificatului durează cinci zile, iar dacă documentul arată că la adresă mai sunt înregistrate şi alte societăţi comerciale, omul de afaceri trebuie să dea o declaraţie pe propria răspundere, la notariat, potrivit căreia structura şi suprafaţa clădirii permit funcţionarea mai multor firme.

Potrivit directorului general al Oficiului Naţional al Registrului Comerţului, Adriana Luminiţa Iacob, „certificatul se obţine anterior solicitării înregistrării societăţii comerciale la Oficiul Registrului Comerţului, astfel că solicitarea şi eliberarea acestui document nu are implicaţii asupra duratei procesului de înfiinţare“. Într-adevăr, la Registrul Comerţului procedura durează la fel ca înainte. Însă, în realitate, din momentul în care cineva decide să înfiinţeze o companie până la momentul în care aceasta este legal constituită trece acum de două ori mai mult timp.

Retrogradaţi în topul Doing Business?

Sunt voci care cred că impactul schimbărilor va fi sesizabil. „Noile reglementări privind înfiinţarea companiilor, corelate cu un al doilea an consecutiv de criză economică, vor duce la o scădere cu cel puţin 20% a numărului firmelor noi“, afirmă reprezentanţii casei de avocatură Scărlătescu Law Office. Alţii cred, însă, că cei care vor să înceapă o afacere nu se vor descuraja chiar aşa uşor, astfel încât ritmul de înregistrare a companiilor va rămâne relativ constant.

Totuşi, cel mai probabil, România va pierde puncte în clasamentul „Doing Business“ al Băncii Mondiale. Până în prezent, ţara noastră ocupa locul 42 în lume în ceea ce priveşte uşurinţa înfiinţării unei companii, înaintea Suediei, Bulgariei, Portugaliei, Slovaciei, Olandei, Elveţiei, Italiei, Cehiei ori Poloniei, însă acest lucru s-ar putea schimba în următoarea ediţie a topului.

10 zile lucrătoare. Atât durează, mai nou, înregistrarea unei societăţi comerciale româneşti. Până de curând, acelaşi proces se întindea pe circa cinci zile

Tot mai puţini curajoşi
Numărul companiilor nou înfiinţate a scăzut cu aproape 50% anul trecut faţă de 2008 şi se pare că tendinţa descendentă se va menţine şi în 2010
sursa :http://www.capital.ro/
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one