Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
În Evanghelia după Ioan, citim cum Iisus spune: "Lucraţi, nu pentru mîncarea cea pieritoare, ci pentru mîncarea ce rămîne spre viaţa veşnică şi pe care o va da vouă Fiul Omului".

Iisus foloseşte comparaţia cu hrana pentru a face să se înţeleagă ce aduce el omenirii. Sînt două feluri de viaţă şi două feluri de hrană: hrana pentru trup, care dă o "viaţă muritoare"... şi hrana pentru suflet, venită din cer, care dă "viaţa veşnică".

Creat de Dumnezeu şi făcut pentru Dumnezeu, omului îi este foame şi sete de Dumnezeu. Nimic în afară de Dumnezeu nu‑l poate satisface pe deplin. Toate felurile de hrană pămîntească lasă fiinţa umană nesăturată. Iisus nu ne invită să dispreţuim "pîinea de toate zilele", ci să dorim şi "pîinea vieţii veşnice".

Iisus nu ne cere să devenim leneşi în "munca" necesară pentru viaţa cetăţii umane însă ar vrea să "lucrăm" cu aceeaşi ardoare pentru a căuta o viaţă care nu va fi muritoare! Spre deosebire de Buddha, Iisus nu invită să suprimăm dorinţele noastre, ci, dimpotrivă, să le amplificăm; nu vă mulţumiţi să doriţi fărîma de viaţă trecătoare, care este a voastră în mod natural, ci mergeţi pînă acolo încît să doriţi o viaţă veşnică şi faceţi ce trebuie pentru aceasta, ca să o trăiţi încă de pe acum!

Preot Cornel Cadar
sursa http://www.evenimentul.ro/
 

De prin presa adunate ( da clik meniu) - 16 - AUGUST - 2010 ARHIVA-CONTINUARE PE - www.selectiipresa1marian.webgarden.ro

 
 

Primul mall vandut cu 1 euro: Immoeast a preluat integral Polus Center Constanta

2 iunie 2010

Mallul, care urma sa aiba o suprafata de 50 de hectare, fusese evaluat acum trei ani la 185 de milioane de euro.

Fondul austriac de investitii Immoeast, investitorul imobiliar cu cea mai mare expunere pe piata locala, unde detine active de aproape un miliard de euro, a cumparat 85% din proiectul de mall Polus Center din Constanta pentru un euro, urmand sa preia datoriile de circa 40 de milioane de euro ale firmei dezvoltatoare.

Mallul, care ar urma sa aiba o suprafata inchiriabila de 50.000 de metri patrati, se afla inca in constructie, finalizarea urmand sa aiba loc cel mai probabil in prima parte a anului viitor. Immoeast a preluat mallul de la compania TriGranit, controlata de catre Sandor Demjan, unul dintre cei mai bogati oameni de afaceri din Ungaria, care le-a mai vandut austriecilor si proiectul Polus Center din Cluj pentru 210 milioane de euro.

"Immoeast a preluat integral proiectul de la Constanta pentru un pret de 1 euro", au declarat pentru ZF surse din piata imobiliara. Austriecii aveau un contract pentru preluarea mallului inca din 2007, pretul negociat initial fiind de 185 mil. euro pentru preluarea integrala a mallului la finalizarea constructiei. Austriecii au decis insa sa preia acum firma Tripont Invest, care era responsabila de dezvoltarea proiectului, urmand practic sa plateasca doar costurile constructiei pana in momentul de fata. Potrivit intelegerii initiale, TriGranit urma sa obtina un profit de aproximativ 50 mil. euro din acest proiect, al carui cost de constructie era estimat la 140 mil. euro, in timp ce pretul de vanzare a fost agreat la 185 mil. euro. In conditiile in care majoritatea mallurilor au fost finantate de catre banci, acestea se confrunta cu o problema de cateva zeci de milioane de euro in momentul in care proiectele sunt oprite sau inregistreaza scaderi puternice ale veniturilor din inchiriere. Constructia proiectului de la Constanta a fost finantata printr-un credit de 38 mil. euro obtinut de la OTP Bank Budapesta, bani care au permis pana in prezent doar ridicarea in mare masura a structurii de rezistenta a mallului situat pe bd. Aurel Vlaicu, la circa trei kilometri de intrarea in statiunea Mamaia. Tripont Invest era de tinuta de firmele Immoeast Projekt Despina Holding (15%) si Brassolis Holding (85%) din Cipru.

Constructorul proiectului Atrium Center din Arad a platit 6 mil. euro pentru jumatate din mall
Immoeast a mai platit in acest an circa 15 mil. euro pentru 75% din Euromall Galati si 10% din West Gate Center Craiova
NEPI a platit in acest an 21 mil. euro pe spatiile magazinelor Auchan si Bricostore din Iris Pitesti
sursa :http://www.zf.ro/
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one