Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
În Evanghelia după Ioan, citim cum Iisus spune: "Lucraţi, nu pentru mîncarea cea pieritoare, ci pentru mîncarea ce rămîne spre viaţa veşnică şi pe care o va da vouă Fiul Omului".

Iisus foloseşte comparaţia cu hrana pentru a face să se înţeleagă ce aduce el omenirii. Sînt două feluri de viaţă şi două feluri de hrană: hrana pentru trup, care dă o "viaţă muritoare"... şi hrana pentru suflet, venită din cer, care dă "viaţa veşnică".

Creat de Dumnezeu şi făcut pentru Dumnezeu, omului îi este foame şi sete de Dumnezeu. Nimic în afară de Dumnezeu nu‑l poate satisface pe deplin. Toate felurile de hrană pămîntească lasă fiinţa umană nesăturată. Iisus nu ne invită să dispreţuim "pîinea de toate zilele", ci să dorim şi "pîinea vieţii veşnice".

Iisus nu ne cere să devenim leneşi în "munca" necesară pentru viaţa cetăţii umane însă ar vrea să "lucrăm" cu aceeaşi ardoare pentru a căuta o viaţă care nu va fi muritoare! Spre deosebire de Buddha, Iisus nu invită să suprimăm dorinţele noastre, ci, dimpotrivă, să le amplificăm; nu vă mulţumiţi să doriţi fărîma de viaţă trecătoare, care este a voastră în mod natural, ci mergeţi pînă acolo încît să doriţi o viaţă veşnică şi faceţi ce trebuie pentru aceasta, ca să o trăiţi încă de pe acum!

Preot Cornel Cadar
sursa http://www.evenimentul.ro/
 

De prin presa adunate ( da clik meniu) - 16 - AUGUST - 2010 ARHIVA-CONTINUARE PE - www.selectiipresa1marian.webgarden.ro

 
 

Pierderile din ultimii 5 ani pot fi inca deduse, nu te grabi sa iei imprumuturi noi

16-martie-2010

Pierderile din ultimii 5 ani pot fi inca deduse, nu te grabi sa iei imprumuturi noi. Ce te sfatuieste consultantul fiscal pentru economisirea banilor?
16 Martie 2010
Deloitte
Criza economica de la nivel mondial nu mai constituie o surpriza, iar repercusiunile sunt evidente. In contextul in care numeroase societati au ajuns in incapacitate de plata si in imposibilitatea derularii tranzactiilor curente, atentia s-a indreptat catre posibile solutii care sa imbunatateasca fluxul de numerar sau derularea unor tranzactii mai profitabile. In baza legislatiei fiscale aplicabile in prezent, pierderea fiscala reportata constituie un instrument ce poate fi utilizat de platitorii de impozit pe profit care doresc sa isi imbunatateasca fluxul de numerar.

Cadrul legislativ

Pierderea fiscala realizata si declarata incepand cu anul 2009 poate fi recuperata pe o perioada de 7 ani consecutivi. Este evidenta intentia legiuitorului de a crea in perioada de criza un cadru mai favorabil pentru contribuabilii care inregistreaza pierderi fiscale, avand in vedere ca pierderile inregistrate si declarate inainte de anul 2009, pot fi recuperate doar pentru o perioada de 5 ani consecutivi.

Spre deosebire de alte tari ale Uniunii Europene, precum Marea Britanie, Franta, Germania, Olanda, unde sistemul fiscal permite o deducere retroactiva a pierderilor fiscale inregistrate intr-un an din profiturile inregistrate in anii anteriori (1-3 ani), in Romania este posibila doar utilizarea si deducerea pierderilor fiscale din profiturile inregistrate in urmatorii 7 ani.

Procedura de deducere retroactiva consta in compensarea pierderii din anul curent T0 cu profituri inregistrate si declarate in anii anteriori si implicit, rambursarea impozitului platit in anul respectiv. Astfel, societatea care solicita aceasta deducere beneficiaza de o crestere a disponibilitatilor banesti. In schimb, o societate romana care inregistreaza pierdere fiscala in anul curent T0 are posibilitatea de compensare a acestei sume numai cu profituri impozabile viitoare, inregistrate in anii T1 pana la T7, cu conditia ca pierderea fiscala sa fie declarata prin formularul 101. Avantajul fluxului de numerar este aplicabil si in aceasta situatie, intrucat in momentul compensarii, spre exemplu in anul T5, societatea nu mai plateste impozitul pe profit aferent profitului impozabil inregistrat in T5.

Masuri pentru cresterea profiturilor impozabile

Din practica, se pot identifica o serie de solutii in vederea utilizarii pierderilor fiscale anterior declarate. Aceste solutii vizeaza, in principal, tranzactiile pentru care legislatia fiscala prevede o amanare a impozitarii. Totusi, implementarea acestora trebuie efectuata sub indrumarea unor specialisti, avand la baza o analiza detaliata care sa corespunda situatiei specifice fiecarei societati in parte.

Avand in vedere pe de o parte cresterea semnificativa a pietei imobiliare in perioada 2006-2008, coroborata cu recunoasterea din punct de vedere fiscal a reevaluarii activelor, multe societati detin in patrimoniu active pentru care - in urma unor reevaluari anterioare - s-au inregistrat rezerve din reevaluare. O solutie pentru o astfel de societate ar fi vanzarea acestor active, care atrage impozitarea rezervei anterior deduse.

O alta solutie vizeaza tot rezervele unei societati, dar in sensul utilizarii acestora. Mai exact, in momentul constituirii unor rezerve, legislatia fiscala prevede amanarea impozitarii atat timp cat aceste sume nu sunt utilizate pentru acoperirea pierderilor contabile sau pentru distribuirea catre actionari. Astfel, utilizarea rezervelor in acest sens se va reflecta la calculul impozitului pe profit ca elemente similare veniturilor, afectand deci profitul impozabil. In consecinta, baza impozabila crescand, va fi posibila folosirea / compensarea pierderilor fiscale reportate.

Aceste solutii sunt valabile doar in cazul in care folosirea rezervelor in situatiile mai sus mentionate ar aduce societatea in pozitie de profit.

In functie de specificul si activitatile derulate de fiecare societate in parte, pot fi identificate si alte solutii a caror aplicare sa permita utilizarea pierderilor fiscale reportate, insa o analiza personalizata trebuie efectuata pentru fiecare caz in parte.
sursa http://www.avocatnet.ro/
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one