Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
În Evanghelia după Ioan, citim cum Iisus spune: "Lucraţi, nu pentru mîncarea cea pieritoare, ci pentru mîncarea ce rămîne spre viaţa veşnică şi pe care o va da vouă Fiul Omului".

Iisus foloseşte comparaţia cu hrana pentru a face să se înţeleagă ce aduce el omenirii. Sînt două feluri de viaţă şi două feluri de hrană: hrana pentru trup, care dă o "viaţă muritoare"... şi hrana pentru suflet, venită din cer, care dă "viaţa veşnică".

Creat de Dumnezeu şi făcut pentru Dumnezeu, omului îi este foame şi sete de Dumnezeu. Nimic în afară de Dumnezeu nu‑l poate satisface pe deplin. Toate felurile de hrană pămîntească lasă fiinţa umană nesăturată. Iisus nu ne invită să dispreţuim "pîinea de toate zilele", ci să dorim şi "pîinea vieţii veşnice".

Iisus nu ne cere să devenim leneşi în "munca" necesară pentru viaţa cetăţii umane însă ar vrea să "lucrăm" cu aceeaşi ardoare pentru a căuta o viaţă care nu va fi muritoare! Spre deosebire de Buddha, Iisus nu invită să suprimăm dorinţele noastre, ci, dimpotrivă, să le amplificăm; nu vă mulţumiţi să doriţi fărîma de viaţă trecătoare, care este a voastră în mod natural, ci mergeţi pînă acolo încît să doriţi o viaţă veşnică şi faceţi ce trebuie pentru aceasta, ca să o trăiţi încă de pe acum!

Preot Cornel Cadar
sursa http://www.evenimentul.ro/
 

De prin presa adunate ( da clik meniu) - 16 - AUGUST - 2010 ARHIVA-CONTINUARE PE - www.selectiipresa1marian.webgarden.ro

 
 

Pesimism pe linie: Cum arata cele mai proaspete estimari ale analistilor

20 aprilie 2010

Economistii romani se arata din ce in ce mai pesimisti sau mai realisti fata de situatia economiei romanesti si subliniaza ca recesiunea se va incheia abia in trimestrul al treilea din acest an, iar la nivelul intregului an avansul economic se va situa sub 1%.

Cea mai recenta estimare apartine agentiei de evaluare financiara Standard & Poor's (S&P), care previzioneaza ca economia Romaniei va creste cu 0,8% in acest an si cu 2,5% in 2011.

Romania ar urma sa inregistreze in acest an o crestere economica de 0,8%, pe fondul revenirii exporturilor, si un avans mai substantial al produsului intern brut in 2011, potrivit unui raport publicat de S&P.


"Anticipam o usoara redresare a economiei in 2010, in principal ca urmare a revenirii cererii externe. In ce priveste cererea interna, credem ca aceasta va ramane slaba, din cauza consumului si investitiilor reduse, in contextul inaspririi conditiilor de creditare si al consolidarii fiscale planificate de guvern", se arata in raport.

Analistii S&P sustin ca modelul de crestere economica al Romaniei se va schimba, urmand sa se bazeze mai putin pe creditare. Si consumul ar urma sa scada, din cauza somajului, care va continua sa creasca, dupa ce a urcat de la 4,4% in 2008 la 8,1% in 2009.

Economia Romaniei a atins deja punctul minim de scadere, subliniaza Lucian Croitoru, consilier pe probleme de politica monetara al guvernatorului Bancii Nationale a Romaniei, care, insa, prognozeaza o stagnare a economiei la nivelul intregului an 2010.

"Consider ca am atins punctul minim de scadere. Romania isi va reveni in semestrul al doilea, dar va fi o revenire foarte slaba. Cred ca in acest an vom avea o crestere undeva la 0%. Revenirea economiei de la -7% la 0% se va datora redresarii din SUA si a celorlalte motoare ale economiei mondiale, care a dus la o crestere a increderii, lucru vizibil in exporturi”, a declarat Lucian Croitoru.

O estimare privind evolutia economiei romanesti ceva mai pozitiva este realizata de UniCredit Tiriac Bank, care prognozeaza un avans economic de doar 0,4% in 2010 , dar atrage atentia ca redresarea economiei va fi marca si de deteriorarea conditiilor sociale.

"Romania va iesi din recesiune in 2010, insa UniCredit Tiriac Bank estimeaza o crestere economica de doar 0,4% din PIB in timp guvernul isi mentine prognoza de 1,3%. Redresarea economiei va fi marcata, insa, de deteriorarea conditiilor sociale, care vor limita consumul, in timp ce reluarea investitilor va deveni vizibila abia din a doua parte a anului", explica Rozalia Pal, economistul sef al UniCredit Tiriac Bank.

Economia Romaniei, puternic afectata de criza, nu a iesit din recesiune in primul trimestru din acest an si nu o sa isi revina nici in al doilea trimestru, sustin economistii ING Bank Romania, care si-au modificat in scadere prognoza de crestere pentru anul 2010 la 0,9%, de la 1,9% cat estimau initial.

ING estimeaza ca economia Romaniei va scadea cu 0,4% in primul trimestru, in termeni ajustati sezonier, fata de estimarea anterioara, care viza o crestere de 0,5%. Economia va scadea si in trimestrul al doilea, cu 0,1%, urmand sa revina pe crestere abia in trimestrul al treilea, cu 1,7%, iar in ultimul trimestru din 2010 sa inregistreze un avans de 3,7%.

sursa http://www.wall-street.ro/
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one