Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
În Evanghelia după Ioan, citim cum Iisus spune: "Lucraţi, nu pentru mîncarea cea pieritoare, ci pentru mîncarea ce rămîne spre viaţa veşnică şi pe care o va da vouă Fiul Omului".

Iisus foloseşte comparaţia cu hrana pentru a face să se înţeleagă ce aduce el omenirii. Sînt două feluri de viaţă şi două feluri de hrană: hrana pentru trup, care dă o "viaţă muritoare"... şi hrana pentru suflet, venită din cer, care dă "viaţa veşnică".

Creat de Dumnezeu şi făcut pentru Dumnezeu, omului îi este foame şi sete de Dumnezeu. Nimic în afară de Dumnezeu nu‑l poate satisface pe deplin. Toate felurile de hrană pămîntească lasă fiinţa umană nesăturată. Iisus nu ne invită să dispreţuim "pîinea de toate zilele", ci să dorim şi "pîinea vieţii veşnice".

Iisus nu ne cere să devenim leneşi în "munca" necesară pentru viaţa cetăţii umane însă ar vrea să "lucrăm" cu aceeaşi ardoare pentru a căuta o viaţă care nu va fi muritoare! Spre deosebire de Buddha, Iisus nu invită să suprimăm dorinţele noastre, ci, dimpotrivă, să le amplificăm; nu vă mulţumiţi să doriţi fărîma de viaţă trecătoare, care este a voastră în mod natural, ci mergeţi pînă acolo încît să doriţi o viaţă veşnică şi faceţi ce trebuie pentru aceasta, ca să o trăiţi încă de pe acum!

Preot Cornel Cadar
sursa http://www.evenimentul.ro/
 

De prin presa adunate ( da clik meniu) - 16 - AUGUST - 2010 ARHIVA-CONTINUARE PE - www.selectiipresa1marian.webgarden.ro

 
 

Pensiile anticipate, „tăiate” la jumătate

Pensiile anticipate, „tăiate” la jumătate


Oana Crăciun
Joi, 04 Februarie 2010
LEGEA UNICĂ A PENSIILOR. Cei care vor să se pensioneze înainte de a împlini vârsta legală vor încasa doar 50% din suma cuvenită.

Numărul românilor care au ales să se pensioneze înainte de a împlini vârsta-limită permisă de lege a crescut cu 300%, iar al celor care au ieşit din câmpul muncii acuzând diverse boli - cu 50%. Consecinţa: România avea, în 2009, aproximativ 900.000 de pensionaţi din motive de invaliditate, în timp ce alţi 115.000 de români alegeau să rămână acasă chiar şi cu cinci ani mai devreme decât prevede legea.

Însumate, cifrele reprezintă peste un milion de pensionari susţinuţi din bugetul şi aşa deficitar al pensiilor publice, adică aproape 20% din numărul total al pensionarilor din România. Drept urmare, specialiştii Ministerului Muncii propun, prin noua lege a pensiilor, o serie de măsuri menite să reducă numărul celor care se pensionează anticipat, de multe ori fără un motiv serios, după cum au arătat chiar ultimele anchete ale inspectorilor de muncă.

Astfel, de anul viitor, românii care vor vrea să stea acasă de la 60 de ani - cu cinci ani mai devreme decât vârsta de pensionare stabilită de viitoarea lege atât pentru femei, cât şi pentru bărbaţi -, vor trebui să se mulţumească cu o pensie mai mică cu aproape 50%, faţă de 30% acum.

Medicii „clasici”, scoşi din circuit

Mai mult, oficialii vor să pună capăt şi dosarelor medicale de pensionare pe caz de boală obţinute pe şpagă. „În ultimii ani, sistemul de pensii publice se confruntă cu o problemă foarte serioasă: cea legată de creşterea masivă, de multe ori frauduloasă, a pensionărilor de invalidate”, susţin oficialii ministerului.

Dar, odată cu intrarea în vigoare a legii pensiilor, nimeni nu va mai putea obţine pensionarea doar pe baza unui certificat emis de medicul curant, ci va trebui să treacă prin filtrul medicilor specializaţi în asigurări sociale. În plus, proiectul legii pensiilor prevede şi un „filtru independent”. Astfel, în cazul în care membrii comisiei care verifică dosarul de pensionare au suspiciuni privind boala viitorului pensionar, îl pot trimite să facă o serie de teste la clinici şi laboratoare private cu care casa de pensii va încheia contracte.

Chemaţi de acasă la control

Cât despre cei pensionaţi deja pe caz de boală, aceştia ar putea fi convocaţi pentru o nouă evaluare. Asta, chiar dacă nu s-a împlinit termenul de unul sau de trei ani prevăzut de lege pentru examinarea periodică. „Cei care nu se prezintă rămân fără pensie”, se mai arată în proiect.

Măsurile sunt menite să evite cazuri precum cel descoperit în judeţul Dâmboviţa, unde jumătate dintre pensionaţii pe caz de boală şi-au obţinut certificatele medicale cu şpăgi la medici şi asistente, aşa cum a arătat o anchetă comună a poliţiei şi a Comisiei de audit a Casei Naţionale de Pensii.

„Numărul pensionărilor false ar putea fi redus printr-un simplu control al certificatelor medicale”, spune şi vicepreşedintele Blocului Naţional Sindical, Ovidiu Jurca, care susţine proiectul Ministerului Muncii. Cât despre pensionarea anticipată pe bani mai puţini, „nimeni nu o să fie nebun să stea acasă pe jumătate din veniturile care i se cuvin”, conchide acesta.

253.000
de pensionari
vor ieşi din sistem prin reducerea pensionărilor timpurii
şi creşterea vârstelor de pensionare


DISPUTĂ

Românii ar trebui să-şi „mănânce” pensia 18 ani

Femeile din România ar trebui să se bucure de pensie 22 de ani, iar bărbaţii, 14,7 ani. Asta ar însemna că românii s-ar putea bucura de pensie cel puţin 18 ani. Aşa susţin oficialii Ministerului Muncii, care invocă un studiu al Băncii Mondiale legat de speranţa de viaţă a conaţionalilor noş tri, la pensionare.

Studiul contrazice însă statistica autohtonă, care arată că speranţa de viaţă, la naştere, este de 68 de ani la bărbaţi şi de 75 ani la femei. În plus, nici sindicaliştii, nici reprezentanţii organizaţiilor nonguvernamentale nu cred în cifrele avansate de minister şi consideră injustă stabilirea vârstei de pensionare pentru femei şi bărbaţi la 65 de ani (vârsta medie în UE).

„Noi nu avem un nivel de trai asemănător Occidentului: trăim sub stresul zilei de mâine, iar alimentaţia este necorespunzătoare”, explică Ovidiu Jurca. „Cât despre femei, considerăm că ar trebui să li se permită să rămână în câmpul muncii până la 65 de ani doar dacă vor”, completează Irina Sorescu, preşedintele executiv al Centrului Parteneriat pentru Egalitate.


sursa http://www.evz.ro/
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one