Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
În Evanghelia după Ioan, citim cum Iisus spune: "Lucraţi, nu pentru mîncarea cea pieritoare, ci pentru mîncarea ce rămîne spre viaţa veşnică şi pe care o va da vouă Fiul Omului".

Iisus foloseşte comparaţia cu hrana pentru a face să se înţeleagă ce aduce el omenirii. Sînt două feluri de viaţă şi două feluri de hrană: hrana pentru trup, care dă o "viaţă muritoare"... şi hrana pentru suflet, venită din cer, care dă "viaţa veşnică".

Creat de Dumnezeu şi făcut pentru Dumnezeu, omului îi este foame şi sete de Dumnezeu. Nimic în afară de Dumnezeu nu‑l poate satisface pe deplin. Toate felurile de hrană pămîntească lasă fiinţa umană nesăturată. Iisus nu ne invită să dispreţuim "pîinea de toate zilele", ci să dorim şi "pîinea vieţii veşnice".

Iisus nu ne cere să devenim leneşi în "munca" necesară pentru viaţa cetăţii umane însă ar vrea să "lucrăm" cu aceeaşi ardoare pentru a căuta o viaţă care nu va fi muritoare! Spre deosebire de Buddha, Iisus nu invită să suprimăm dorinţele noastre, ci, dimpotrivă, să le amplificăm; nu vă mulţumiţi să doriţi fărîma de viaţă trecătoare, care este a voastră în mod natural, ci mergeţi pînă acolo încît să doriţi o viaţă veşnică şi faceţi ce trebuie pentru aceasta, ca să o trăiţi încă de pe acum!

Preot Cornel Cadar
sursa http://www.evenimentul.ro/
 

De prin presa adunate ( da clik meniu) - 16 - AUGUST - 2010 ARHIVA-CONTINUARE PE - www.selectiipresa1marian.webgarden.ro

 
 

Pensia maximă, limitată la 2.700 lei

Pensia maximă, limitată la 2.700 lei


Oana Crăciun
Teodora Vasâlca
Joi, 11 Februarie 2010
Noua lege a pensiilor, care ar trebui aplicată de anul viitor, l-ar putea lăsa pe cel mai bogat pensionar al ţării cu aproape 7% din veniturile lunare actuale.

Cel mai bogat pensionar al României - un fost magistrat care se bucură acum de o pensie de serviciu de peste 37.000 de lei pe lună - ar trebui să primească, de anul viitor, doar 2.645 de lei lunar. Asta, în cazul în care noua lege - în baza căreia pensiile vor fi calculate în funcţie de contribuţia fiecăruia la bugetul public - va trece şi de parlament în forma adoptată ieri de guvern.

Concret, potrivit datelor furnizate de Casa Naţională de Pensii, fostului magistrat îi vor fi „tăiaţi” din veniturile lunare peste 34.000 de lei - subvenţia acordată din bugetul de stat pentru ca acestuia să i se poată plăti pensia de serviciu stabilită de lege la 80% din veniturile obţinute în ultima lună de activitate.

Pe acelaşi sistem ar urma să fie recalculate şi pensiile spe ciale de care beneficiază acum nu doar magistraţii, ci şi foştii parlamentari, aviatorii, diplomaţii sau militarii.

Doar 15% arşi la buzunar

Însă doar aproximativ 15% din cele 180.000 de pensii speciale plătite acum de stat vor scădea, după recalcularea pe principiul contributivităţii, după cum a anunţat ieri premierul Emil Boc. Concret, aproape 27.000 de pensionari „de lux” vor primi mai puţini bani. Asta, întrucât ceilalţi 85% beneficiază de pensii mai mici de 3.000 de lei şi, potrivit noii legi, nu vor fi afectaţi de recalculare.

Ba, mai mult, cei care au acum o pensie specială de 1.400-1.500 lei ar putea primi în plus câteva zeci de lei. Cert este faptul că noua lege ar urma să-i „lovească” mai ales pe cei a căror pensie a fost stabilită la 80% din veniturile aferente ultimei luni de activitate. În această categorie intră, în primul rând, magistraţii.

„A fost un regim discriminatoriu. Ai contribuit pentru o pensie de 2.000 de lei, dar ai pus ca venit în ultima lună 10.000 de lei şi, în consecinţă, în loc să primeşti o pensie de 2.000 de lei, ai primit o pensie de 8.000 de lei, reprezentând 80% din cât ţi-ai pus venituri în ultima lună”, a explicat premierul.

Aceste pensii mari vor scădea gradual, însă pensionarilor de lux nu li se vor cere banii primiţi în plus până acum. „Cu cât pensia e mai mare, cu atât scăderea e mai mare. Cazurile de peste 10.000 de lei vor avea scăderi mai importante”, a arătat, la rândul său, ministrul muncii, Mihai Şeitan.

El a precizat că, în principiu, nu vor fi diferenţe majore, dând ca exemplu o pensie de 5.000 lei, care ar urma să ajungă la 4.500 lei după recalculare.

Economiile anuale ce vor rezulta în urma recalculării pensiilor speciale se vor ridica la 500-800 milioane de euro. Din acestea, jumătate ar urma să vină din anularea subvenţiilor acordate pentru pensiile de serviciu. „Noua lege a pensiilor nu îi va afecta la buzunar pe ceilalţi pensionari”, a dat asigurări şeful executivului.

În plus, prin adoptarea acestei legi, ar putea răsufla uşuraţi şi acţionarii, care nu vor mai fi obligaţi să achite contribuţii pe dividende. Cât despre vârsta de pensionare, guvernul a rămas pe poziţii: 65 de ani atât pentru femei, cât şi pentru bărbaţi, până în 2030.

Dezbateri „misogine” în parlament

Asta, deşi această propunere a stârnit controverse chiar şi ieri în parlament. În cadrul unei dezbateri organizate la Comisia de egalitate de şanse a Camerei Deputaţilor, reprezentanţii sindicatelor, patronatelor şi ai societăţii civile, ca şi membrii opoziţiei au cerut, la unison, ca femeile să poată alege dacă muncesc sau nu până la 65 de ani.

Asta, pentru că România nu are nici condiţiile de trai şi nici speranţa de viaţă din ţările UE, iar situaţia nu se va schimba radical până în 2030, a concluzionat preşedinta comisiei, Cristina Pocora (PNL).

Reprezentanţii puterii au „echilibrat” balanţa cu argumente considerate misogine:„Schimbarea unui scutec poate fi echivalată cu schimbarea unei siguranţe electrice. (...) În plus, femeile au oricum o speranţă de viaţă mai mare”, a replicat deputatul PDL Cornel Ghiţă.

ÎN TOP

Pensionari de lux

Cele mai mari drepturi plătite de Casa Naţională de Pensii, din bani publici, în decembrie 2009, sunt în domenii „privilegiate”. Primii în topul pensionarilor de lux, potrivit ultimului „bilanţ” al instituţiei subordonate Ministerului Muncii:
1. Magistrat - 37.241 de lei
2. Pilot - 31.827 de lei
3. Bancher din sistemul public - 24.232 de lei
4. Diplomat - 16.180 de lei
5. Ofiţer al Curţii de Conturi - 15.081 de lei
6. Grefier - 14.933 de lei
7. Funcţionar public parlamentar - 10.523 de lei
8. Parlamentar - 5.783 de lei
sursa http://www.evz.ro/
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one