Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
În Evanghelia după Ioan, citim cum Iisus spune: "Lucraţi, nu pentru mîncarea cea pieritoare, ci pentru mîncarea ce rămîne spre viaţa veşnică şi pe care o va da vouă Fiul Omului".

Iisus foloseşte comparaţia cu hrana pentru a face să se înţeleagă ce aduce el omenirii. Sînt două feluri de viaţă şi două feluri de hrană: hrana pentru trup, care dă o "viaţă muritoare"... şi hrana pentru suflet, venită din cer, care dă "viaţa veşnică".

Creat de Dumnezeu şi făcut pentru Dumnezeu, omului îi este foame şi sete de Dumnezeu. Nimic în afară de Dumnezeu nu‑l poate satisface pe deplin. Toate felurile de hrană pămîntească lasă fiinţa umană nesăturată. Iisus nu ne invită să dispreţuim "pîinea de toate zilele", ci să dorim şi "pîinea vieţii veşnice".

Iisus nu ne cere să devenim leneşi în "munca" necesară pentru viaţa cetăţii umane însă ar vrea să "lucrăm" cu aceeaşi ardoare pentru a căuta o viaţă care nu va fi muritoare! Spre deosebire de Buddha, Iisus nu invită să suprimăm dorinţele noastre, ci, dimpotrivă, să le amplificăm; nu vă mulţumiţi să doriţi fărîma de viaţă trecătoare, care este a voastră în mod natural, ci mergeţi pînă acolo încît să doriţi o viaţă veşnică şi faceţi ce trebuie pentru aceasta, ca să o trăiţi încă de pe acum!

Preot Cornel Cadar
sursa http://www.evenimentul.ro/
 

De prin presa adunate ( da clik meniu) - 16 - AUGUST - 2010 ARHIVA-CONTINUARE PE - www.selectiipresa1marian.webgarden.ro

 
 

Patronatele cer un imprumut de 20-30 mld. € Patronatele cer un imprumut de 20-30 mld. € pentru investitii investitii

25 mai 2010

Mediul de afaceri reaminteste guvernului ca nu a luat masuri de relansare economica

In conditiile in care in ultima vreme se vorbeste doar despre reducerea salariilor din sectorul bugetar si a pensiilor, pa­tronatele atrag atentia ca aceste masuri sunt inutile fara un plan de relansare economica. UGIR-1903 si CONPIROM solicita angajarea unui credit de 20-30 de miliarde de euro destinat exclusiv investitiilor. In acelasi timp, patronatele amintite se vor abtine de la votarea memorandumului in Consiliul Economic si Social.

Uniunea Generala a Industriasilor din Romania UGIR-1903 si Confederatia Patro nala din Industria Romaniei (CONPIROM) au atras ieri atentia ca reducerea salariilor si a pensiilor va reprezenta un sacrificiu inutil daca nu exista si un plan de masuri pentru relansare econo mica. Patronatele amintite solicita angajarea unui credit de 20-30 de miliarde de euro pentru investitii, bani care sa fie sub controlul partenerilor sociali,

Nimic nu merge acum in sus. Cerem angajarea unui credit de 20-30 de miliarde de euro, sub controlul partenerilor sociali, pentru a nu se sifona. Acest fond va fi folosit pentru investitii, pentru relansare economica. Nimeni nu mai vorbeste despre asta acum”, a declarat ieri Marius Eugen Opran, care va reprezenta UGIR si CONPIROM in Consiliul Economic si Social (CES). In acelasi timp, presedintele UGIR-1903, Ioan Cezar Coraci, a sustinut ca se vor abtine de la votarea memorandumului in varianta actuala. Patronatele au aratat ca nu se pot amesteca in reducerea salariilor bu ge tarilor si ca mediul de afaceri asteapta inca pozitia guvernului cu privire la masurile de relansare propuse. „Scrisoarea de intentie poate fi modi ficata, principiile nu pot fi modificate. Noi asteptam pozitia guvernului fata de pro punerile noastre”, a spus prese dintele UGIR-1903.

In ceea ce priveste reducerea pensiilor, Coraci a atras atentia ca nu s-a gasit inca o formula legala: „De la inceput ne-am exprimat ingrijorarea fata de reducerea pensiilor. Nu se stie daca exista o forma legala pentru a le reduce”. Acesta a adaugat ca trebuie un anumit grad de flexibilitate, avand in vedere ca reducerile vor duce in unele cazuri la salarii sau pensii sub cosul zilnic. In plus, patronatele trag un semnal de alarma privitor la protestele si grevele ce vor urma.

„De la negocierile dintre guvern si sindicate trebuie sa iasa un punct de vedere comun. Grevele si protestele vor duce la colapsul total al economiei”, a afirmat Vasile Turcu, pre se dintele CONPIROM. Printre masu rile solicitate de patronate se afla reducerea drastica a cheltuielilor bugetare, insa nu neaparat prin taierea pensiilor si a salariilor, combaterea evaziunii, aprobarea Legii parte neriatului public-privat (PPP), clarificarea legilor lici tatiilor si achizitiilor publice, exter nalizarea acreditarilor si certificarilor profe­sionale, introducerea timpului redus de lucru si somaj tehnic si temporar.

Memorandumul nu este pe ordinea de zi a CES de azi, dar acesta ar putea fi discutat la propunerea participantilor.
Socialistii europeni critica Executivul de la Bucuresti

Social-democratii i-au chemat in ajutor pe socialistii europeni. PSD a dat ieri publicitatii un comunicat semnat de liderul PES, Paul Nyrup Rasmussen, si de Victor Ponta, in care Cabinetul Boc este criticat extrem de dur. „Prin masurile pe care intentioneaza sa le ia, guvernul roman actioneaza contraproductiv si da dovada, in acelasi timp, de o irespon sabilitate crunta”, se arata in documentul citat. Cei doi lideri apreciaza ca „Romania este pe punctul de a atinge o criza sociala critica“.

In context, PES si PSD apreciaza ca reducerea pensiilor si a drepturilor banesti acordate copiilor, dar si inchiderea a 40% dintre spitale vor avea ca rezultat final „distrugerea statu tului bunastarii”. „Masurile de austeritate luate de guvernul roman fata de sistemul de sanatate si de drepturile copilului sunt imorale si neprin cipiale”, se precizeaza in documentul citat. „Imorale, intrucat in tara cu cea mai mare rata a mortalitatii infantile din Uniunea Europeana parintii au nevoie de cat mai mult sprijin financiar pentru a avea grija de copiii lor. Luandu-le acesti bani si inchizand aproape jumatate dintre spitalele tarii se va ajunge efectiv la o tragedie sociala. Aceste masuri sunt si neprincipiale pentru ca incalca drepturi fundamentale din Uniunea Euro peana. (...) Avand in vedere situatia saraciei in randul copi ilor si rata mortalitatii infantile din Romania, aceste masuri reprezinta un atac evident la adresa drepturilor copilului“, argumenteaza Ponta si Rasmussen. In context, cei doi sustin ca explicatia simpla pentru aceste „masuri de austeritate draconice” este aceea ca Uniunea Europeana are o majoritate guver namentala de dreapta care isi impune cu fermitate ideologia.

Principalele amendamente propuse de patronate:
reducerea cu 25% a fondului de salarii, nu taierea tuturor salariilor cu 25%
pensiile de pana la 1.000 de lei sa nu fie reduse
pastrarea scutirilor de la impozitul pe venit in sectorul IT
restructurarea societatilor cu capital majoritar de stat
aprobarea de urgenta a Legii parteneriatului public-privat
reducerea cu 40% a cheltuielilor cu achizitii publice
reducerea cu 40% a cheltuielilor de deplasare in strainatate a demnitarilor
rezolvarea problemelor arieratelor
rezolvarea, cel putin in parte, a evaziunii fiscale
masuri de relaxare a fiscalitatii
sursa http://www.financiarul.com/
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one