Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
În Evanghelia după Ioan, citim cum Iisus spune: "Lucraţi, nu pentru mîncarea cea pieritoare, ci pentru mîncarea ce rămîne spre viaţa veşnică şi pe care o va da vouă Fiul Omului".

Iisus foloseşte comparaţia cu hrana pentru a face să se înţeleagă ce aduce el omenirii. Sînt două feluri de viaţă şi două feluri de hrană: hrana pentru trup, care dă o "viaţă muritoare"... şi hrana pentru suflet, venită din cer, care dă "viaţa veşnică".

Creat de Dumnezeu şi făcut pentru Dumnezeu, omului îi este foame şi sete de Dumnezeu. Nimic în afară de Dumnezeu nu‑l poate satisface pe deplin. Toate felurile de hrană pămîntească lasă fiinţa umană nesăturată. Iisus nu ne invită să dispreţuim "pîinea de toate zilele", ci să dorim şi "pîinea vieţii veşnice".

Iisus nu ne cere să devenim leneşi în "munca" necesară pentru viaţa cetăţii umane însă ar vrea să "lucrăm" cu aceeaşi ardoare pentru a căuta o viaţă care nu va fi muritoare! Spre deosebire de Buddha, Iisus nu invită să suprimăm dorinţele noastre, ci, dimpotrivă, să le amplificăm; nu vă mulţumiţi să doriţi fărîma de viaţă trecătoare, care este a voastră în mod natural, ci mergeţi pînă acolo încît să doriţi o viaţă veşnică şi faceţi ce trebuie pentru aceasta, ca să o trăiţi încă de pe acum!

Preot Cornel Cadar
sursa http://www.evenimentul.ro/
 

De prin presa adunate ( da clik meniu) - 16 - AUGUST - 2010 ARHIVA-CONTINUARE PE - www.selectiipresa1marian.webgarden.ro

 
 

Şomajul dă semne de stabilizare

10 aprilie 2010

Luna martie a adus aproape 3.000 de şomeri în plus faţă de februarie, rata şomajului atingând 8,36% faţă de 8,30% în luna anterioară. Este vorba despre şomajul înregistrat în evidenţele agenţiilor judeţene pentru ocuparea forţei de muncă.

Ritmul de creştere a acestui indicator a încetinit semnificativ faţă de cel înregistrat pe parcursul ultimului an, când fiecare lună a adus un avans între 0,2% - 0,4% la rata şomajului. În aceste condiţii, creşterea de 0,06% din luna martie faţă de luna aprilie poate fi un prim semn de stabilizare a pieţei muncii

Şomerii vin din privat

Peste 80% din numărul celor rămaşi fără loc de muncă de la începutul crizei provin din mediul privat. Luna martie însă a adus aproximativ 750 de şomeri din acest sector, în condiţiile în care peste 2.100 de angajaţi rămaşi fără loc de muncă proveneau din companiile publice. În acest domeniu este de aşteptat ca numărul şomerilor să crească, în contextul anunţatelor disponibilizări în sistemul bugetar.

Potrivit analistului Dumitru Pelican, rata şomajului în mediul privat va stagna în perioada următoare, mai ales că lunile de vară aduc, în mod tradiţional, un număr mai mare de locuri de muncă, ca urmare a activităţilor sezoniere.

„De acum până în luna noiembrie nu mă mai aştept la creşteri semnificative dinspre mediul privat. Văd o rată maximă de 8,5%-8,6% până în toamnă", spune Pelican.

sursa http://www.adevarul.ro/
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one