Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
În Evanghelia după Ioan, citim cum Iisus spune: "Lucraţi, nu pentru mîncarea cea pieritoare, ci pentru mîncarea ce rămîne spre viaţa veşnică şi pe care o va da vouă Fiul Omului".

Iisus foloseşte comparaţia cu hrana pentru a face să se înţeleagă ce aduce el omenirii. Sînt două feluri de viaţă şi două feluri de hrană: hrana pentru trup, care dă o "viaţă muritoare"... şi hrana pentru suflet, venită din cer, care dă "viaţa veşnică".

Creat de Dumnezeu şi făcut pentru Dumnezeu, omului îi este foame şi sete de Dumnezeu. Nimic în afară de Dumnezeu nu‑l poate satisface pe deplin. Toate felurile de hrană pămîntească lasă fiinţa umană nesăturată. Iisus nu ne invită să dispreţuim "pîinea de toate zilele", ci să dorim şi "pîinea vieţii veşnice".

Iisus nu ne cere să devenim leneşi în "munca" necesară pentru viaţa cetăţii umane însă ar vrea să "lucrăm" cu aceeaşi ardoare pentru a căuta o viaţă care nu va fi muritoare! Spre deosebire de Buddha, Iisus nu invită să suprimăm dorinţele noastre, ci, dimpotrivă, să le amplificăm; nu vă mulţumiţi să doriţi fărîma de viaţă trecătoare, care este a voastră în mod natural, ci mergeţi pînă acolo încît să doriţi o viaţă veşnică şi faceţi ce trebuie pentru aceasta, ca să o trăiţi încă de pe acum!

Preot Cornel Cadar
sursa http://www.evenimentul.ro/
 

De prin presa adunate ( da clik meniu) - 16 - AUGUST - 2010 ARHIVA-CONTINUARE PE - www.selectiipresa1marian.webgarden.ro

 
 

Începe asfaltarea la al doilea tronson al autostrăzii Transilvania

14 iulie 2010


Autor: CAPITAL Online
Publicat: 13 Iulie 2010
Vizionari: 1607;

Angajaţii companiei Bechtel vor turna, miercuri, prima tonă de asfalt pe al doilea tronson al Autostrăzii Transilvania, cel dintre Turda şi Câmpia Turzii.

"Obiectivul este ca, până pe 15 septembrie, să dăm în folosinţă tronsonul şi să finalizăm şi nodul rutier, astfel încât să renunţăm la sensul giratoriu de la Turda", a declarat marţi pentru Agerpres directorul Regiei de Drumuri şi Poduri Cluj, Ioan Pantelimon.

Tronsonul dintre Turda şi Câmpia Turzii are o lungime de 10,5 kilometri, iar, după terminarea acestuia, Autostrada Transilvania va avea finalizaţi 52 de kilometri din 415.

La începutul lunii decembrie 2009, premierul Emil Boc a inaugurat, împreună cu ministrul Transporturilor, Radu Berceanu, primul tronson, Gilău-Turda, care măsoară 42 de kilometri.

Autostrada Transilvania este cel mai mare proiect de infrastructură din Europa, iar construirea ei a început în vara anului 2004. Cu o lungime de 415 kilometri, pe patru benzi, autostrada porneşte din centrul României, de la nord-vest de Braşov, ajungând la graniţa cu Ungaria, lângă Oradea, în câmpia Crişanei. Autostrada va lega oraşe precum Braşov, Făgăraş, Sighişoara, Târgu Mureş, Cluj-Napoca, Zalău şi Oradea şi va avea 58 de pasaje rutiere, 94 de pasarele şi 16 noduri rutiere.

SURSA: Agerpres

Austriecii aduc aur, petrol şi titluri nemţeşti la BVB

Autor: Aurel Dragan
Publicat: 14 Iulie 2010
Vizionari: 68;

Pentru perioadele de scădere ale pieţei, inves-titorii BVB au acum la dispoziţie şi produse structurate, cu activ suport pe aur şi petrol prin care pot paria pe deprecierea cotaţiilor.

O sută de milioane de euro anual se aşteaptă să adune grupul austriac Erste Bank din tranzacţionarea produselor structurate care au fost lansate şi la Bursa de Valori Bucureşti (BVB) săptămâna trecută. Instrumentele aduse de austrieci la BVB sunt şi printre primele care permit „pariul“ pe scăderea cotaţiei, adică profit pentru investitor, chiar dacă bursa şi acţiunile scad. „Acum, investitorii pot beneficia de pieţele în creştere, dar şi de cele în scădere; certificatele de investiţii sunt transparente, implică costuri reduse şi se pot tranzac ţiona cu uşurinţă“, spune Wolfgang Schoiswohl, vicepreşedinte BCR Corporate şi Trezorerie.

Perioada de scădere prin care a trecut piaţa de capital în al doilea trimestru, şi care continuă în aproximativ acelaşi mod, nu a împiedicat brokerul să lanseze instrumentele. Nefiind vorba de o ofertă publică iniţială care să aibă nevoie de încrederea investitorilor, produsele structurate ale Erste ar putea acoperi interesul în aur, petrol şi indicele german DAX la BVB, deoarece la bursa de la Sibiu se găsesc instrumente derivate cu activ suport şi aur şi petrol.

Cel puţin la fel de important este şi aportul pe care îl aduc austriecii la tranzacţionarea acestor produse. Banca Comercială Română (BCR) va fi furnizor de lichiditate (market maker) pentru certificatele lansate, ceea ce înseamnă că investitorii interesaţi vor găsi întotdeauna o contraparte pentru poziţiile deschise.

Cei de la Erste sunt primii care lansează astfel de instrumente la BVB, însă nu vor fi singurii. Raiffeisen, prin divizia de investiţii, a primit deja acordul BVB pentru lansarea de produse structurate şi mai are nevoie doar de avizul Comisiei Naţionale a Valorilor Mobiliare.

Index şi turbo

Instrumentele lansate de Erste sunt împărţite în două grupe distincte. Certificate index şi certificate turbo. Primele permit investiţia în certificatele cu activ suport în aur, petrol sau DAX (adică evoluează în funcţie de cotaţia activului) şi câştigă dacă respectiva cotaţie urcă.

Certificatele turbo permit investitorului tranzacţia short, adică pariul pe scădere. Acestea sunt însă mai riscante decât cele standard şi oferă un tunel de variaţie de 35% (şi de 15% în cazul certificatelor index). Cu alte cuvinte, în cazul în care cotaţia certificatului merge în direcţia opusă poziţiei deschise şi atinge limita de variaţie, investitorul pierde toţi banii. Tranzacţiile includ şi efectul de levier, de aproximativ unu la cinci, ceea ce înseamnă că un câştig de 10% la cotaţie se traduce prin profit de 50%. La fel este însă şi la pierdere. „Prin lansarea produselor structurate, investitorii pot beneficia de toate avantajele acestui instrument financiar, cel mai important fiind lichiditatea pieţei, care este asigurată de către BCR în calitate de market maker“, spune Anca Dumitru, director general al BVB.

Short şi pe alte acţiuni BVB în curând

Le fel de important pentru investitori este şi faptul că certificatele sunt tranzacţionate la un raport de 1:10 sau 1:100 faţă de valoarea activului suport. Adică investitorii nu sunt obligaţi să achiziţioneze o uncie de aur (circa 1.200 de dolari pe pieţele internaţionale), ci doar o zecime sau chiar o sutime.

CNVM a aprobat săptămâna trecută şi modificările aduse Codului BVB care prevăd vânzarea în lipsă a acţiunilor cuprinse în compoziţia indicilor BET şi BET-FI. Operaţiunea era posibilă doar în cazul titlurilor Erste Bank, acum fiind extinsă pentru încă 15 acţiuni. Brokerii care intenţionează să ofere aceste instrumente investitorilor vor trebui să devină furnizori de lichiditate şi pot utiliza şi conturile globale, nu doar cele individuale.

BCR a lansat şi un site (http://investitii.bcr.ro) pentru cei interesaţi de mai multe detalii despre noile instrumente, care funcţionează şi ca un broker online (BCR Broker) prin care se poate tranzacţiona. „Primul an va fi unul de acomodare pentru investitorii români, iar în această perioadă vrem să organizăm evenimente de prezentare a acestora prin care să îi educăm pe investitori“, spune Valentin Ionescu, şeful Departamentului Pieţe de Capital la BCR.
sursa :http://www.capital.ro/
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one