Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
În Evanghelia după Ioan, citim cum Iisus spune: "Lucraţi, nu pentru mîncarea cea pieritoare, ci pentru mîncarea ce rămîne spre viaţa veşnică şi pe care o va da vouă Fiul Omului".

Iisus foloseşte comparaţia cu hrana pentru a face să se înţeleagă ce aduce el omenirii. Sînt două feluri de viaţă şi două feluri de hrană: hrana pentru trup, care dă o "viaţă muritoare"... şi hrana pentru suflet, venită din cer, care dă "viaţa veşnică".

Creat de Dumnezeu şi făcut pentru Dumnezeu, omului îi este foame şi sete de Dumnezeu. Nimic în afară de Dumnezeu nu‑l poate satisface pe deplin. Toate felurile de hrană pămîntească lasă fiinţa umană nesăturată. Iisus nu ne invită să dispreţuim "pîinea de toate zilele", ci să dorim şi "pîinea vieţii veşnice".

Iisus nu ne cere să devenim leneşi în "munca" necesară pentru viaţa cetăţii umane însă ar vrea să "lucrăm" cu aceeaşi ardoare pentru a căuta o viaţă care nu va fi muritoare! Spre deosebire de Buddha, Iisus nu invită să suprimăm dorinţele noastre, ci, dimpotrivă, să le amplificăm; nu vă mulţumiţi să doriţi fărîma de viaţă trecătoare, care este a voastră în mod natural, ci mergeţi pînă acolo încît să doriţi o viaţă veşnică şi faceţi ce trebuie pentru aceasta, ca să o trăiţi încă de pe acum!

Preot Cornel Cadar
sursa http://www.evenimentul.ro/
 

De prin presa adunate ( da clik meniu) - 16 - AUGUST - 2010 ARHIVA-CONTINUARE PE - www.selectiipresa1marian.webgarden.ro

 
 

Modificarile Codului Fiscal, publicate in Monitorul Oficial

29 iuhnie 2010

Ordonanta de Urgenta de modificare a Codului Fiscal ale carei prevederi, aplicabile de la 1 iulie, impun, printre altele, taxarea tichetelor de masa, a tichetelor cadou si impozitarea dobanzilor la depozite si conturi curente a fost publicata in Monitorul Oficial.

TVA se majoreaza oficial de la 1 iulie la 24%, OUG de modificare a Codului Fiscal fiind publicata luni in Monitorul Oficial. Majorarea TVA a fost decisa sambata in sedinta de Guvern.

Iata si vesti bune: China promite investitii de miliarde de euro in Romania

China incearca sa-si consolideze pozitia in Europa si promite investitii de miliarde de euro in Ucraina, Romania, Bulgaria si Grecia, sustine Jonathan Holslag, sef al departamentului Cercetare al Institutului de Studii Contemporane Chineze din Bruxelles, citat de Financial Times.

Zeci de firme chineze au participat luna aceasta la o masa rotunda cu oficiali romani, in cadrul Expo Shanghai 2010 si s-au aratat interesate sa injecteze miliarde de euro in economia romaneasca. Astfel, Banca de Dezvoltare a Chinei a promis un sprijin "generos" sectorului energiei eoliene din Romania, potrivit NewsIn.

"Un important constructor" chinez s-a aratat interesat de proiectul unei noi uzine termoelectrice, proiect care ar putea costa pana la un miliard de euro. Alte firme au promis investitii in sectorul minier, precum si in agricultura romaneasca, sustine Holslag.

In iunie si guvernul grec a semnat o intelegere de miliarde de dolari, conform careia China va construi noi terminale de containere si aeroporturi si va participa la constructia de nave. Numeroase companii chineze s-au aratat interesate de crearea unei zone economice speciale in Sofia, in timp ce guvernul bulgar spera sa atraga tot mai mult capital din partea Chinei pentru a compensa lipsa de investitii occidentale.

Tarile cu economii in dezvoltare din Europa de Est devin un punct strategic pentru China in Europa, in special in sectoare precum constructiile, distributia, serviciile publice, mineritul sau agricultura, sustine Holslag.

"Pentru europenii care se tem de puterea crescanda a Chinei, acum exista un alt motiv de ingrijorare. Chinezii sunt pe cale sa treaca Dunarea - scrie Holslag. Nu cu tancuri sau propaganda comunista, ci cu numerar si o ofensiva sarmanta", sustine analistul.

Motivele Chinei sunt pur comerciale, insa sprijinul promis tarilor estice reprezinta o "adevarata binecuvantare" pentru economiile slabite din regiune. In acelasi timp, "daca Uniunea Europeana nu-si pune lucrurile in ordine, risca sa-si piarda influenta politica la granita proprie", a mai spus analistul.

Criza financiara a majorat importanta diplomatiei chineze, iar guvernul a folosit Expozitia 2010 din Shanghai pentru a-si consolida relatiile in expansiune cu partenerii europeni.

sursa :http://www.wall-street.ro/


De asmenea, potrivit Ordonantei, orice activitate poate fi reconsiderata ca activitate dependenta daca indeplineste cel putin unul dintre urmatoarele criterii:

• Beneficiarul de venit se afla intr-o relatie de subordonare fata de platititorul de venit, si respecta conditiile de munca impuse de acesta, cum ar fi: atributiile ce ii revin si modul de indeplinire a acestora;

• In prestarea activitatii, beneficiarul de venit foloseste baza materiala a platitorului de venit, respectiv spatii cu inzestrare corespunzatoare, echipament special de lucru sau de protectie, unelte de munca si altele asemenea;

• Beneficiarul de venit contribuie numai la prestatia fizica sau capacitatea intelectuala, nu si cu capitalul propriu;

• Platitorul de venit suporta in interesul desfasurarii activitiitatii cheltuielile de deplasare ale beneficiarului de venit;

• Platitorul de venit suporta indemnizatia de concediu de odihna si indemnizatia pentru incapacitate temporara de munca, in contul beneficiarului de venit;

• Orice element care reflecta natura dependenta a activitatii;

Totodata, Ordonanta de Urgenta de modificare a Codului Fiscal prevede taxarea tichetelor de masa, a tichetelor cadou, a platilor compensatorii si impozitarea dobanzilor la depozite si conturi curente.

Potrivit noilor reglementari, impozitul de 16% va fi aplicat de la 1 iulie si pentru dobanzile la conturile curente, depozitele la termen si la vedere. Veniturile din dobanzile bancare au fost scutite de impozitul de 16% in 2009, iar masura fusese extinsa si pentru anul 2010. De la 1 iulie se impoziteaza cu 25% si castigurile din jocuri de noroc. Impozitul se aplica asupra venitului net, calculat la nivelul castigurilor realizate intr-o zi de acelasi organizator sau platitor.

De asemenea, de la 1 iulie se va impozita cu 16% castigul net determinat la sfarsitul fiecarui trimestru din transferul titlurilor de valoare pe piata de capital. Determinarea castigului/pierderii revine fiecarui intermediar, societate de administrare a investitiilor, in cazul rascumpararii de titiluri de participare la fondurile deschise de investitii, sau platitor de venit, dupa caz, la fiecare tranzactie.

Prevederile care impuneau impozite suplimentare pentru cei care au mai multe imobile cu destinatia de locuinta au fost eliminate din textul OUG.

Potrivit acestora, persoanele fizice care au in proprietate doua sau mai multe cladiri cu destinatie de locuinta, care nu sunt inchiriate unei alte persoane, urmau sa plateasca in anul 2010 o ”taxa de solidaritate” reprezentand 50% din impozitul datorat in 2010 pentru prima cladire in afara celei de la adresa de domiciliu, 100% din impozit pentru a doua si 200% pentru a treia si umatoarele
sursa :http://www.wall-street.ro/
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one