Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
În Evanghelia după Ioan, citim cum Iisus spune: "Lucraţi, nu pentru mîncarea cea pieritoare, ci pentru mîncarea ce rămîne spre viaţa veşnică şi pe care o va da vouă Fiul Omului".

Iisus foloseşte comparaţia cu hrana pentru a face să se înţeleagă ce aduce el omenirii. Sînt două feluri de viaţă şi două feluri de hrană: hrana pentru trup, care dă o "viaţă muritoare"... şi hrana pentru suflet, venită din cer, care dă "viaţa veşnică".

Creat de Dumnezeu şi făcut pentru Dumnezeu, omului îi este foame şi sete de Dumnezeu. Nimic în afară de Dumnezeu nu‑l poate satisface pe deplin. Toate felurile de hrană pămîntească lasă fiinţa umană nesăturată. Iisus nu ne invită să dispreţuim "pîinea de toate zilele", ci să dorim şi "pîinea vieţii veşnice".

Iisus nu ne cere să devenim leneşi în "munca" necesară pentru viaţa cetăţii umane însă ar vrea să "lucrăm" cu aceeaşi ardoare pentru a căuta o viaţă care nu va fi muritoare! Spre deosebire de Buddha, Iisus nu invită să suprimăm dorinţele noastre, ci, dimpotrivă, să le amplificăm; nu vă mulţumiţi să doriţi fărîma de viaţă trecătoare, care este a voastră în mod natural, ci mergeţi pînă acolo încît să doriţi o viaţă veşnică şi faceţi ce trebuie pentru aceasta, ca să o trăiţi încă de pe acum!

Preot Cornel Cadar
sursa http://www.evenimentul.ro/
 

De prin presa adunate ( da clik meniu) - 16 - AUGUST - 2010 ARHIVA-CONTINUARE PE - www.selectiipresa1marian.webgarden.ro

 
 

Ministrul muncii, Mihai Seitan: Sunt sate intregi din Dambovita care au toata populatia pensionara de invaliditate. Statul a solicitat inapoi 6,5 milioane de euro, pensii fara drept

Ministrul muncii, Mihai Seitan: Sunt sate intregi din Dambovita care au toata populatia pensionara de invaliditate. Statul a solicitat inapoi 6,5 milioane de euro, pensii fara drept
16-feb-2010

40% din pensiile de invaliditate in plata din judetul Dambovita sunt false sau obtinute ilicit, a declarat ministrul muncii, Mihai Seitan, la Discutia de Luni, o emisiune HotNews.ro - RFI realizata de Dan Tapalaga. Ministrul muncii afirma ca exista informatii ca, pentru a nu fi revizuiti anual, cei care au obtinut in mod fraudulos pensii de invaliditate plateau spaga la medici contravaloarea unei pensii lunare. Seitan a declarat ca toate cele 900.000 de pensii pe caz de boala vor fi revizuite si ca sunt mai greu de verificat, fiind vorba in numeroase cazuri de boli psihice.

Citeste cele mai interesante declaratii facute de Mihai Seitan la HotNews.ro
Este posibil sa fie 30% (din totalul celor 900.000 pensii de invaliditate) obtinute pe nedrept, fraudulos. Urmeaza sa verificam toate aceste pensii pe criterii medicale. Noi avem niste analize facute pe doua judete deocamdata.
Unul dintre judetele cele mai afectate de acest flagel este Dambovita. In trei ani am facut aceasta evaluare, care ne-a scos in evidenta ca aproape 40% care au acum pensii de invaliditate in plata sunt false sau obtinute ilicit. Sunt sate intregi acolo care au toata populatia pensionara de invaliditate. Ei nici la revizuire nu participa.

Sate intregi cu pensie de invaliditate, nu este gluma. S-a intamplat chestia aceasta datorita unor doctori sau persoane care au avut capacitatea de a acorda aceste incadrari. Sigur, acolo e vorba de multe cazuri penale si bani care se restituie. Va fac o mica socoteala si care e si noutate ca informatie: sunt solicitate inapoi de la persoanele acestea care au primit astfel de pensii fara drept 28 de milioane de lei noi, astea inseamna 6,5 milioane de euro. Vorbim numai de judetul Dambovita. Sunt niste bani acestia, care daca i-ai fi dus in sistemul normal de pensii poate ridicai putin pensiile celelalte.
Noi avem trei grade de invaliditate in Romania: de la persoane care sunt grav bolnave si au nevoie de o persoana care sa aiba grija de ele ca nu se pot misca sub nici o forma, asta-i gradul I, gradul II sunt persoane care sunt bolnave grav, se pot descurca singure, dar nu pot sa lucreze si gradul III, care sunt bolnave pana la 50% din capacitate si pot sa mai lucreze jumatate de timp. Toate aceste persoane pot sa obtina aceasta incadrare numai in baza unui documentar medical. Analize, laboratoare, doctori, e, tot lucrul acesta s-a putut cumpara, fara sa fie si legal. O analiza de RMN sau de plamani sunt inlocuite cu ale unor persoane bolnave catre unele sanatoase.
Nu sunt tarife facute pentru asa ceva, ce am auzit ca au fost situatii in care pentru verificarea lor anuala, pentru a nu fi revizuite, atunci se platea echivalentul unei pensii pe luna. Sunt pe rol dosare penale. Este o actiune inceputa prin 2006-2007 si care a ajuns la final.
Ce dorim sa facem prin noua lege este sa mai instituim in regiuni, 4 - 5 regiuni, inca 5 astfel de institutii care sa faca verificarile acestea pe care le-am inceput deja in Bucuresti, prin institutia din Bucuresti.
Daca faci analiza pe care o da Ministerul Sanatatii statistic in ficare an, care sunt bolile preponderente in Romania, si o sa vedeti ca majoritatea sunt de inima, boli gastrice, bolile psihice nu sunt reprezentative procentual. In schimb, la pensie apar bolile psihice. Cu alte cuvinte, cei care acorda astfel de incadrari, le acorda pe boli psihice care sunt mult mai greu de verificat decat celelalte care se fac pe baza unor analize simple. Eu cred ca in circa patru cinci ani vom ajunge cu verificarile la zi, toate cele 900 de mii de dosare.
Mihai Seitan despre pensiile speciale, de excelenta si ale fostilor securisti

Inca nu s-au stabilit criteriile de acordare a pensiilor speciale. Ideea premierului a fost ca sunt persoane care au facut mult pentru acesta tara, artistic, militar etc. O sa se acorde niste rente de excelenta pentru toata viata.
Legea de care discutam acum nu introduce aceste elemente. Urmeaza guvernul sa scoata un act normativ, costurile fiind acoperite de bugetul de stat. Aceste incadrari care se vor face cu ministerele de resort nu se vor putea face pe sub masa.

Mihai Seitan despre datoriile firmei la care este actionar

Fiind firma de brokeraj de asigurari, trebuia sa vand asigurari. Cand a aparut criza clientii au scazut foarte mult. Tu ai oameni la care trebuie sa platesti impozitul pe salarii, contributii etc, asteptand sa incasezi fonduri pe care nu le primesti.
Datoria nu mi se pare foarte mare. Eu sunt actionar cu 12%, sunt cateva sute de angajati. Administratia s-a gandit sa nu-i disponibilizeze in ideea ca lucrurile incep sa-si revina.
Fondurile le-au obtinut deja si inteleg ca o sa plateasca luna aceasta diferentele. In ultima instanta, fiind o firma facuta cu parti sociale, nu e un SRL, e posibil sa pierd toti banii pe care i-am avut acolo.

http://www.hotnews.ro/
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one