Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
În Evanghelia după Ioan, citim cum Iisus spune: "Lucraţi, nu pentru mîncarea cea pieritoare, ci pentru mîncarea ce rămîne spre viaţa veşnică şi pe care o va da vouă Fiul Omului".

Iisus foloseşte comparaţia cu hrana pentru a face să se înţeleagă ce aduce el omenirii. Sînt două feluri de viaţă şi două feluri de hrană: hrana pentru trup, care dă o "viaţă muritoare"... şi hrana pentru suflet, venită din cer, care dă "viaţa veşnică".

Creat de Dumnezeu şi făcut pentru Dumnezeu, omului îi este foame şi sete de Dumnezeu. Nimic în afară de Dumnezeu nu‑l poate satisface pe deplin. Toate felurile de hrană pămîntească lasă fiinţa umană nesăturată. Iisus nu ne invită să dispreţuim "pîinea de toate zilele", ci să dorim şi "pîinea vieţii veşnice".

Iisus nu ne cere să devenim leneşi în "munca" necesară pentru viaţa cetăţii umane însă ar vrea să "lucrăm" cu aceeaşi ardoare pentru a căuta o viaţă care nu va fi muritoare! Spre deosebire de Buddha, Iisus nu invită să suprimăm dorinţele noastre, ci, dimpotrivă, să le amplificăm; nu vă mulţumiţi să doriţi fărîma de viaţă trecătoare, care este a voastră în mod natural, ci mergeţi pînă acolo încît să doriţi o viaţă veşnică şi faceţi ce trebuie pentru aceasta, ca să o trăiţi încă de pe acum!

Preot Cornel Cadar
sursa http://www.evenimentul.ro/
 

De prin presa adunate ( da clik meniu) - 16 - AUGUST - 2010 ARHIVA-CONTINUARE PE - www.selectiipresa1marian.webgarden.ro

 
 

Ministrii de finante din UE pregatesc retragerea masurilor anticriza

Ministrii de finante din UE pregatesc retragerea masurilor anticriza
de Dragos Comache HotNews.ro
Marţi, 9 martie 2010, 16:38 Economie | Finanţe & Bănci

Ministrii de finante din Uniunea Europeana vor prezenta saptamana viitoare un acord cu privire la retragerea masurilor de sprijin acordate sectorului bancar, industrial si pietei muncii pentru a lupta cu efectele crizei economice, se arata in proiectul unei declaratii comune obtinut de Reuters. Ministrii de finante din UE se vor intalni pe 16 martie pentru a discuta in legatura cu problemele financiare ale Greciei si strategiile de retragere a masurilor de stimulare fiscala adoptate la finele lui 2008.

"Daca sunt mentinute prea mult timp, aceste masuri ar putea impiedica procesul de ajustare din toate sectoarele, prin distorsionarea pretului si introducerea de stimuli inadecvati, se arata in document, care va fi adoptat la reuniunea de saptamana viitoare a ministrilor de finante ai UE.

Analistii economici si politicienii sustin ca guvernele UE trebuie sa gaseasca un echilibru, astfel incat sa mentina stimulii o perioada suficienta de timp pentru a nu afecta relansarea economica, dar sa ii retraga la timp pentru a mentine sub control deficitele bugetare.

Proiectul de declaratie arata ca masurile de sustinere a sectorului industrial, precum cele acordate industriei auto, ar trebui sa fie primele la care sa se renunte, insa numai dupa ce cresterea economica devine sustenabila.

Comisia Europeana estimeaza ca economia UE va creste cu 0,7% in 2010, dupa ce anul trecut a scazut cu 4,1%.
sursa http://economie.hotnews.ro
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one