Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
În Evanghelia după Ioan, citim cum Iisus spune: "Lucraţi, nu pentru mîncarea cea pieritoare, ci pentru mîncarea ce rămîne spre viaţa veşnică şi pe care o va da vouă Fiul Omului".

Iisus foloseşte comparaţia cu hrana pentru a face să se înţeleagă ce aduce el omenirii. Sînt două feluri de viaţă şi două feluri de hrană: hrana pentru trup, care dă o "viaţă muritoare"... şi hrana pentru suflet, venită din cer, care dă "viaţa veşnică".

Creat de Dumnezeu şi făcut pentru Dumnezeu, omului îi este foame şi sete de Dumnezeu. Nimic în afară de Dumnezeu nu‑l poate satisface pe deplin. Toate felurile de hrană pămîntească lasă fiinţa umană nesăturată. Iisus nu ne invită să dispreţuim "pîinea de toate zilele", ci să dorim şi "pîinea vieţii veşnice".

Iisus nu ne cere să devenim leneşi în "munca" necesară pentru viaţa cetăţii umane însă ar vrea să "lucrăm" cu aceeaşi ardoare pentru a căuta o viaţă care nu va fi muritoare! Spre deosebire de Buddha, Iisus nu invită să suprimăm dorinţele noastre, ci, dimpotrivă, să le amplificăm; nu vă mulţumiţi să doriţi fărîma de viaţă trecătoare, care este a voastră în mod natural, ci mergeţi pînă acolo încît să doriţi o viaţă veşnică şi faceţi ce trebuie pentru aceasta, ca să o trăiţi încă de pe acum!

Preot Cornel Cadar
sursa http://www.evenimentul.ro/
 

De prin presa adunate ( da clik meniu) - 16 - AUGUST - 2010 ARHIVA-CONTINUARE PE - www.selectiipresa1marian.webgarden.ro

 
 

Masura anticriza: Guvernul pune la cale crearea unui fond de investitii

12-martie-2010

Participatiile minoritare ale statului la companii si societati vor face parte dintr-un fond de investitii, care va fi alimentat si din alte surse, banii urmand sa fie utilizati pentru finantarea proiectelor mari de investitii, a declarat premierul Emil Boc, la finalul sedintei de guvern.

Guvernul lucreaza la un proiect in vederea constituirii unui fond de investitii care sa poata pune la dispozitie resurse financiare pentru proiectele majore ale Romaniei. Fondul are mai multe surse, printre care si actiunile minoritare pe care statul le are la diverse societati si companii", a declarat Boc, potrivit NewsIn.

Primul ministru a precizat ca infiintarea acestui fond de investitii al statului este una dintre masurile ce vor fi cuprinse intr-un nou plan anticriza al Guvernului.

In prezent, participatiile statului la diverse companii sunt detinute de AVAS sau de ministere, mai ales de cel al Economiei si de Finante.

Masura anuntata de premier vine in contextul in care marile proiecte de infrastructura finantate de la buget avanseaza cu mare greutate, contrangerile bugetare impiedicand o finantare adecvata. FMI si Comisia Europeana au fixat pentru acest an o limita de deficit bugetar de 5,9% din PIB, in cadrul acordului de finantare in valoare totala de 20 miliarde euro.

Astfel, proiectul autostrazii Transilvania, construita de americanii de la Bechtel in baza unui contract controversat atribuit in 2004 de guvernul Nastase, este in mare intarziere, iar americanii ameninta ca vor concedia toti muncitorii romani din cauza sumelor mici alocate de guvern pentru lucrarile din acest an.
sursa http://www.wall-street.ro/
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one