Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
În Evanghelia după Ioan, citim cum Iisus spune: "Lucraţi, nu pentru mîncarea cea pieritoare, ci pentru mîncarea ce rămîne spre viaţa veşnică şi pe care o va da vouă Fiul Omului".

Iisus foloseşte comparaţia cu hrana pentru a face să se înţeleagă ce aduce el omenirii. Sînt două feluri de viaţă şi două feluri de hrană: hrana pentru trup, care dă o "viaţă muritoare"... şi hrana pentru suflet, venită din cer, care dă "viaţa veşnică".

Creat de Dumnezeu şi făcut pentru Dumnezeu, omului îi este foame şi sete de Dumnezeu. Nimic în afară de Dumnezeu nu‑l poate satisface pe deplin. Toate felurile de hrană pămîntească lasă fiinţa umană nesăturată. Iisus nu ne invită să dispreţuim "pîinea de toate zilele", ci să dorim şi "pîinea vieţii veşnice".

Iisus nu ne cere să devenim leneşi în "munca" necesară pentru viaţa cetăţii umane însă ar vrea să "lucrăm" cu aceeaşi ardoare pentru a căuta o viaţă care nu va fi muritoare! Spre deosebire de Buddha, Iisus nu invită să suprimăm dorinţele noastre, ci, dimpotrivă, să le amplificăm; nu vă mulţumiţi să doriţi fărîma de viaţă trecătoare, care este a voastră în mod natural, ci mergeţi pînă acolo încît să doriţi o viaţă veşnică şi faceţi ce trebuie pentru aceasta, ca să o trăiţi încă de pe acum!

Preot Cornel Cadar
sursa http://www.evenimentul.ro/
 

De prin presa adunate ( da clik meniu) - 16 - AUGUST - 2010 ARHIVA-CONTINUARE PE - www.selectiipresa1marian.webgarden.ro

 
 

Magistratii si diplomatii acuza recalcularea pensiilor

Magistratii si diplomatii acuza recalcularea pensiilor
Marti, 02 Februarie 2010

Uniunea Nationala a Judecatorilor ii cere ministrului Justitiei sa nu avizeze proiectul legii sistemului unitar de pensii, pentru ca discrimineaza magistratii. O asociatie a diplomatilor sustine acelasi lucru despre breasla lor. Noua lege elimina privilegiile unor categorii, insa le pastreaza pentru altele.

Uniunea Nationala a Judecatorilor din Romania (UNJR) ii cere lui Catalin Predoiu, ministrul Justitiei, sa nu avizeze proiectul legii unitare a pensiilor, pentru ca nu ar respecta Constitutia si ar favoriza anumite categorii de

cetateni, precum fostii angajati ai Securitatii, in detrimentul altora, printre care magistratii. "Proiectul incalca drepturi fundamentale ale omului, precum si ordinea de drept constitutionala", acuza UNJR, care spune ca proiectul legii pensiilor nu respecta principiile prevazute in Constitutie, privind neretroactivitatea legii, egalitatea de tratament a cetatenilor in fata legii si nediscriminarea. "Adoptarea si punerea in aplicare a acestui proiect de lege ar conduce la perturbarea intregii societati romanesti, nemultumirile cetatenilor vizati de acest act normativ, facute
deja publice, urmand sa imbrace forma actiunilor in justitie, ceea ce va conduce la un val de procese", arata UNJR in scrisoarea deschisa adresata ministrului Predoiu.

Principalul scop al noului sistem unitar de pensii, asa cum il anunta premierul Emil Boc, era acela de a elimina privilegiile unor categorii profesionale, reducand astfel presiunea pe buget si pe sistemul de pensii. Pensiile acestora ar urma sa fie recalculate la fel ca pentru restul bugetarilor. Totusi, forma actuala a proiectului de lege face doar pe jumatate acest lucru, facandu-i pe unii mai egali decat altii in fata legii. Pensiile militarilor, politistilor si angajatilor serviciilor secrete ar urma sa fie recalculate dupa algoritimi diferiti decat cele ale magistratilor, diplomatilor, personalului aeronautic sau parlamentarilor. Ei ar urma sa se bucure si de alte conditii de pensionare, care se negociaza cu ministerele de resort.


Diplomatii au reclamat ieri, intr-un comunicat, acelasi lucru ca si magistratii: breasla lor este discriminata. Asociatia ambasadorilor si diplomatilor de cariera ameninta ca va contesta la Curtea Constitutionala actul legislativ, pentru ca transforma pensia speciala de serviciu acordata personalului diplomatic si consular intr-o pensie obisnuita, modificand astfel un drept deja castigat si acordat de statul roman. Asociatia aminteste, ca si cea a magistratilor, ca "noile reglementari nu pot fi aplicate cu efecte retroactive". Diplomatii se plang si ei de discriminare, spunand ca alte institutii ale statului sunt lasate in afara acestui nou sistem de calculare a pensiilor.


Vicepresedintele confederatiei sindicale Cartel Alfa, Petru Dandea, declara recent ca toate categoriile de bugetari vor cere acelasi lucru. "Operatiunea de recalculare pensiilor nesimtite nu se va face", spunea Dandea. Argumentul Ministerului Muncii pentru acest gest a fost ca militarii si politistii nu au contribuit niciodata la bugetul public al asigurarilor sociale, astfel ca pensiile lor ar fi imposibil de recalculat. Mai mult, conditiile lor de munca ar fi mai dificile decat ale altor categorii care au fost privilegiate de legile speciale.
Dintre toate categoriile profesionale care primesc in prezent pensii speciale, cele ale politistilor si militarilor sunt cele mai mici, insa numarul beneficiarilor este cel mai mare.

sursa http://www.romanialibera.ro
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one