Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
În Evanghelia după Ioan, citim cum Iisus spune: "Lucraţi, nu pentru mîncarea cea pieritoare, ci pentru mîncarea ce rămîne spre viaţa veşnică şi pe care o va da vouă Fiul Omului".

Iisus foloseşte comparaţia cu hrana pentru a face să se înţeleagă ce aduce el omenirii. Sînt două feluri de viaţă şi două feluri de hrană: hrana pentru trup, care dă o "viaţă muritoare"... şi hrana pentru suflet, venită din cer, care dă "viaţa veşnică".

Creat de Dumnezeu şi făcut pentru Dumnezeu, omului îi este foame şi sete de Dumnezeu. Nimic în afară de Dumnezeu nu‑l poate satisface pe deplin. Toate felurile de hrană pămîntească lasă fiinţa umană nesăturată. Iisus nu ne invită să dispreţuim "pîinea de toate zilele", ci să dorim şi "pîinea vieţii veşnice".

Iisus nu ne cere să devenim leneşi în "munca" necesară pentru viaţa cetăţii umane însă ar vrea să "lucrăm" cu aceeaşi ardoare pentru a căuta o viaţă care nu va fi muritoare! Spre deosebire de Buddha, Iisus nu invită să suprimăm dorinţele noastre, ci, dimpotrivă, să le amplificăm; nu vă mulţumiţi să doriţi fărîma de viaţă trecătoare, care este a voastră în mod natural, ci mergeţi pînă acolo încît să doriţi o viaţă veşnică şi faceţi ce trebuie pentru aceasta, ca să o trăiţi încă de pe acum!

Preot Cornel Cadar
sursa http://www.evenimentul.ro/
 

De prin presa adunate ( da clik meniu) - 16 - AUGUST - 2010 ARHIVA-CONTINUARE PE - www.selectiipresa1marian.webgarden.ro

 
 

Locuintele ANL, incluse in programul Prima Casa

Locuintele ANL, incluse in programul Prima Casa
23-feb-2010

Prin Programul Prima Casa vor putea fi achizitionate si locuintele care fac parte din programele derulate de Agentia Nationala pentru Locuinte (ANL), potrivit modificarilor aduse de Executiv normelor de implementare a programului Prima Casa. Creditele acordate vor fi de 60.000 de euro sau 70.000 de euro, in functie de vechimea locuintei

HG nr. 119/2010 pentru modificarea si completarea Hotararii Guvernului nr. 717/2009 privind aprobarea normelor de implementare a programului „Prima casa” a fost publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, Nr. 117, din 22 februarie 2010.

Noul act normativ prevede ca persoanele inscrise in programul Prima Casa sa poata achizitiona sau construi locuinte destinate achizitionarii, si prin programele derulate de Agentia Nationala pentru Locuinte (ANL).

In Programul “Prima Casa” vor fi incluse, pe langa locuintele deja finalizate, si cele nefinalizate, aflate in diverse faze de constructie, existand posibilitatea de a cumpara atat locuintele noi, cat si cele care urmeaza sa se construiasca.

Potrivit HG, pentru locuintele deja finalizate, creditul acordat persoanelor fizice va fi de 60.000 euro, iar pentru locuintele noi si cele care urmeaza sa fie construite, va fi de 70.000 euro.

De asemenea, pentru locuinte care urmeaza sa se construiasca prin asociatii fara personalitate juridica constituite de minimum 7 beneficiari, creditul acordat va fi de 75.000 de euro.

Pentru fiecare tip de apartamente, finantarea garantata in cadrul programului nu include dobanzile si comisioanele bancare sau alte sume datorate de benficiar in baza contractului de credit, urmand a acoperi 95% din pretul de achizitie prevazut in antecontractul de vanzare-cumparare.

In actul normativ se specifica faptul ca “garantiile pentru locuintele deja finalizate si cele noi construite sunt garantate cu ipoteca legala de rang I asupra locuintelor achizitionate prin program, in favoarea statului roman, reprezentat de Ministerul Finantelor Publice, valabila pe toata durata finantarii, cu notarea in cartea funciara a interdictiei de instrainare a acestora pe o perioada de 5 ani si a interdictiei de grevare cu alte sarcini pe toata durata finantarii”.
sursa http://www.avocatnet.ro/
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one