Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
În Evanghelia după Ioan, citim cum Iisus spune: "Lucraţi, nu pentru mîncarea cea pieritoare, ci pentru mîncarea ce rămîne spre viaţa veşnică şi pe care o va da vouă Fiul Omului".

Iisus foloseşte comparaţia cu hrana pentru a face să se înţeleagă ce aduce el omenirii. Sînt două feluri de viaţă şi două feluri de hrană: hrana pentru trup, care dă o "viaţă muritoare"... şi hrana pentru suflet, venită din cer, care dă "viaţa veşnică".

Creat de Dumnezeu şi făcut pentru Dumnezeu, omului îi este foame şi sete de Dumnezeu. Nimic în afară de Dumnezeu nu‑l poate satisface pe deplin. Toate felurile de hrană pămîntească lasă fiinţa umană nesăturată. Iisus nu ne invită să dispreţuim "pîinea de toate zilele", ci să dorim şi "pîinea vieţii veşnice".

Iisus nu ne cere să devenim leneşi în "munca" necesară pentru viaţa cetăţii umane însă ar vrea să "lucrăm" cu aceeaşi ardoare pentru a căuta o viaţă care nu va fi muritoare! Spre deosebire de Buddha, Iisus nu invită să suprimăm dorinţele noastre, ci, dimpotrivă, să le amplificăm; nu vă mulţumiţi să doriţi fărîma de viaţă trecătoare, care este a voastră în mod natural, ci mergeţi pînă acolo încît să doriţi o viaţă veşnică şi faceţi ce trebuie pentru aceasta, ca să o trăiţi încă de pe acum!

Preot Cornel Cadar
sursa http://www.evenimentul.ro/
 

De prin presa adunate ( da clik meniu) - 16 - AUGUST - 2010 ARHIVA-CONTINUARE PE - www.selectiipresa1marian.webgarden.ro

 
 

Legea pensiilor, o glumă sinistră pe seama românilo

Legea pensiilor, o glumă sinistră pe seama românilor
Autor: Viorica Ana Chişu
Publicat: 9 Februarie 2010

Proiectul de lege privind sistemul unitar de pensii, aflat în curs de finalizare, este aspru criticat de specialişti, care consideră că prevederile sale sunt nerealiste, nefondate şi neprincipiale.

Recenta iniţiativă legislativă a Guvernului, de salvare a sistemului de pensii de la de zastru, nu este altceva decât o cosmetizare a vechii legi, care s-a dovedit a fi un eşec. „Noua lege nu diferă cu nimic de Legea nr. 19/2000, în afara faptului că diminuează drastic valoarea punctului de pensie“, explică Mariana Câmpeanu, fost ministru al muncii. „Într-un orizont de timp nu prea îndepărtat, valoarea acestui punct va ajunge sub 30% din salariul mediu pe economie.“ Creşterea numărului contribuabililor cu 244.000 de persoane în acest an este doar un artificiu de calcul: în sistemul public de pensii vor reintra beneficiarii legilor speciale, dar contribuţiile acestora la asigurările sociale vor fi plătite tot de la buget. Probabilitatea de a-i face pe liber profesionişti să cotizeze la fondul social este minimă. „Pensia trebuie să reprezinte un factor de motivare pentru salariaţii tineri. Motivarea şi productivitatea depind de salariile pe care le primesc şi de aşteptările privind viitorul. În condiţiile în care foarte mulţi sunt plătiţi cu salariul minim pe economie, iar pensia se va menţine la cele mai mici cote din UE, ne aşteptăm ca migraţia românilor să crească şi mai mult“, anticipează Constantin Ciutacu, director general adjunct la Institutul Naţional de Cercetări Economice (INCE). Nici recalcularea pensiilor celor care au beneficiat de legi speciale nu pare să fie o soluţie fezabilă, fie ea şi parţială, pentru reducerea deficitului fondului de pensii. „Aceştia ar putea să atace legea pentru neconstituţionalitate, în cazul în care li se anulează un drept câştigat anterior“, este de părere Magda Volonciu, cunoscut avocat în dreptul muncii. Reducerea numărului de pensionări cu circa 284.000 de persoane, până în 2020, ca urmare a majorării vârstelor de retragere din activitate nu va rezolva mare lucru. Multe dintre pensionările anticipate sau pe caz de boală au fost determinate de imposibilitatea reintegrării în muncă a persoanelor trecute de 50 de ani.

Guvernul prelungeşte vârsta de pensionare pe motiv că a crescut speranţa de viaţă a celor care împlinesc 65 de ani. Numai că 50% din tineri nu apucă această vârstă.

În urmă cu zece ani, sistemul de pensii a fost reformat. S-au mărit vârstele de pensionare şi s-a schimbat modalitatea de calcul. Principalul motiv invocat viza îmbunătăţirea sustenabilităţii financiare a sistemului de pensii. Care au fost efectele măsurilor luate atunci? Începând cu 2006, au apărut deficitele la bugetul asigurărilor sociale, ajunse la un nivel record de 1,5 miliarde euro în 2009. A crescut masiv numărul pensionărilor de invaliditate, de la 600.000 de persoane, în 2001, la 900.000 de persoane, în 2009. S-a triplat anual numărul de pensionări anticipate. S-au adoptat legi privind pensionarea în condiţii speciale a diplomaţilor, parlamentarilor, funcţionarilor publici parlamentari, personalului din aviaţie, magistraţilor şi personalului de specialitate din justiţie, militarilor şi poliţiştilor.

Recenta iniţiativă legislativă a Guvernului, de salvare a sistemului de pensii de la dezastru, nu este altceva decât o cosmetizare a vechii legi, care s-a dovedit a fi un eşec. „Noua lege nu diferă cu nimic de Legea nr. 19/2000, în afara faptului că diminuează drastic valoarea punctului de pensie“, explică Mariana Câmpeanu, fost ministru al muncii. „Într-un orizont de timp nu prea îndepărtat, valoarea acestui punct va ajunge sub 30% din salariul mediu pe economie.“ Creşterea numărului contribuabililor cu 244.000 de persoane în acest an este doar un artificiu de calcul: în sistemul public de pensii vor reintra beneficiarii legilor speciale, dar contribuţiile acestora la asigurările sociale vor fi plătite tot de la buget. Probabilitatea de a-i face pe liber profesionişti să cotizeze la fondul social este minimă. „Pensia trebuie să reprezinte un factor de motivare pentru salariaţii tineri. Motivarea şi productivitatea depind de salariile pe care le primesc şi de aşteptările privind viitorul. În condiţiile în care foarte mulţi sunt plătiţi cu salariul minim pe economie, iar pensia se va menţine la cele mai mici cote din UE, ne aşteptăm ca migraţia românilor să crească şi mai mult“, anticipează Constantin Ciutacu, director general adjunct la Institutul Naţional de Cercetări Economice (INCE).
sursa http://www.capital.ro/
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one