Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
În Evanghelia după Ioan, citim cum Iisus spune: "Lucraţi, nu pentru mîncarea cea pieritoare, ci pentru mîncarea ce rămîne spre viaţa veşnică şi pe care o va da vouă Fiul Omului".

Iisus foloseşte comparaţia cu hrana pentru a face să se înţeleagă ce aduce el omenirii. Sînt două feluri de viaţă şi două feluri de hrană: hrana pentru trup, care dă o "viaţă muritoare"... şi hrana pentru suflet, venită din cer, care dă "viaţa veşnică".

Creat de Dumnezeu şi făcut pentru Dumnezeu, omului îi este foame şi sete de Dumnezeu. Nimic în afară de Dumnezeu nu‑l poate satisface pe deplin. Toate felurile de hrană pămîntească lasă fiinţa umană nesăturată. Iisus nu ne invită să dispreţuim "pîinea de toate zilele", ci să dorim şi "pîinea vieţii veşnice".

Iisus nu ne cere să devenim leneşi în "munca" necesară pentru viaţa cetăţii umane însă ar vrea să "lucrăm" cu aceeaşi ardoare pentru a căuta o viaţă care nu va fi muritoare! Spre deosebire de Buddha, Iisus nu invită să suprimăm dorinţele noastre, ci, dimpotrivă, să le amplificăm; nu vă mulţumiţi să doriţi fărîma de viaţă trecătoare, care este a voastră în mod natural, ci mergeţi pînă acolo încît să doriţi o viaţă veşnică şi faceţi ce trebuie pentru aceasta, ca să o trăiţi încă de pe acum!

Preot Cornel Cadar
sursa http://www.evenimentul.ro/
 

De prin presa adunate ( da clik meniu) - 16 - AUGUST - 2010 ARHIVA-CONTINUARE PE - www.selectiipresa1marian.webgarden.ro

 
 

Investitiile straine, in van: Au dus la crestere nesustenabila

28 mai 2010

Destinatia a 66% din investitiile straine directe a fost in perioada 2004-2008 catre sectoare precum intermediarea financiara si imobiliar, care au dus la conturarea modelului nesustenabil de crestere economica, a declarat prim-viceguverantorul Bancii Nationale a Romaniei, Florin Georgescu.

"Structura investitiilor straine nu a fost foarte potrivita pentru noi, ci pentru investitorul strain pentru ca el urmareste pe tremen scurt si mediu profitul. Noi, ca beneficiari ai investitiilor urmarim crearea unor unitati noi si localizarea acestora in sectoare aducatoare de valoarea adaugata mai mare", a declarat Georgescu, citat de Newsin.

Prim-viceguverantorul BNR a precizat ca in perioada 2004-2008 investitiile straine directe s-au indreptat catre sectoare ca intermediarea financiara si de asigurari, in constructii si tranzactii imobiliare, precum si in comert.

Nivelul investitiilor straine in industrie a ramas si in 2008 cel mai ridicat, dar fata de 2004 ponderea investitiilor straine a scazut, de la 54% in 2004 la 41% in 2008. Din 34 miliarde de euro investitii straine directe in perioada 2004-2008 numai 30% s-au orientat catre industrie.
sursa http://www.wall-street.ro/a
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one