Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
În Evanghelia după Ioan, citim cum Iisus spune: "Lucraţi, nu pentru mîncarea cea pieritoare, ci pentru mîncarea ce rămîne spre viaţa veşnică şi pe care o va da vouă Fiul Omului".

Iisus foloseşte comparaţia cu hrana pentru a face să se înţeleagă ce aduce el omenirii. Sînt două feluri de viaţă şi două feluri de hrană: hrana pentru trup, care dă o "viaţă muritoare"... şi hrana pentru suflet, venită din cer, care dă "viaţa veşnică".

Creat de Dumnezeu şi făcut pentru Dumnezeu, omului îi este foame şi sete de Dumnezeu. Nimic în afară de Dumnezeu nu‑l poate satisface pe deplin. Toate felurile de hrană pămîntească lasă fiinţa umană nesăturată. Iisus nu ne invită să dispreţuim "pîinea de toate zilele", ci să dorim şi "pîinea vieţii veşnice".

Iisus nu ne cere să devenim leneşi în "munca" necesară pentru viaţa cetăţii umane însă ar vrea să "lucrăm" cu aceeaşi ardoare pentru a căuta o viaţă care nu va fi muritoare! Spre deosebire de Buddha, Iisus nu invită să suprimăm dorinţele noastre, ci, dimpotrivă, să le amplificăm; nu vă mulţumiţi să doriţi fărîma de viaţă trecătoare, care este a voastră în mod natural, ci mergeţi pînă acolo încît să doriţi o viaţă veşnică şi faceţi ce trebuie pentru aceasta, ca să o trăiţi încă de pe acum!

Preot Cornel Cadar
sursa http://www.evenimentul.ro/
 

De prin presa adunate ( da clik meniu) - 16 - AUGUST - 2010 ARHIVA-CONTINUARE PE - www.selectiipresa1marian.webgarden.ro

 
 

INS: Productia industriala a crescut cu 4,3% in februarie, pe fondul evolutiei bune a industriei prelucratoare

8 aprilie 2010
Productia industriala (serie bruta) a crescut in luna februarie cu 4,3%, insa a scazut cu 0,4% comparativ cu aceeasi luna a anului trecut, potrivit datelor Institutului National de Statistica (INS). Totodata, cifra de afaceri din industrie s-a majorat in februarie, atat comparativ cu luna precedenta, cat si cu aceeasi luna din 2009.

Industria prelucratoare a sustinut avansul productiei industriale in februarie

Avansul de 4,3% din februarie al productiei industriale fata de luna anterioara, s-a datorat cresterii cu 7,0% a industriei prelucratoare. Productia si furnizarea de energie electrica si termica, gaze, apa calda si aer conditionat si industria extractiva au scazut insa cu 7,7%, respectiv cu 1,6%.

Pe marile grupe industriale s-au inregistrat cresteri in industria bunurilor intermediare (+9,2%), industria bunurilor de uz curent (+8,5%), industria bunurilor de folosinta indelungata (+8,2%) si industria bunurilor de capital (+6,5%). Industria energetica a scazut cu 8,5%.

Cifra de afaceri din industrie a crescut cu 6,0% in februarie, sustinuta de avansul cu 7,1% al afacerilor din industria prelucratoare. In industria extractiva cifra de afaceri s-a redus cu 11,1%.

Pe marile grupe industriale, cresteri ale cifrei de afaceri s-au inregistrat in industria bunurilor intermediare (+10,9%), industria bunurilor de folosinta indelungata (+9,5%), industria bunurilor de uz curent (+6,5%) si industria bunurilor de capital (+3,3%), in vreme ce in industria energetica afacerile au scazut cu 3,2%.

In ceea ce priveste comenzile noi din industrie, acestea s-au redus cu 5,0%, datorita scaderii din industria bunurilor intermediare (-29,2%). De asemenea, cresteri ale comenzilor noi s-au inregistrat in industria bunurilor de folosinta indelungata (+25,9%), industria bunurilor de capital (+15,8%) si industria bunurilor de uz curent (+7,2%).

Dupa un avans de 6,9% in ianuarie, productia industriala a scazut in februarie cu 0,4% comparativ cu aceeasi luna din 2009

Comparativ cu luna corespunzatoare din anul precedent, productia industriala a scazut cu 0,4%, determinata de reducerea productiei din industria extractiva (-7,7%) si industria prelucratoare (-1,7%). Productia si furnizarea de energie electrica si termica, gaze, apa calda si aer conditionat a crescut cu 12,4%.

Pe marile grupe industriale s-au inregistrat scaderi in industria bunurilor de folosinta indelungata (-14,2%), industria bunurilor de uz curent (-12,2%) si in industria bunurilor intermediare (-1,9%). Industria bunurilor de capital si industria energetica au crescut cu 8,7%, respectiv cu 4,5%.

Afacerile din industrie au crescut cu 3,3% fata de luna februarie 2009, datorita avansului inregistrat in industria prelucratoare (+3,8%), care a compensat scaderea de 4,8% din industria extractiva.

Pe grupe industriale, cresteri ale cifrei de afaceri s-au inregistrat in industria energetica (+15,3%), industria bunurilor de capital (+11,6%) si industria bunurilor intermediare (+0,8%), in vreme ce scaderi au avut loc in industria bunurilor de folosinta indelungata (-4,8%) si industria bunurilor de uz curent (-3,7%).

Comenzile noi din industrie au crescut cu 11,0% comparativ cu luna corespunzatoare din anul precedent, datorita avansului din industria bunurilor de capital (+17,5%), industria bunurilor intermediare (+7,8%) si industria bunurilor de folosinta indelungata (+4,7%). In industria bunurilor de uz curent, comenzile au scazut cu 2,0%.

Afacerile din industrie au avansat cu 5% in primele doua luni, pe fondul cresterii cifrei de afaceri din industria prelucratoare

In primele doua luni ale anului, productia industriala a avansat cu 2,7% comparativ cu aceeasi perioada din anul precedent, datorita cresterilor inregistrate de productia si furnizarea de energie electrica si termica, gaze, apa calda si aer conditionat (+13,6%) si de industria prelucratoare (+2,0%). In industria extractiva s-a inregistrat o scadere cu 10,9% a productiei.

Pe marile grupe industriale s-au inregistrat cresteri in industria bunurilor de capital (+13,9%), industria energetica (+7,3%) si in industria bunurilor intermediare (+3,7%). Industria bunurilor de uz curent si industria bunurilor de folosinta indelungata au scazut cu 14,0%, respectiv cu 13,1%.

In perioada 1 ianuarie - 28 februarie, cifra de afaceri din industrie a avansat cu 5,0%, pe fondul cresterii cu 5,7% a afacerilor din industria prelucratoare. Pe grupe de activitate, s-au inregistrat cresteri in industria bunurilor de capital (+18,7%) si industria energetica (+17,9%), in vreme ce scaderi ale cifrei de afaceri au avut loc in industria bunurilor de folosinta indelungata (-4,2%), industria bunurilor de uz curent (-3,6%) si industria bunurilor intermediare (-0,1%).

Totodata, comenzile noi din industrie s-au majorat cu 13,7%, fiind sustinute de comenzile primite de companiile din industria bunurilor intermediare (+23,4%), industria bunurilor de capital (+12,5%) si industria bunurilor de folosinta indelungata (+0,2%). In industria bunurilor de uz curent comenzile s-au redus cu 4,4%.
sursa :http://economie.hotnews.ro/
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one