Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
În Evanghelia după Ioan, citim cum Iisus spune: "Lucraţi, nu pentru mîncarea cea pieritoare, ci pentru mîncarea ce rămîne spre viaţa veşnică şi pe care o va da vouă Fiul Omului".

Iisus foloseşte comparaţia cu hrana pentru a face să se înţeleagă ce aduce el omenirii. Sînt două feluri de viaţă şi două feluri de hrană: hrana pentru trup, care dă o "viaţă muritoare"... şi hrana pentru suflet, venită din cer, care dă "viaţa veşnică".

Creat de Dumnezeu şi făcut pentru Dumnezeu, omului îi este foame şi sete de Dumnezeu. Nimic în afară de Dumnezeu nu‑l poate satisface pe deplin. Toate felurile de hrană pămîntească lasă fiinţa umană nesăturată. Iisus nu ne invită să dispreţuim "pîinea de toate zilele", ci să dorim şi "pîinea vieţii veşnice".

Iisus nu ne cere să devenim leneşi în "munca" necesară pentru viaţa cetăţii umane însă ar vrea să "lucrăm" cu aceeaşi ardoare pentru a căuta o viaţă care nu va fi muritoare! Spre deosebire de Buddha, Iisus nu invită să suprimăm dorinţele noastre, ci, dimpotrivă, să le amplificăm; nu vă mulţumiţi să doriţi fărîma de viaţă trecătoare, care este a voastră în mod natural, ci mergeţi pînă acolo încît să doriţi o viaţă veşnică şi faceţi ce trebuie pentru aceasta, ca să o trăiţi încă de pe acum!

Preot Cornel Cadar
sursa http://www.evenimentul.ro/
 

De prin presa adunate ( da clik meniu) - 16 - AUGUST - 2010 ARHIVA-CONTINUARE PE - www.selectiipresa1marian.webgarden.ro

 
 

Industria iese din criză, construcţiile se afundă

8 iulie 2010

n primele cinci luni din acest an, afacerile industriaşilor au crescut cu 9%,iar comenzile au avansat cu peste 21%. Constructorii au avut minusuri de aproape 20%. În timp ce sectorul de construcţii nu-şi mai revine din cădere, în industrie cresc atât vânzările, cât şi cererea de mărfuri. Explicaţia vine de pe pieţele externe.

Volumul lucrărilor de construcţii a scăzut, în perioada ianuarie-mai 2010, cu 19,7% faţă de aceeaşi perioadă din 2009, potrivit datelor anunţate ieri de Institutul Naţional de Statistică.

În acelaşi timp, în industrie, media cifrei de afaceri (reprezentând vânzările de mărfuri) a crescut cu 9,4%, iar comenzile (reprezentând cererea) au crescut cu 21,4%, adică în ritmuri comparabile cu anii dinaintea intrării României în recesiune.

Cerere intensă de bunuri intermediare

Dacă pentru sectorul de construcţii explicaţia scăderilor stă în îngheţarea pieţei imobiliare, pentru industrie putem afirma că avansul se explică prin performanţele din comerţul exterior.

Într-adevăr, exporturile României (în structura cărora predomină mărfurile industriale cum sunt maşinile şi produsele manufacturate) au crescut în primele patru luni cu peste 23%, ajungând la 10,8 miliarde de euro, în timp ce deficitul comercial a scăzut. Tot de la export vin şi majoritatea comenzilor noi, astfel că ne putem aştepta la o continuare a creşterilor din industrie.

Cea mai mare creştere a cererii se regăseşte la categoria bunuri intermediare, din care fac parte piesele, subansamblele şi componentele necesare la producţia bunurilor finite, volumul comenzilor pentru acestea crescând cu aproape 29% în perioada analizată. Şi vânzările acestor bunuri au crescut, cifra de afaceri fiind cu aproape 9% mai mare.

Per ansamblu, în luna mai, comenzile de mărfuri industriale au crescut cu 4,4% faţă de luna anterioară şi cu 22,5% faţă de aceeaşi lună din 2009.

sursa :http://www.adevarul.ro/
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one