Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
În Evanghelia după Ioan, citim cum Iisus spune: "Lucraţi, nu pentru mîncarea cea pieritoare, ci pentru mîncarea ce rămîne spre viaţa veşnică şi pe care o va da vouă Fiul Omului".

Iisus foloseşte comparaţia cu hrana pentru a face să se înţeleagă ce aduce el omenirii. Sînt două feluri de viaţă şi două feluri de hrană: hrana pentru trup, care dă o "viaţă muritoare"... şi hrana pentru suflet, venită din cer, care dă "viaţa veşnică".

Creat de Dumnezeu şi făcut pentru Dumnezeu, omului îi este foame şi sete de Dumnezeu. Nimic în afară de Dumnezeu nu‑l poate satisface pe deplin. Toate felurile de hrană pămîntească lasă fiinţa umană nesăturată. Iisus nu ne invită să dispreţuim "pîinea de toate zilele", ci să dorim şi "pîinea vieţii veşnice".

Iisus nu ne cere să devenim leneşi în "munca" necesară pentru viaţa cetăţii umane însă ar vrea să "lucrăm" cu aceeaşi ardoare pentru a căuta o viaţă care nu va fi muritoare! Spre deosebire de Buddha, Iisus nu invită să suprimăm dorinţele noastre, ci, dimpotrivă, să le amplificăm; nu vă mulţumiţi să doriţi fărîma de viaţă trecătoare, care este a voastră în mod natural, ci mergeţi pînă acolo încît să doriţi o viaţă veşnică şi faceţi ce trebuie pentru aceasta, ca să o trăiţi încă de pe acum!

Preot Cornel Cadar
sursa http://www.evenimentul.ro/
 

De prin presa adunate ( da clik meniu) - 16 - AUGUST - 2010 ARHIVA-CONTINUARE PE - www.selectiipresa1marian.webgarden.ro

 
 

Harta taxelor din România: Cine plăteşte cele mai mari impozite din ţar

12-martie-2010

Anul 2010 a adus majorări de taxe pe case, terenuri şi maşini în aproape toate oraşele, iar Oltenia şi Banatul domină în topul impozitelor pe autoturismele marca Logan. „Adevărul“ prezintă repartizarea teritorială a impozitelor din fiecare regiune a ţării. Loganul e mai „scump“ în Moldova, iar terenurile sunt mai „ieftine“ în Oltenia

În baza unei ordonanţe publicate la finele anului trecut, primăriile localităţilor şi consiliile judeţene au fost abilitate să majoreze impozitele pe case, terenuri şi maşini cu până la 20%

Majoritatea instituţiilor locale au ales să aplice maximul admis şi foarte puţine au păstrat nivelul din 2009 al acestor impozite sau le-au crescut în proporţii mai mici. De asemenea, cele mai multe primării acordă bonusuri pentru plata acestor impozite până la 31 martie sau acceptă plata în două rate a impozitelor mai mari de 50 de lei.

Taxe diferite pe Logan

Pentru o mai bună exemplificare a taxelor pe maşini, am ales Dacia Logan, care are o capacitate cilindrică de 1.400-1.600 de centimetri cubi. Din punct de vedere fiscal, această categorie este, însă, tratată diferit, de la zonă la zonă.

Spre exemplu, dacă aveţi maşina înscrisă în Bacău sau Neamţ, plătiţi un impozit de 144 de lei pe an, în timp ce la Gorj, Bucureşti, Prahova, Iaşi sau Mureş plătiţi doar 56 de lei. Cele mai multe localităţi percep o taxă de 64 de lei pe an pentru maşinile Dacia Logan.

Bărăganul are cel mai „scump" intravilan

În judeţele Constanţa şi Ialomiţa, dar şi în Bucureşti, se regăsesc cele mai mari impozite pe terenurile intravilane - aproape un leu pe metrul pătrat pe an. La polul opus, cu cele mai mici impozite din această categorie, se regăsesc unele judeţe din Transilvania (Alba, Bistriţa-Năsăud,Mureş, Satu Mare), unde terenurile din zonele centrale ale oraşelor sunt taxate cu cel mult 0,65 lei. Pentru terenurile de la periferia localităţii, majoritatea primăriilor din ţară pectep impozite de 0,15-0,2 lei pe metru pătrat pe an.

Casele din Moldova,cele mai „ieftine"

Şi în cazul clădirilor cu destinaţie de locuinţă taxele locale diferă de la zonă la zonă. Cele mai mici impozite pe case (situate în zonele centrale din localităţile reşedinţă) se percep în judeţele Galaţi, Buzău şi Vrancea - aproximativ 1,6 lei/mp/an.

În jurul pragului de 2 lei/mp/an oscilează majoritatea localităţilor, iar cele mai mari impozite pe case se regăsesc în Mehedinţi (2,9 lei/mp/an), Constanţa (2,75 lei/mp/an), Braşov (2,4 lei/mp/an), Arad, Brăila şi Bucureşti (câte 2,3 lei/mp/an). Pentru locuinţele sitiuate la periferie, majoritatea primăriilor percep taxe cuprinse între 1,3 şi 1,5 lei/mp/an.

Pentru plata cu anticipaţie a impozitelor pe clădiri, terenuri şi maşini pe tot anul, adică până la data de 31 martie 2010, în Bucureşti şi în marile oraşe ale ţării se acordă o bonificaţie de până la 7%.

Impozitul se poate achita şi în două rate egale, până la datele de 31 martie şi 30 septembrie, dacă valoarea acestuia este mai mare de 50 de lei. Articol realizat cu sprijinul redacţiilor locale „Adevărul de seară"

Rate doar pentru taxele mari

În cazul în care valoarea impozitului este mai mică sau egală cu 50 de lei, proprietarul este obligat să-l achite integral. Dacă taxa este mai mare, aceasta poate fi plătită şi în rate.
sursa http://www.adevarul.ro/
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one