Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
În Evanghelia după Ioan, citim cum Iisus spune: "Lucraţi, nu pentru mîncarea cea pieritoare, ci pentru mîncarea ce rămîne spre viaţa veşnică şi pe care o va da vouă Fiul Omului".

Iisus foloseşte comparaţia cu hrana pentru a face să se înţeleagă ce aduce el omenirii. Sînt două feluri de viaţă şi două feluri de hrană: hrana pentru trup, care dă o "viaţă muritoare"... şi hrana pentru suflet, venită din cer, care dă "viaţa veşnică".

Creat de Dumnezeu şi făcut pentru Dumnezeu, omului îi este foame şi sete de Dumnezeu. Nimic în afară de Dumnezeu nu‑l poate satisface pe deplin. Toate felurile de hrană pămîntească lasă fiinţa umană nesăturată. Iisus nu ne invită să dispreţuim "pîinea de toate zilele", ci să dorim şi "pîinea vieţii veşnice".

Iisus nu ne cere să devenim leneşi în "munca" necesară pentru viaţa cetăţii umane însă ar vrea să "lucrăm" cu aceeaşi ardoare pentru a căuta o viaţă care nu va fi muritoare! Spre deosebire de Buddha, Iisus nu invită să suprimăm dorinţele noastre, ci, dimpotrivă, să le amplificăm; nu vă mulţumiţi să doriţi fărîma de viaţă trecătoare, care este a voastră în mod natural, ci mergeţi pînă acolo încît să doriţi o viaţă veşnică şi faceţi ce trebuie pentru aceasta, ca să o trăiţi încă de pe acum!

Preot Cornel Cadar
sursa http://www.evenimentul.ro/
 

De prin presa adunate ( da clik meniu) - 16 - AUGUST - 2010 ARHIVA-CONTINUARE PE - www.selectiipresa1marian.webgarden.ro

 
 

Guvernul ii va sprijini pe beneficiarii fondurilor structurale

3-martie-2010

Astazi, ora 16:21
Avocatnet.ro
Executivul a aprobat, miercuri, prin Hotarare de Guvern, normele de implementare a Programului de sprijin si criteriile de eligibilitate pentru beneficiarii proiectelor in domenii prioritare pentru economia romaneasca finantate din instrumente structurale ale Uniunii Europene alocate Romaniei, programul devenind astfel functional

„Actul normativ adoptat stabileste plafonul total al garantiilor ce pot fi emise in 2010, care sunt la nivelul sumei de 300 milioane euro”, a declarat ministrul finantelor, Sebastian Vladescu.

Potrivit ministrului, finantarea garantata in cadrul programului este de 80% din valoarea creditului, atat in euro, cat si in lei, iar perioada de tragere a finantarii este de maxim 4 ani.

Procedura de selectie a bancilor finantatoare se va realiza in conformitate cu prevederile Ordonantei nr. 34/2006.

De asemenea, actul normativ stabileste si criteriile de eligibilitate pe care solicitantii trebuie sa le indeplineasca. Acestia trebuie sa aiba un contract eligibil, spre a fi finantat din fonduri europene.

Ministrul a precizat ca programul se va desfasura prin Fondul de Garantare a Creditelor pentru Intreprinderi Mici si Mijlocii (FNGCIMM), urmand ca fiecare beneficiar de proiect sa organizeze o procedura de selectie a finantatorului. Dosarul va fi trimis la FNGCIMM spre a fi aprobat, iar banca va finanta proiectul pe baza garantiei.

In urma cu doua saptamani, Guvernul a aprobat prin Ordonanta de Urgenta, Programului de sprijin pentru beneficiarii proiectelor in domenii prioritare pentru economia romaneasca finantate din instrumente structurale ale Uniunii Europene alocate Romaniei, Ordonanta fiind publicata, luni, in Monitorul Oficial.

Beneficiarii acestui sprijin pot fi autoritatile locale, institutiile de invatamant superior de drept public acreditate sau institute de cercetare-dezvoltare de drept public pentru infrastructura din domeniul cercetarii si dezvoltarii si operatorii regionali de servicii de alimentare cu apa si canalizare care implementeaza proiecte finantate in cadrul Axei prioritare nr.1 din Programul Operational Sectorial „Mediu”.
sursa http://www.avocatnet.ro/
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one