Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
În Evanghelia după Ioan, citim cum Iisus spune: "Lucraţi, nu pentru mîncarea cea pieritoare, ci pentru mîncarea ce rămîne spre viaţa veşnică şi pe care o va da vouă Fiul Omului".

Iisus foloseşte comparaţia cu hrana pentru a face să se înţeleagă ce aduce el omenirii. Sînt două feluri de viaţă şi două feluri de hrană: hrana pentru trup, care dă o "viaţă muritoare"... şi hrana pentru suflet, venită din cer, care dă "viaţa veşnică".

Creat de Dumnezeu şi făcut pentru Dumnezeu, omului îi este foame şi sete de Dumnezeu. Nimic în afară de Dumnezeu nu‑l poate satisface pe deplin. Toate felurile de hrană pămîntească lasă fiinţa umană nesăturată. Iisus nu ne invită să dispreţuim "pîinea de toate zilele", ci să dorim şi "pîinea vieţii veşnice".

Iisus nu ne cere să devenim leneşi în "munca" necesară pentru viaţa cetăţii umane însă ar vrea să "lucrăm" cu aceeaşi ardoare pentru a căuta o viaţă care nu va fi muritoare! Spre deosebire de Buddha, Iisus nu invită să suprimăm dorinţele noastre, ci, dimpotrivă, să le amplificăm; nu vă mulţumiţi să doriţi fărîma de viaţă trecătoare, care este a voastră în mod natural, ci mergeţi pînă acolo încît să doriţi o viaţă veşnică şi faceţi ce trebuie pentru aceasta, ca să o trăiţi încă de pe acum!

Preot Cornel Cadar
sursa http://www.evenimentul.ro/
 

De prin presa adunate ( da clik meniu) - 16 - AUGUST - 2010 ARHIVA-CONTINUARE PE - www.selectiipresa1marian.webgarden.ro

 
 

Guvernul amână reintroducerea certificatului energetic

Guvernul amână reintroducerea certificatului energetic
5-feb-2010

Guvernul a amânat discuţia legată de reintroducerea certificatului energetic la vânzarea sau achiziţia de locuinţe, considerând că procedurile de aplicare a noului sistem nu sunt suficient de clare, iar numărul de auditori energetici este încă insuficient, au declarat pentru MEDIAFAX surse oficiale.

"Guvernul a decis să amâne o decizie în privinţa reintroducerii certificatului energetic, deoarece s-a considerat că noul sistem presupune anumite proceduri de selectare a evaluatorilor şi obţinere a certificatelor care nu sunt încă destul de clar stabilite, iar numărul de auditori este prea mic. Posibil ca discuţia să continue săptămâna viitoare", au afirmat sursele citate, la finalul şedinţei de vineri a Executivului.

Potrivit acestora, este posibil ca Guvernul să solicite Comisiei Europene o derogare de la aplicarea directivei în domeniu a UE şi o amânare cu până la trei luni a termenului de la care să fie introdus certificatul energetic, în cazul în care dificultăţile administrative nu vor fi depăşite în timp util. Înainte unei eventuale asemenea solicitări, la nivelul Guvernului vor mai fi însă iniţiate discuţii privind reintroducerea certificatului.

"La acest moment, din cauza procedurilor greoaie şi a numărului insuficient de auditori, certificatul energetic poate fi eliberat şi într-o perioadă care ajunge la şase luni, ceea ce afectează tranzacţiile pe piaţa imobiliară", au mai arătat sursele citate.

Amânarea reintroducerii certificatului energetic a fost confirmată ulterior de către ministrul Mediului şi purtătorul de cuvânt al Guvernului.

"Am amânat ordonanţa pentru o discuţie ulterioară, deoarece este o discuţie până când să se amâne, până când este obligatoriu să se dea aceste certficate. Deci s-a amânat, nu s-a aprobat", a spus ministrul Mediului, Laszlo Borbely.

Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Ioana Muntean, a precizat că este nevoie ca unele proceduri de evaluare a auditorilor energetici să fie clarificate.

"A fost nevoie de unele clarificări referitoare la simplificarea procedurilor de evaluare a auditorilor energetici şi de obţinere a certificatelor pentru aceşti auditori energetici", a spus oficialul guvernamental.

Legea 372/2005 prevede că la încheierea oricărui contract de vânzare-cumpărare sau închiriere pentru clădirile de locuit familiale şi apartamentele din blocurile de locuinţe va fi obligatorie prezentarea certificatului de performanţă energetică al clădirii.
sursa http://www.mediafax.ro/
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one