Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
În Evanghelia după Ioan, citim cum Iisus spune: "Lucraţi, nu pentru mîncarea cea pieritoare, ci pentru mîncarea ce rămîne spre viaţa veşnică şi pe care o va da vouă Fiul Omului".

Iisus foloseşte comparaţia cu hrana pentru a face să se înţeleagă ce aduce el omenirii. Sînt două feluri de viaţă şi două feluri de hrană: hrana pentru trup, care dă o "viaţă muritoare"... şi hrana pentru suflet, venită din cer, care dă "viaţa veşnică".

Creat de Dumnezeu şi făcut pentru Dumnezeu, omului îi este foame şi sete de Dumnezeu. Nimic în afară de Dumnezeu nu‑l poate satisface pe deplin. Toate felurile de hrană pămîntească lasă fiinţa umană nesăturată. Iisus nu ne invită să dispreţuim "pîinea de toate zilele", ci să dorim şi "pîinea vieţii veşnice".

Iisus nu ne cere să devenim leneşi în "munca" necesară pentru viaţa cetăţii umane însă ar vrea să "lucrăm" cu aceeaşi ardoare pentru a căuta o viaţă care nu va fi muritoare! Spre deosebire de Buddha, Iisus nu invită să suprimăm dorinţele noastre, ci, dimpotrivă, să le amplificăm; nu vă mulţumiţi să doriţi fărîma de viaţă trecătoare, care este a voastră în mod natural, ci mergeţi pînă acolo încît să doriţi o viaţă veşnică şi faceţi ce trebuie pentru aceasta, ca să o trăiţi încă de pe acum!

Preot Cornel Cadar
sursa http://www.evenimentul.ro/
 

De prin presa adunate ( da clik meniu) - 16 - AUGUST - 2010 ARHIVA-CONTINUARE PE - www.selectiipresa1marian.webgarden.ro

 
 

Gheorghina, Finante: Deficit bugetar de 0,03% din PIB in ianuarie

Gheorghina, Finante: Deficit bugetar de 0,03% din PIB in ianuarie
25-feb-2010

Romania a inregistrat in prima luna a acestui an un deficit bugetar de 0,03% din produsul intern brut (PIB), potrivit datelor preliminare, a precizat secretarul de stat in Ministerul Finantelor Publice (MFP), Gheorghe Gherghina.

In 15 februarie, Gherghina declara ca datele preliminare pentru ianuarie arata ca bugetul general consolidat a inregistrat un deficit bugetar de 0,03% din PIB, insa nu excludea ca datele finale sa indice un usor excedent, scrie NewsIn.

"Bugetul general consolidat a inregistrat un usor deficit bugetar in luna ianuarie, in apropiere de zero, respectiv 0,03% din PIB, insa este posibil ca in urma centralizarii tuturor datelor, in 25 februarie, sa inregistram un usor excedent bugetar. Am centralizat pana la aceasta data doar cinci categorii de venituri si urmeaza sa mai primim rezultatele companiilor care se autofinanteaza", preciza atunci Gherghina.

In mod traditional, Romania inregistra excedente bugetare in primele luni ale anului, dupa care intra pe deficit. Astfel, in ianuarie 2009, veniturile au fost mai mari decat cheltuielile cu 1,64 miliarde lei, echivalentul unui excedent bugetar de 0,3% din produsul intern brut (PIB).

Ministrul Finantelor, Sebastian Vladescu, declara pe 11 februarie ca veniturile bugetare realizate in ianuarie au reprezentat 98,5% din suma programata si nu sunt probleme cu privire la incasari sau plati si ca finantele au putut finanta "cu costuri reduse necesarul de roll over si de finantari noi".

"Nu am motive reale sa ma ingrijorez de incasarile bugetare. Ianuarie a fost o luna normala si am incasat plati aproape cat ne-am propus. N-am avut nici o problema cu platile, incasarile si cash flow-ul trezoreriei", a spus Vladescu.

Cheltuielile bugetare din ianuarie au fost gestionate de Ministerul Finantelor pe baza legii 500 din 2002, in lipsa unui buget votat de Parlament, lege ce prevede ca in cazul in care "legile bugetare nu au fost adoptate cu cel putin 3 zile inainte de expirarea exercitiului bugetar, Guvernul indeplineste sarcinile prevazute in bugetul anului precedent, limitele lunare de cheltuieli neputand depasi de regula 1/12 din prevederile bugetelor anului precedent".

Romania s-a angajat sa se incadreze in acest an intr-un deficit bugetar de 5,9% din PIB, dupa ce in 2009 deficitul bugetului general consolidat a fost de 36,4 miliarde lei, sau 7,2% din produsul intern brut, usor sub tinta convenita cu Fondul Monetar International (FMI) in cadrul acordului stand-by, de 7,3% din PIB.

Te intereseaza sa primesti in fiecare dimineata cele mai importante stiri de business ale zilei din Economie? Inregistreaza-te GRATUIT pe Wall-Street pentru a fi informat si pentru a deveni mai bun in domeniul tau de activitate.
sursa http://www.wall-street.ro/
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one