Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
În Evanghelia după Ioan, citim cum Iisus spune: "Lucraţi, nu pentru mîncarea cea pieritoare, ci pentru mîncarea ce rămîne spre viaţa veşnică şi pe care o va da vouă Fiul Omului".

Iisus foloseşte comparaţia cu hrana pentru a face să se înţeleagă ce aduce el omenirii. Sînt două feluri de viaţă şi două feluri de hrană: hrana pentru trup, care dă o "viaţă muritoare"... şi hrana pentru suflet, venită din cer, care dă "viaţa veşnică".

Creat de Dumnezeu şi făcut pentru Dumnezeu, omului îi este foame şi sete de Dumnezeu. Nimic în afară de Dumnezeu nu‑l poate satisface pe deplin. Toate felurile de hrană pămîntească lasă fiinţa umană nesăturată. Iisus nu ne invită să dispreţuim "pîinea de toate zilele", ci să dorim şi "pîinea vieţii veşnice".

Iisus nu ne cere să devenim leneşi în "munca" necesară pentru viaţa cetăţii umane însă ar vrea să "lucrăm" cu aceeaşi ardoare pentru a căuta o viaţă care nu va fi muritoare! Spre deosebire de Buddha, Iisus nu invită să suprimăm dorinţele noastre, ci, dimpotrivă, să le amplificăm; nu vă mulţumiţi să doriţi fărîma de viaţă trecătoare, care este a voastră în mod natural, ci mergeţi pînă acolo încît să doriţi o viaţă veşnică şi faceţi ce trebuie pentru aceasta, ca să o trăiţi încă de pe acum!

Preot Cornel Cadar
sursa http://www.evenimentul.ro/
 

De prin presa adunate ( da clik meniu) - 16 - AUGUST - 2010 ARHIVA-CONTINUARE PE - www.selectiipresa1marian.webgarden.ro

 
 

FMI ne da banii: “Partea cea mai rea a crizei din Romania a trecut"

FMI ne da banii: “Partea cea mai rea a crizei din Romania a trecut"

Reprezentantii Fondului Monetar International si cei ai Comisiei Europene s-au aratat multumiti de rezultatul misiunii de evaluare de la Bucuresti incepute pe 20 ianuarie si vor propune eliberarea urmatoarelor transe de bani prevazute in acordul de finantare externa pe care Romania l-a incheiat cu institutiile internationale.

"Suntem multumiti sa anuntam ca am ajuns la un final fericit in discutiile cu autoritatile romane. Astfel, vom prezenta la FMI, la mijlocul lunii februarie, documentatia necesara eliberarii simultane a urmatoarelor doua transe din acordul de finantare externa incheiat cu Romania. De asemenea, am cazut de acord cu Guvernul ca jumatate din aceste transe sa mearga la buget pentru sustinerea deficitului bugetar, iar restul sa ramana la Banca Nationala a Romaniei pentru sustinerea balantei de plati. Consideram ca board-ul FMI va aproba favorabil misiunea noastra de evaluare si va elibera transele", a declarat Jeffrey Franks (foto), seful misiunii FMI pentru Romania.

"Misiunea de evaluare a Comisiei Europene a avut ca scop sa verifice daca au fost indeplinite conditiile asumate pentru eliberarea transei de 1 miliard de euro. De asemenea, am specificat mai in detaliu tintele pentru realizarea reformelor cheie din Romania. As spune ca sunt ferm convinsa ca asistenta financiara multilaterala combinata cu agenda de politici a guvernului roman a avut un impact pozitiv asupra Romaniei. Tensiunile s-au micsorat si asta a permis guvernului sa finanteze mai usor deficitul bugetar. Se pare ca partea cea mai rea a crizei a trecut si in aceste conditii este esential sa continuam reformele pentru a pune economia romaneasca pe o cale stabila si pentru a imbunatatii standardele de viata", a declarat Fabienne Ilzkovitz, sefa misiunii FMI.

FMI ar putea aproba eliberarea urmatoarelor doua transe de bani la mijlocul lunii februarie, iar Comisia Europeana ar putea decide eliberarea transei la mijlocul lunii martie.

Fondul Monetar International (FMI) si Comisia Europeana (CE) sustin, astazi, de la ora 10:00, o conferinta de presa comuna la sediul bancii centrale, in care reprezentantii institutiilor vor prezenta concluziile misiunii derulate in Bucuresti. Afla de pe Wall-Street care sunt concluziile reprezentantilor FMI si ai CE dupa finalizarea misiunii de evaluare.

Conferinta sustinuta de seful misiunii FMI pentru Romania, Jeffrey Franks, si sefa unitatii CE, Fabienne Ilzkovitz, va avea loc la sediul Bancii Nationale a Romaniei, se arata in comunicatul semnat de Tonny Lybek, reprezentant regional pentru Romania si Bulgaria al FMI. De asemenea, Tonny Lybek va participa la aceasta conferinta de presa.

O misiune comuna de evaluare din partea FMI, CE si Bancii Mondiale se afla din 20 ianuarie la Bucuresti, de rezultatul careia depinde deblocarea urmatoarelor transe din finantarea acordata Romaniei.

Romania a agreat anul trecut cu FMI, CE, Banca Mondiala si alte institutii internationale un pachet de asistenta financiara pe doi ani de aproape 20 miliarde euro. FMI a eliberat deja primele doua transe de 6,57 miliarde euro. A treia si a patra transa, de 2,3 miliarde euro, ar putea fi deblocate in urma acestei misiuni.

De asemenea, CE a dat Romaniei anul trecut prima transa de 1,5 miliarde euro, dar ulterior a amanat acordarea celei de-a doua transe, de 1 miliard de euro, asteptand clarificarea situatiei de la Bucuresti.

La randul sau, Banca Mondiala a dat Romaniei anul trecut primul imprumut, de 300 milioane euro, iar al doilea imprumut, de circa 350 milioane euro, urma initial sa fie aprobat de boardul institutiei pana la sfarsitul anului trecut, iar cel de-al treilea in primul semestru din 2010, insa calendarul nu a putut fi respectat din cauza crizei politice din Romania.
sursa http://www.wall-street.ro/
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one