Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
În Evanghelia după Ioan, citim cum Iisus spune: "Lucraţi, nu pentru mîncarea cea pieritoare, ci pentru mîncarea ce rămîne spre viaţa veşnică şi pe care o va da vouă Fiul Omului".

Iisus foloseşte comparaţia cu hrana pentru a face să se înţeleagă ce aduce el omenirii. Sînt două feluri de viaţă şi două feluri de hrană: hrana pentru trup, care dă o "viaţă muritoare"... şi hrana pentru suflet, venită din cer, care dă "viaţa veşnică".

Creat de Dumnezeu şi făcut pentru Dumnezeu, omului îi este foame şi sete de Dumnezeu. Nimic în afară de Dumnezeu nu‑l poate satisface pe deplin. Toate felurile de hrană pămîntească lasă fiinţa umană nesăturată. Iisus nu ne invită să dispreţuim "pîinea de toate zilele", ci să dorim şi "pîinea vieţii veşnice".

Iisus nu ne cere să devenim leneşi în "munca" necesară pentru viaţa cetăţii umane însă ar vrea să "lucrăm" cu aceeaşi ardoare pentru a căuta o viaţă care nu va fi muritoare! Spre deosebire de Buddha, Iisus nu invită să suprimăm dorinţele noastre, ci, dimpotrivă, să le amplificăm; nu vă mulţumiţi să doriţi fărîma de viaţă trecătoare, care este a voastră în mod natural, ci mergeţi pînă acolo încît să doriţi o viaţă veşnică şi faceţi ce trebuie pentru aceasta, ca să o trăiţi încă de pe acum!

Preot Cornel Cadar
sursa http://www.evenimentul.ro/
 

De prin presa adunate ( da clik meniu) - 16 - AUGUST - 2010 ARHIVA-CONTINUARE PE - www.selectiipresa1marian.webgarden.ro

 
 

FMI şi CE: Dezvoltarea economică a fost mai slabă decât ne aşteptam

10 mai 2010

Autor: Simona Diaconu
Economia României nu va creşte anul acesta, aşa cum se estimase anterior, dar s-au realizat progrese importante, au declarat reprezentanţii FMI şi ai Comisiei Europene, care prezintă concluziile misiunii de evaluare.

FMI ar putea debloca următoarea tranşă din împrumutul acordat României, dacă Guvernul va aplica planul de reducere a cheltuielilor bugetare până în luna iunie, când conducerea Fondului va lua în discuţie raportul misiunii de evaluare. Jeffrey Franks a declarat că suma pe care o va primi România va fi de aproape 900 de milioane de euro.

Reformele structurale convenite de Guvern cu FMI şi Comisia Europeană ar trebui să ducă la economii fiscale permanente şi să permită României să atingă ţinta de deficit de 6,8% în 2010 şi de 4,4% în 2011, a mai precizat şeful delegaţiei FMI, Jeffrey Franks, la încheierea misiunii de evaluare de la Bucureşti. Iniţial, ţinta de deficit bugetar a fost stabilită la 5,8%.

"Sunt vremuri dificile pentru Romania. Este importană menţinerea politicilor economice pe calea cea bună. Pachetul de măsuri propus de autorităţi, şi care beneficiază de sprijinul nostu este dur, dar necesar şi va scoate România din criză", a punctat Jeffrey Franks.

În lipsa acestui program de austeritate, deficitul bugetar ar putea ajunge la 9,1%, un avans nesustenabil, în condiţiile în care economia ar putea să scadă şi anul acesta, potrivit şefului misiunii de evaluare. Situaţie economică se va îmbunătăţi la sfârşitul anului, când FMI se aşteaptă la o "revenire puternică". Însă, dacă situaţia de pe plan internaţional se va înrăuţi, efectele negative se vor resimţi pregnant asupra economiei româneşti.

Program dureros, dar necesar

Reprezentanta Comisiei Europene, Fabienne llzkovitz, a subliniat faptul că încasările la bugetul de stat au scăzut, astfel că se impune reducerea cheltuielilor bugetare.

"Va fi un program dureros, dar necesar", a punctat reprezentata CE, precizând că România are nevoie de o nouă reformă fiscală, pentru ca programul de redresare economică să funcţioneze şi în realitate, nu doar în teorie.

Stagnarea economiei se datorează atât scăderii cererii interne, cât şi a celei externe, au mai precizat membrii Comisiei Europene.

În acest context, România trebuie să accelereze procesul de absorbţie al fondurilor europene, a subliniat Fabienne llzkovitz.

Inflaţia, sub control

Banca Naţională a reuşit să ţină inflaţia sub control şi să o stabilizeze, a precizat reprezentanta CE.

"Inflaţia este sub control şi stabilizată, iar condiţiile de pe pieţele financiare s-au îmbunătăţit. Există un rezultat pozitiv în ceea ce priveşte măsurile economice implementate. Progrese au fost făcute şi în reglementarea fiscală. S-a înregistrat un progres în privinţa administraţiei publice. A fost îmbunătăţită eficienţa administraţiei publice, aceasta fiind una dintre cele mai mari provocări pentru autorităţile de la Bucureşti", a punctat Fabienne llzkovitz.

Guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, a anunţat săptămâna trecută revizuirea în urcare a prognozei de inflaţie pentru 2010, de la 3,5% la 3,7%, şi pentru 2011, de la 2,7% la 2,8%.

Oficialul european a apreciat ca pozitivă aprobarea de către Parlament a legii responsabilităţii fiscale şi a precizat că legea salarizării unice şi cea a pensiilor trebuie aprobate rapid.
sursa http://www.evz.ro/
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one