Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
În Evanghelia după Ioan, citim cum Iisus spune: "Lucraţi, nu pentru mîncarea cea pieritoare, ci pentru mîncarea ce rămîne spre viaţa veşnică şi pe care o va da vouă Fiul Omului".

Iisus foloseşte comparaţia cu hrana pentru a face să se înţeleagă ce aduce el omenirii. Sînt două feluri de viaţă şi două feluri de hrană: hrana pentru trup, care dă o "viaţă muritoare"... şi hrana pentru suflet, venită din cer, care dă "viaţa veşnică".

Creat de Dumnezeu şi făcut pentru Dumnezeu, omului îi este foame şi sete de Dumnezeu. Nimic în afară de Dumnezeu nu‑l poate satisface pe deplin. Toate felurile de hrană pămîntească lasă fiinţa umană nesăturată. Iisus nu ne invită să dispreţuim "pîinea de toate zilele", ci să dorim şi "pîinea vieţii veşnice".

Iisus nu ne cere să devenim leneşi în "munca" necesară pentru viaţa cetăţii umane însă ar vrea să "lucrăm" cu aceeaşi ardoare pentru a căuta o viaţă care nu va fi muritoare! Spre deosebire de Buddha, Iisus nu invită să suprimăm dorinţele noastre, ci, dimpotrivă, să le amplificăm; nu vă mulţumiţi să doriţi fărîma de viaţă trecătoare, care este a voastră în mod natural, ci mergeţi pînă acolo încît să doriţi o viaţă veşnică şi faceţi ce trebuie pentru aceasta, ca să o trăiţi încă de pe acum!

Preot Cornel Cadar
sursa http://www.evenimentul.ro/
 

De prin presa adunate ( da clik meniu) - 16 - AUGUST - 2010 ARHIVA-CONTINUARE PE - www.selectiipresa1marian.webgarden.ro

 
 

FMI a aprobat tranşele 3 şi 4: încă 2,3 miliarde euro pentru România

FMI a aprobat tranşele 3 şi 4: încă 2,3 miliarde euro pentru România
20-feb-2010

Consiliul Director al FMI a aprobat, vineri, raportul de evaluare a acordului stand-by cu România şi eliberarea tranşelor trei şi patru, în valoare de aproximativ 2,3 miliarde euro, sumă care va fi virată până marţi.

Board-ul FMI a votat în unanimitate raportul de evaluare şi a acceptat acordarea unei derogări în ceea ce priveşte nivelul arieratelor statului, criteriu care nu a fost îndeplinit la finele anului trecut.

„În discuţii s-a pus accentul, în partea de fiscalitatea, pe respectarea ţintelor de cheltuieli, dar şi pe necesitatea adoptării unor măsuri în ceea ce priveşte colectarea, care trebuie îmbunătăţită. De asemenea, s-a insistat pe adoptarea în termenele stabilite şi cu toate prevederile necesare a legii responsabilităţii fiscale şi a legii pensiilor”, a declarat pentru Mediafax reprezentantul României la FMI, Mihai Tănăsescu.

Un alt punct de discuţie a fost reprezentat de posibilele efecte ale crizei din Grecia asupra României şi sistemului bancar local, apreciindu-se că nu există un pericol semnificativ şi că băncile româneşti au resurse suficiente.

Oficialii FMI au evidenţiat că sistemul bancar românesc s-a comportat foarte bine într-un an de criză, dar au atras atenţia asupra necesităţii ca politica monetară să rămână prudentă.

„BNR trebuie să fie în continuare prudentă, pentru ca presiunile inflaţioniste care s-aui arătat la începutul anului să nu ducă la depăşirea ţintei pentru 2010”, a adăugat Tănăsescu. El a mai punctat că eliberarea celor două tranşe reprezintă un pas important pentru ieşirea României pe pieţele internaţionale de capital.

Tănăsescu a menţionat că Uniunea Europeană va aproba la începutul lunii martie următoarea tranşă din acordul de finanţare, de un miliard de euro.

"Această cooperare între împrumutători a fost foarte bună. Acum e rândul oficialilor români sã implementeze măsurile convenite", a conchis reprezentantul României la FMI.

O misiune comună a Fondului Monetar Internaţional şi a Comisiei Europene s-a aflat la Bucureşti în luna ianuarie pentru a doua şi a treia evaluare a acordului stand-by încheiat cu România.

România are un acord cu FMI pe doi ani, pentru 12,95 miliarde euro, pachetul total de finanţare externă, de la Fond, Uniunea Europeană, BM şi BERD, urmând să ajungă la 19,95 miliarde euro.

La începutul lunii mai, FMI a virat prima tranşa din împrumut (aproximativ 4,8 miliarde de euro), care a intrat la rezerva BNR, iar în luna septembrie a acordat şi banii aferenţi celei de-a doua tranşe (1,85 miliarde euro), din care jumătate au intrat la rezerva valutară a BNR şi jumătate în contul Trezoreriei statului aflat la BNR.

Prima tranşă de la UE, în valoare de 1,5 miliarde de euro, a fost acordată în luna iulie.
SURSA: Mediafax
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one