Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
În Evanghelia după Ioan, citim cum Iisus spune: "Lucraţi, nu pentru mîncarea cea pieritoare, ci pentru mîncarea ce rămîne spre viaţa veşnică şi pe care o va da vouă Fiul Omului".

Iisus foloseşte comparaţia cu hrana pentru a face să se înţeleagă ce aduce el omenirii. Sînt două feluri de viaţă şi două feluri de hrană: hrana pentru trup, care dă o "viaţă muritoare"... şi hrana pentru suflet, venită din cer, care dă "viaţa veşnică".

Creat de Dumnezeu şi făcut pentru Dumnezeu, omului îi este foame şi sete de Dumnezeu. Nimic în afară de Dumnezeu nu‑l poate satisface pe deplin. Toate felurile de hrană pămîntească lasă fiinţa umană nesăturată. Iisus nu ne invită să dispreţuim "pîinea de toate zilele", ci să dorim şi "pîinea vieţii veşnice".

Iisus nu ne cere să devenim leneşi în "munca" necesară pentru viaţa cetăţii umane însă ar vrea să "lucrăm" cu aceeaşi ardoare pentru a căuta o viaţă care nu va fi muritoare! Spre deosebire de Buddha, Iisus nu invită să suprimăm dorinţele noastre, ci, dimpotrivă, să le amplificăm; nu vă mulţumiţi să doriţi fărîma de viaţă trecătoare, care este a voastră în mod natural, ci mergeţi pînă acolo încît să doriţi o viaţă veşnică şi faceţi ce trebuie pentru aceasta, ca să o trăiţi încă de pe acum!

Preot Cornel Cadar
sursa http://www.evenimentul.ro/
 

De prin presa adunate ( da clik meniu) - 16 - AUGUST - 2010 ARHIVA-CONTINUARE PE - www.selectiipresa1marian.webgarden.ro

 
 

Fiscul vrea sa stie ce faci cu banii! Iti intra in cont si iti impoziteaza veniturile!

5 mai 2010

Statul nu mai iarta pe nimeni! Din 2011, orice persoana fizica care are venituri suplimentare pe langa salariu, pe care nu le declara, va fi controlata de Fisc. Insa nu oricum! Inspectorii fiscali vor controla fiecare cheltuiala, fiecare achizitie si vor avea acces la toate platile facute din contul bancar. Orice venit care nu poate fi justificat va fi impozitat de stat.

Daca descopera ca ai cheltuit mai mult decat ai declarat ca ai castigat, Fiscul te obliga sa platesti un impozit pe venit de 16% din suma rezultata din diferenta, a explicat pentru incont.ro Marian Morcoasa, director in cadrul Agentiei Nationale de Administrare Fiscala.

Cu alte cuvinte daca intr-un an ai declarat la Fisc ca ai avut venituri de 100.000 de euro insa in conturile tale au intrat in 400.000 de euro, pentru diferenta de 300.000 de euro vei plati un impozit de 16%, fie ca iti place, fie ca nu.

Mai exact, esti obligat sa platesti statului un impozit de 64.000 de euro pentru banii pe care nu i-ai declarat. Acelasi lucru se intampla si in cazul in care declari un venit de 100.000 de euro, dar iti cumperi o casa de o valoare mult mai mare. Pentru diferenta de bani pe care nu o poti justifica esti obligat sa platesti impozit de 16 %.

Vor fi scutite de impozit doar sumele primite cadou, donatie sau mostenire, a mai spus directorul ANAF.

Principalii vizati sunt artistii, sportivii, persoanele fizice care contruiesc si vand locuinte si cele care vand masini second-hand aduse din strainatate, dar si meseriasii care fac mici lucrari de reparatii si constructie fara sa declare veniturile.

" Poate sa vina omul, daca vrea, sa iti dea o spaga, ca ii place cum canti. Vine si ti-o piteste in mana. Cine poate sa stie? Tu te duci sa iti cumperi o poseta. Vine statul sa imi caute in conturi, dar nu ma poate intreba cat am dat pe poseta. Pot sa dau pe ea 1.000 de euro si o pot lua de la hoti cu 100 de euro. Statul nu ar trebui sa iti bata capul cu asta, ci ar trebui sa se uite la problemele majore ale romanilor. Nu mi se pare normal, pentru ca un cont personal e un cont personal. E o chestie intima, ca si dormitorul tau, viata ta privata. Nu ar trebui sa se bage statul in conturile personale ale cetatenilor ", spune cantareata Carmen Serban.

Pe de alta parte, finantatorul echipei Rapid, George Copos, nu crede pana nu vede. "A aparut legea? N-a aparut. Atunci vorbim cand apare", ne-a declarat el.

Ce presupune legea? Nu vei mai putea ascunde de Fisc banii decat la ciorap. Inspectorii vor avea acces la rulajele conturilor bancare si la toate datele privind cheltuielile. Legea a fost facuta in colaborare cu expertii FMI, dupa modelul american, a continuat oficialul ANAF.

Bancherii nu sunt de acord cu aceasta propunere. Radu Ghetea, presedintele Asociatiei Romane a Bancilor, a declarat pentru incont.ro ca va fi greu ca bancile sa incalce secretul bancar si sa permita accesul la rulajul clientilor.

Mai mult, persoanele fizice care vand masini cumparate din strainatate sau cele care construiesc si vand locuinte vor plati si TVA de 19% pentru fiecare tranzactie. Asta pe langa impozitul pe venit de 16%!

“De exemplu, daca in decursul unui an, un patron de firma isi cumpara masini scumpe si ii cresc sumele din conturi desi firma lui nu produce niciun leu, atunci inseamna ca acesta are si alte surse de venit pe care nu le-a declarat si pentru care trebuie sa plateasca impozite. Daca in urma controalelor se dovedeste ca banii vin din surse ilegale, atunci acesta va ajunge si pe mana Parchetului”, a mai explicat Marian Morcoasa.

Anul trecut, evaziunea fiscala la persoanele fizice a fost de aproximativ 172 de milioane de lei, respectiv de aproape 42 de milioane de euro, potrivit datelor ANAF.

Asta inseamna ca mai multe mii de persoane fizice au realizat venituri de circa 233 de milioane de euro, pe care insa nu le-au declarat.

In primele trei luni ale acestui an, evaziunea fiscala a fost de 135 de milioane de lei, respectiv de 32,9 milioane de euro.

Mai mult, potrivit Fiscului, din 5 milioane de angajati, jumatate nu contribuie la bugetul de asigurari sociale, respectiv sunt platiti prin contracte de drepturi de autor si conventii civile!
sursa :http://www.incont.ro/
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one