Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
În Evanghelia după Ioan, citim cum Iisus spune: "Lucraţi, nu pentru mîncarea cea pieritoare, ci pentru mîncarea ce rămîne spre viaţa veşnică şi pe care o va da vouă Fiul Omului".

Iisus foloseşte comparaţia cu hrana pentru a face să se înţeleagă ce aduce el omenirii. Sînt două feluri de viaţă şi două feluri de hrană: hrana pentru trup, care dă o "viaţă muritoare"... şi hrana pentru suflet, venită din cer, care dă "viaţa veşnică".

Creat de Dumnezeu şi făcut pentru Dumnezeu, omului îi este foame şi sete de Dumnezeu. Nimic în afară de Dumnezeu nu‑l poate satisface pe deplin. Toate felurile de hrană pămîntească lasă fiinţa umană nesăturată. Iisus nu ne invită să dispreţuim "pîinea de toate zilele", ci să dorim şi "pîinea vieţii veşnice".

Iisus nu ne cere să devenim leneşi în "munca" necesară pentru viaţa cetăţii umane însă ar vrea să "lucrăm" cu aceeaşi ardoare pentru a căuta o viaţă care nu va fi muritoare! Spre deosebire de Buddha, Iisus nu invită să suprimăm dorinţele noastre, ci, dimpotrivă, să le amplificăm; nu vă mulţumiţi să doriţi fărîma de viaţă trecătoare, care este a voastră în mod natural, ci mergeţi pînă acolo încît să doriţi o viaţă veşnică şi faceţi ce trebuie pentru aceasta, ca să o trăiţi încă de pe acum!

Preot Cornel Cadar
sursa http://www.evenimentul.ro/
 

De prin presa adunate ( da clik meniu) - 16 - AUGUST - 2010 ARHIVA-CONTINUARE PE - www.selectiipresa1marian.webgarden.ro

 
 

Fiscul scoate firmele din apartamentele de bloc

19 iulie 2010

Autor: Diana Zaharia
Publicat: 19 Iulie 2010
Vizionari: 1294;

Firmele vor obţine mai greu actele pentru sediul social în apartamente de bloc şi vor putea coabita în acelaşi spaţiu doar dacă suprafaţa acestuia le va permite, potrivit noilor proceduri de înfiinţare a societăţilor comerciale, recent intrate în vigoare.

Sediul social în apartament de bloc şi înregistrarea mai multor firme în acelaşi spaţiu sunt, din punctul de vedere al Fiscului, metode susceptibile de evaziune fiscală, după cum arată recentele modificări aduse legii societăţilor comerciale prin Ordonanţa de urgenţă nr. 54/2010, detaliate prin Ordinul nr. 2.112/2010 al Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF). Aceste prevederi obligă firmele noi şi pe cele care vor să-şi schimbe sediul social să înregistreze la administraţia financiară actele de spaţiu (proprietate, închiriere, comodat etc). În baza acestora, urmează să primească un certificat şi o adeverinţă pe care trebuie să le prezinte la înmatricularea societăţii la Registrul Comerţului. Însă hârtiile de la Fisc nu înseamnă doar mai multă birocraţie, cu risipa de bani şi de timp implicite, ci şi multe piedici din cauza cerinţelor impuse . Una dintre acestea stabileşte că numărul firmelor dintr-un imobil nu poate depăşi numărul de încăperi sau spaţii distincte obţinute prin partajare.

„Se restrânge posibilitatea stabilirii sediului social în apartamente de bloc, întrucât în fiecare cameră se poate stabili numai un sediu, spre deosebire de situaţia de până acum, când un investitor asociat în mai multe societăţi le putea stabili sediul în acelasi apartament. Modificarea afectează şi stabilirea sediului în spaţii de birouri, cu menţiunea că acestea pot fi recompartimentate astfel încât să fie respectată condiţia: un singur sediu într-un spaţiu compartimentat“, arată avocatul Simona Olteanu, partener Scărlătescu Law Office. Totodată, aceasta precizează că se elimină posibilitatea deschiderii mai multor societăţi în acelaşi spaţiu, însemnând o cameră sau un birou.

Birocraţie excesivă

„Dacă până acum exista posibilitatea ca la acelaşi sediu să poată funcţiona mai multe societăţi, indiferent de dimensiunile spaţiului respectiv, în cazul în care cel puţin o persoană era asociată în fiecare dintre societăţi sau în cazul în care cel puţin unul dintre asociaţi era proprietar, începând cu luna iunie, la acelaşi sediu vor putea funcţiona mai multe societăţi numai dacă imobilul, prin structura lui şi suprafaţa sa utilă, permite funcţionarea acestora în încăperi diferite sau în spaţii distinct partajate“, explică Sorin Istrate, managing partner Contexpert. Barierele administrative ridicate de autorităţi prin aceste prevederi au blocat înfiinţarea de noi firme pe termen scurt pentru că, deşi termenul de emitere a certificatului de spaţiu este de cinci zile, în practică, funcţionarii ANAF nu ştiu cum să aplice legislaţia nouă.

Fără rezultate

„Deşi procedura prevede clar actele şi paşii de urmat, suficient de birocratice, după părerea noastră, administraţiile financiare au elaborat norme interne proprii, care sporesc birocraţia. Spre exemplu, la AFP Ilfov se solicită patru exemplare ale actului de folosinţă şi împuterniciri atât din partea proprietarului, cât şi a beneficiarului, deşi procedura prevede numai împuternicire din partea beneficiarului“, spune Simona Olteanu.

Teoretic, scopul acestor restricţii şi al birocraţiei excesive e limitarea numărului de firme-fantomă. Însă lupta cu evaziunea prin astfel de restricţii abuzive nu numai că loveşte indirect în firmele corecte, conform unui obicei împământenit al fiscului românesc, dar cel mai probabil nu va avea rezultatul scontat.

„Este totuşi o măsură deficitară, pentru că scapă din vedere anumite aspecte. De exemplu, dacă din certificatul de spaţiu rezultă ca sunt deja înregistrate şi alte documente care atestă cedarea dreptului de folosinţă, e suficient să se depună o declaraţie pe proprie răspundere a asociaţilor prin care se declară că spaţiul permite funcţionarea mai multor societăţi în încăperi diferite. Cine te poate împiedica să declari că spaţiul îndeplineşte condiţiile? Astfel că, în următoarea perioadă, se prefigurează creşteri ale veniturilor pentru companiile care deţin spaţii de birouri şi care pot oferi sedii virtuale“, consideră Sorin Istrate.

Documentele depuse de firmă urmează să fie ordonate de ANAF într-un registru al spaţiilor de sedii sociale, pentru ţinerea unei evidenţe stricte pentru fiecare adresă. „Acest certificat este un demers aproape inutil, pentru că organele fiscale nu pot face verificări pentru firmele deja existente“, afirmă Istrate, arătând că eventualii evazionişti vor găsi în continuare soluţii pentru înfiinţarea unor companii-fantomă.

Modificarea nu va afecta funcţionarea firmelor existente în cazul în care vor dori să prelungească durata sediului social la o adresă deja declarată, ci doar dacă vor dori să schimbe sediul social.

48.000 de societăţi comerciale au fost înmatriculate în România, în primele cinci luni din anul 2010, potrivit datelor furnizate de Registrul Comerţului

Procedura la Fisc

- Pentru eliberarea certificatului de spa ţiu şi a adeverinţei de înregistrare a documentului de spaţiu, potrivit ordinului nr. 2.112/2010, se depune la Fisc:

- O cerere însoţită de actul de spaţiu (titlu de proprietate; contract de vânzare cumpărare; închiriere; comodat etc.) şi actul de identitate

- Cererea se depune la registratură sau prin poştă, caz în care copiile trebuie să fie legalizate

- Termenul de soluţionare este de 5 zile

Cerinţe pentru sediu social

- La înmatricularea firmei sau schimbarea sediului social la Registrul Comerţului sunt necesare:
- documentul ce atestă dreptul de folosinţă asupra spaţiului pentru sediu social înregistrat la Fisc şi
- certificatul de la Fisc care arată că pentru acel imobil n-a fost înregistrat alt document ce atestă cedarea dreptului de folosinţă

- Dacă din certificat rezultă că sunt deja înregistrate alte documente de spaţiu, se dă o declaraţie pe proprie răspundere privind respectarea condiţiilor referitoare la sediul social

- La acelaşi sediu pot funcţiona mai multe firme doar dacă imobilul, prin structura şi suprafaţa utilă, permite funcţionarea lor în încăperi diferite sau în spaţii distinct partajate.
sursa :http://www.capital.ro/
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one