Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
În Evanghelia după Ioan, citim cum Iisus spune: "Lucraţi, nu pentru mîncarea cea pieritoare, ci pentru mîncarea ce rămîne spre viaţa veşnică şi pe care o va da vouă Fiul Omului".

Iisus foloseşte comparaţia cu hrana pentru a face să se înţeleagă ce aduce el omenirii. Sînt două feluri de viaţă şi două feluri de hrană: hrana pentru trup, care dă o "viaţă muritoare"... şi hrana pentru suflet, venită din cer, care dă "viaţa veşnică".

Creat de Dumnezeu şi făcut pentru Dumnezeu, omului îi este foame şi sete de Dumnezeu. Nimic în afară de Dumnezeu nu‑l poate satisface pe deplin. Toate felurile de hrană pămîntească lasă fiinţa umană nesăturată. Iisus nu ne invită să dispreţuim "pîinea de toate zilele", ci să dorim şi "pîinea vieţii veşnice".

Iisus nu ne cere să devenim leneşi în "munca" necesară pentru viaţa cetăţii umane însă ar vrea să "lucrăm" cu aceeaşi ardoare pentru a căuta o viaţă care nu va fi muritoare! Spre deosebire de Buddha, Iisus nu invită să suprimăm dorinţele noastre, ci, dimpotrivă, să le amplificăm; nu vă mulţumiţi să doriţi fărîma de viaţă trecătoare, care este a voastră în mod natural, ci mergeţi pînă acolo încît să doriţi o viaţă veşnică şi faceţi ce trebuie pentru aceasta, ca să o trăiţi încă de pe acum!

Preot Cornel Cadar
sursa http://www.evenimentul.ro/
 

De prin presa adunate ( da clik meniu) - 16 - AUGUST - 2010 ARHIVA-CONTINUARE PE - www.selectiipresa1marian.webgarden.ro

 
 

Finalizarea sistemului de impozit forfetar - la sfârşitul lunii martie

Finalizarea sistemului de impozit forfetar - la sfârşitul lunii martie
23-feb-2010

Ministrul Finanţelor trebuie să prezinte sistemul de aplicare a impozitului forfetar până la sfârşitul lunii martie, în condiţiile în care Executivul s-a angajat să restrângă impozitul la anumite activităţi şi să elimine impozitul minim aplicat în prezent tuturor firmelor, a declarat premierul Boc.

"Ministrul Finanţelor are sarcina de a veni în Guvern cu acest sistem până la sfârşitul lunii martie", a spus Boc, marţi, la postul public de radio.

În urmă cu o lună, şeful Guvernului anunţa că i-a solicitat ministrului de Finanţe să stabilească sistemul impozitului forfetar până în luna februarie.

Surse guvernamentale au declarat atunci pentru MEDIAFAX că restaurantele, hotelurile, agenţiile de turism şi turoperatorii, barurile, centrele de fitness, dar şi pompele funebre se numără printre activităţile pentru care s-ar putea aplica impozitul forfetar. Aceste activităţi au fost incluse pe o listă aflată în discuţia autorităţilor, care cuprinde 26 de servicii prestate populaţiei.

Lista continuă cu centrele de fitness, bălciurile şi parcurile de distracţii şi alte activităţi recreative şi de distractive, cu firmele de reparare a calculatoarelor şi a echipamentelor periferice, echipamentelor de comunicaţii, a dispozitivelor de uz gospodăresc şi cele pentru casă şi grădină, fiind luate în calcul şi centrele de reparare a încălţămintei şi a articolelor din piele, a mobilei şi a furniturilor casnice, a ceasurilor şi a bijuteriilor.

Firmele care oferă servicii de reparare a articolelor de uz personal şi gospodăresc, spălare şi curăţare a articolelor textile şi a produselor din blană, coafură şi alte activităţi de înfrumuseţare, întreţinere corporală, precum şi firmele de pompe funebre completează propunerea.

Reprezentanţii Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism (ANAT) au criticat intenţia introducerii impozitului forfetar pentru agenţiile de turism şi au anunţat, ulterior, că oficialii Ministerul Finanţelor au transmis asociaţiei că impozitul forfetar nu se va aplica agenţiilor de turism şi turoperatorilor
http://www.mediafax.ro/
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one