Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
În Evanghelia după Ioan, citim cum Iisus spune: "Lucraţi, nu pentru mîncarea cea pieritoare, ci pentru mîncarea ce rămîne spre viaţa veşnică şi pe care o va da vouă Fiul Omului".

Iisus foloseşte comparaţia cu hrana pentru a face să se înţeleagă ce aduce el omenirii. Sînt două feluri de viaţă şi două feluri de hrană: hrana pentru trup, care dă o "viaţă muritoare"... şi hrana pentru suflet, venită din cer, care dă "viaţa veşnică".

Creat de Dumnezeu şi făcut pentru Dumnezeu, omului îi este foame şi sete de Dumnezeu. Nimic în afară de Dumnezeu nu‑l poate satisface pe deplin. Toate felurile de hrană pămîntească lasă fiinţa umană nesăturată. Iisus nu ne invită să dispreţuim "pîinea de toate zilele", ci să dorim şi "pîinea vieţii veşnice".

Iisus nu ne cere să devenim leneşi în "munca" necesară pentru viaţa cetăţii umane însă ar vrea să "lucrăm" cu aceeaşi ardoare pentru a căuta o viaţă care nu va fi muritoare! Spre deosebire de Buddha, Iisus nu invită să suprimăm dorinţele noastre, ci, dimpotrivă, să le amplificăm; nu vă mulţumiţi să doriţi fărîma de viaţă trecătoare, care este a voastră în mod natural, ci mergeţi pînă acolo încît să doriţi o viaţă veşnică şi faceţi ce trebuie pentru aceasta, ca să o trăiţi încă de pe acum!

Preot Cornel Cadar
sursa http://www.evenimentul.ro/
 

De prin presa adunate ( da clik meniu) - 16 - AUGUST - 2010 ARHIVA-CONTINUARE PE - www.selectiipresa1marian.webgarden.ro

 
 

Exporturile au crescut cu 18,5%

Autor: CAPITAL Online
Publicat: 9 Aprilie 2010
Vizionari: 56;

Deficitul comercial a scăzut cu 35% în primele două luni ale anului, la 4,25 miliarde de lei, în condiţiile în care exporturile au crescut cu 18,5% faţă de perioada similară din 2009, iar importurile au avansat cu 3,4%, potrivit Institutului Naţional de Statistică (INS).

În termeni nominali, exporturile de 20,19 miliarde de lei au fost depăşite ca valoare de importuri, care au însumat 24,45 miliarde de lei.

Majoritatea exporturilor şi a importurilor realizate în primele două luni au fost efectuate cu state din Uniunea Europeană.

Astfel, valoarea schimburilor intracomunitare de bunuri a fost de 15,17 miliarde de lei (3,67 miliarde euro) la expedieri şi de 17,32 miliarde de lei (4,19 miliarde euro) la introduceri, reprezentând 75,1% din total exporturi şi 70,9% din total importuri.

Ponderi importante în structura exporturilor şi importurilor au fost deţinute de grupele de produse maşini şi echipamente de transport (42,9% la export şi 34,5% la import) şi alte produse manufacturate (35,4% la export şi 30,1% la import).

Doar în luna februarie, diferenţa dintre exporturi şi importuri a rezultat într-un deficit comercial de 2,44 miliarde de lei, mai mare cu 35% faţă de decalajul înregistrat în prima lună a anului.

Anul trecut, România a avut un deficit comercial de 9,8 miliarde euro, al şaselea ca mărime din UE.

SURSA: Mediafax
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one