Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
În Evanghelia după Ioan, citim cum Iisus spune: "Lucraţi, nu pentru mîncarea cea pieritoare, ci pentru mîncarea ce rămîne spre viaţa veşnică şi pe care o va da vouă Fiul Omului".

Iisus foloseşte comparaţia cu hrana pentru a face să se înţeleagă ce aduce el omenirii. Sînt două feluri de viaţă şi două feluri de hrană: hrana pentru trup, care dă o "viaţă muritoare"... şi hrana pentru suflet, venită din cer, care dă "viaţa veşnică".

Creat de Dumnezeu şi făcut pentru Dumnezeu, omului îi este foame şi sete de Dumnezeu. Nimic în afară de Dumnezeu nu‑l poate satisface pe deplin. Toate felurile de hrană pămîntească lasă fiinţa umană nesăturată. Iisus nu ne invită să dispreţuim "pîinea de toate zilele", ci să dorim şi "pîinea vieţii veşnice".

Iisus nu ne cere să devenim leneşi în "munca" necesară pentru viaţa cetăţii umane însă ar vrea să "lucrăm" cu aceeaşi ardoare pentru a căuta o viaţă care nu va fi muritoare! Spre deosebire de Buddha, Iisus nu invită să suprimăm dorinţele noastre, ci, dimpotrivă, să le amplificăm; nu vă mulţumiţi să doriţi fărîma de viaţă trecătoare, care este a voastră în mod natural, ci mergeţi pînă acolo încît să doriţi o viaţă veşnică şi faceţi ce trebuie pentru aceasta, ca să o trăiţi încă de pe acum!

Preot Cornel Cadar
sursa http://www.evenimentul.ro/
 

De prin presa adunate ( da clik meniu) - 16 - AUGUST - 2010 ARHIVA-CONTINUARE PE - www.selectiipresa1marian.webgarden.ro

 
 

EXCLUSIV Topul judetelor cu cel mai mare numar de pensii de invaliditate: In Bihor, unul din trei pensionari are pensie de invaliditate

de R.M., D.T. HotNews.ro
Joi, 13 mai 2010, 20:35 Actualitate | Esenţial

In judetul Bihor traiesc cei mai multi pensionari de invaliditate din Romania. Nu mai putin de 52.756 de bihoreni s-au pensionat pe caz de invaliditate, reprezentand 32,86% din numarul total al pensionarilor din judet, potrivit unui document obtinut de HotNews.ro.

Tot procentual, numarul pensionarilor pe caz de invaliditate din Bihor reprezinta 5,82% din totalul persoanelor pensionate din acest motiv in Romania.

Pe locul doi se situeaza judetul Dolj, unde sunt 41.324 de persoane cu pensii de handicap, respectiv 4,56% din numarul persoanelor cu pensii de invaliditate din Romania. Doljul este urmat de judetul Arges, cu 37.876 pensii de invaliditate (4,18%), Mures, cu 37.137 pensii de invaliditate (4,1%) si Suceava - 35.561 pensii de invaliditate (3,92%).

In ceea ce priveste numarul persoanelor cu handicap, clasamentul este dominat de Bucuresti, unde nu mai putin de 56.560 de locuitori au handicap, respectiv 8,3% din totalul persoanelor cu handicap din Romania.

Locul doi il ocupa judetul Prahova, unde sunt 31.976 de persoane cu handicap (4,69%), urmat de Arges - 27.667 persoane (4,06%) si Iasi - 25.989 (3,81%).

Judetele in care se inregistreaza cele mai putine persoane cu handicap sunt Covasna - 3.944 oameni (0,58%), Ilfov - 6.947 (1,02%) si Harghita - 7.266 (1,07%).

Presedintele Traian Basescu a declarat joi ca procentajul de 32% pensii de invaliditate inregistrat in Bihor "ne arata ceva in neregula" in acest judet, "mai ales ca sunt sate intregi in care 100% barbatii sunt pensionati pe caz de invaliditate".

"Mai sunt judete cu procente peste 25%. In mod categoric aici se intampla ceva in neregula si pana la sfarsitul anului Ministerul Santatii trebuie sa vada cine e pensionat corect", a spus el.
sursa http://www.hotnews.ro/
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one