Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
În Evanghelia după Ioan, citim cum Iisus spune: "Lucraţi, nu pentru mîncarea cea pieritoare, ci pentru mîncarea ce rămîne spre viaţa veşnică şi pe care o va da vouă Fiul Omului".

Iisus foloseşte comparaţia cu hrana pentru a face să se înţeleagă ce aduce el omenirii. Sînt două feluri de viaţă şi două feluri de hrană: hrana pentru trup, care dă o "viaţă muritoare"... şi hrana pentru suflet, venită din cer, care dă "viaţa veşnică".

Creat de Dumnezeu şi făcut pentru Dumnezeu, omului îi este foame şi sete de Dumnezeu. Nimic în afară de Dumnezeu nu‑l poate satisface pe deplin. Toate felurile de hrană pămîntească lasă fiinţa umană nesăturată. Iisus nu ne invită să dispreţuim "pîinea de toate zilele", ci să dorim şi "pîinea vieţii veşnice".

Iisus nu ne cere să devenim leneşi în "munca" necesară pentru viaţa cetăţii umane însă ar vrea să "lucrăm" cu aceeaşi ardoare pentru a căuta o viaţă care nu va fi muritoare! Spre deosebire de Buddha, Iisus nu invită să suprimăm dorinţele noastre, ci, dimpotrivă, să le amplificăm; nu vă mulţumiţi să doriţi fărîma de viaţă trecătoare, care este a voastră în mod natural, ci mergeţi pînă acolo încît să doriţi o viaţă veşnică şi faceţi ce trebuie pentru aceasta, ca să o trăiţi încă de pe acum!

Preot Cornel Cadar
sursa http://www.evenimentul.ro/
 

De prin presa adunate ( da clik meniu) - 16 - AUGUST - 2010 ARHIVA-CONTINUARE PE - www.selectiipresa1marian.webgarden.ro

 
 

EXCLUSIV Fiscul a pus sechestru pe toate tramvaiele din Timisoara

1 iunie 2010

Regia Autonomă de Transport Timişoara (RATT) este înglodată în datorii. Tramvaiele au ajuns în custodia Direcţiei Generale a Finanţelor pentru o datorie neachitată, iar pe lângă aceste probleme, conducerea instituţiei a mai pierdut şi un proces cu opt angajaţi disponibilizaţi.

Finanţele au pus sechestru asigurator pe bunurile mobile ale regiei în urma unui control desfăşurat la instituţie, în care s-a constatat că RATT nu achitase o datorie de 40 de milioane de lei, adică 10 milioane de euro


Directorul RATT, Ioan Goia, recunoaşte că regia are această datorie, însă spune că ea s-a produs cu mult înainte ca el să preia conducerea, mai exact în urmă cu cinci ani.

„Dacă tot mă provocaţi, vă spun. E pus sechestru pentru un TVA neachitat de aproape 40 de milioane de lei, pe o lucrare din perioada 2000-2005, pentru reabilitarea infrastructurii. Din păcate este o sumă mare”, a explicat Goia. Directorul susţine că este vorba despre o lucrare realizată în perioada 2000-2005, din fonduri de la Banca Europeană de Investiţii, pentru care nu s-a achitat taxa pe valoarea adaugată. Deşi recunoaşte că suma nu a fost plătită, Goia spune că RATT va ataca decizia Finanţelor în instanţă. „Am să mă duc în instanţă cu ei. Măcar să ştim că am încercat”, a declarat Goia.

O altă problemă a RATT este legată de faptul că trebuie să plătească 80.000 de euro celor opt angajaţi disponibilizaţi de Goia, când a venit la conducerea instituţiei. Goia susţine, însă, că aceştia nu prea vor să vină la lucru, deşi, de cealaltă parte a baricadei angajaţii spun cu totul altceva.

„Eu am cerut executorului să pună sentinţa în aplicare, ca ei să vină la lucru, pentru că de bunăvoie nu au vrut”, a explicat şeful de la RATT. Cu toate acestea, angajaţii susţin că nu au fost primiţi la lucru şi că nu li s-au achitat drepturile băneşti.
sursa :http://www.adevarul.ro/l
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one