Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
În Evanghelia după Ioan, citim cum Iisus spune: "Lucraţi, nu pentru mîncarea cea pieritoare, ci pentru mîncarea ce rămîne spre viaţa veşnică şi pe care o va da vouă Fiul Omului".

Iisus foloseşte comparaţia cu hrana pentru a face să se înţeleagă ce aduce el omenirii. Sînt două feluri de viaţă şi două feluri de hrană: hrana pentru trup, care dă o "viaţă muritoare"... şi hrana pentru suflet, venită din cer, care dă "viaţa veşnică".

Creat de Dumnezeu şi făcut pentru Dumnezeu, omului îi este foame şi sete de Dumnezeu. Nimic în afară de Dumnezeu nu‑l poate satisface pe deplin. Toate felurile de hrană pămîntească lasă fiinţa umană nesăturată. Iisus nu ne invită să dispreţuim "pîinea de toate zilele", ci să dorim şi "pîinea vieţii veşnice".

Iisus nu ne cere să devenim leneşi în "munca" necesară pentru viaţa cetăţii umane însă ar vrea să "lucrăm" cu aceeaşi ardoare pentru a căuta o viaţă care nu va fi muritoare! Spre deosebire de Buddha, Iisus nu invită să suprimăm dorinţele noastre, ci, dimpotrivă, să le amplificăm; nu vă mulţumiţi să doriţi fărîma de viaţă trecătoare, care este a voastră în mod natural, ci mergeţi pînă acolo încît să doriţi o viaţă veşnică şi faceţi ce trebuie pentru aceasta, ca să o trăiţi încă de pe acum!

Preot Cornel Cadar
sursa http://www.evenimentul.ro/
 

De prin presa adunate ( da clik meniu) - 16 - AUGUST - 2010 ARHIVA-CONTINUARE PE - www.selectiipresa1marian.webgarden.ro

 
 

Evaziunea fiscală nu este de 40% din PIB

26 mai 2010

Preşedintele Traian Băsescu a ţinut un discurs la Palatul Parlamentului despre întâlnirea pe care a avut-o cu grupurile parlamentare, aducând în discuţie scrisoarea către Fondul Monetar Internaţşional şi explicând măsurile de austeritate pe care le-a anunţat pe 6 mai.

"Am considerat că este bine să dau curs invitaţiei parlamentarilor care susţin Guvernul de a avea o dicuţie şi de a da o explicaţie. Acelaşi lucru aş fi făcut şi cu opoziţia, în cazul în care se exprimau în acest sens. Am considerat că este o chestiune de responsabilitate a şefului statului în raport cu situaţia în care se află ţara", a început Băsescu discursul.

Băsescu explică măsurile de austeritate

Băsescu a anunţat că a discutat mai multe variante ale scrisorii către FMI şi UE a grupurilor parlamentare. "Premiza de la care am plecat a fost concluzia discuţiilor pe care le-am avut cu Guvernul şi cu BNR."

"Am informat grupurile parlamentare care este situaţia reală, dincolo de abordarea din mass-media. Criza este o realitate la nivel european, nu este doar în România. Numele, mai nou, pe care eu îmi permit să îl dau, este criza datoriilor suverane. Este o criză care apasă tot mai tare toate statele UE", a mai spus Băsescu.

Preşedintele consideră că România trebuie să ia aceste măsuri acum pentru a nu ajunge într-o situaţie mai gravă peste ceva timp. "România are şansa de a avea o datorie publică mult mai mică decât alte state UE. Am considerat că avem obligaţia de acţiona acum pentru a ne reduce dependenţa. Situaţia este foarte dificila, dar nu mai dificilă decît a altor state".

Fondul Monetar Internaţional a propus creşterea TVA de la 19 la 24%, creşterea cotei unice de la 16 la 20% şi reducerea salariilor în sectorul bugetar cu 20%. "Am respins această variantă pentru că era varianta care nu trata problema, adică repartiţia cheltuielilor bugetului de stat al României. După toate analizele, creşterea TVA de al 19 la 24% ar fi generat o inflaţie de 2 cifre, minim 10%, faţă de obiectivul existent, 4,5%."
sursa http://www.adevarul.ro/
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one