Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
În Evanghelia după Ioan, citim cum Iisus spune: "Lucraţi, nu pentru mîncarea cea pieritoare, ci pentru mîncarea ce rămîne spre viaţa veşnică şi pe care o va da vouă Fiul Omului".

Iisus foloseşte comparaţia cu hrana pentru a face să se înţeleagă ce aduce el omenirii. Sînt două feluri de viaţă şi două feluri de hrană: hrana pentru trup, care dă o "viaţă muritoare"... şi hrana pentru suflet, venită din cer, care dă "viaţa veşnică".

Creat de Dumnezeu şi făcut pentru Dumnezeu, omului îi este foame şi sete de Dumnezeu. Nimic în afară de Dumnezeu nu‑l poate satisface pe deplin. Toate felurile de hrană pămîntească lasă fiinţa umană nesăturată. Iisus nu ne invită să dispreţuim "pîinea de toate zilele", ci să dorim şi "pîinea vieţii veşnice".

Iisus nu ne cere să devenim leneşi în "munca" necesară pentru viaţa cetăţii umane însă ar vrea să "lucrăm" cu aceeaşi ardoare pentru a căuta o viaţă care nu va fi muritoare! Spre deosebire de Buddha, Iisus nu invită să suprimăm dorinţele noastre, ci, dimpotrivă, să le amplificăm; nu vă mulţumiţi să doriţi fărîma de viaţă trecătoare, care este a voastră în mod natural, ci mergeţi pînă acolo încît să doriţi o viaţă veşnică şi faceţi ce trebuie pentru aceasta, ca să o trăiţi încă de pe acum!

Preot Cornel Cadar
sursa http://www.evenimentul.ro/
 

De prin presa adunate ( da clik meniu) - 16 - AUGUST - 2010 ARHIVA-CONTINUARE PE - www.selectiipresa1marian.webgarden.ro

 
 

Emil Boc a cerut ca programul "Prima casa 2" sa devina functional din 8 martie

de Claudia Pirvoiu HotNews.ro
Miercuri, 3 martie 2010, 10:59 Economie | Consumator

Premierul Emil Boc a afirmat ca programul "Prima Casa" revizuit ar putea sa devina operational de la 8 martie. In cadrul sedintei Executivului de miercuri, premierul a cerut ministrului de Finante sa discute cu Fondul National de Garantare a Creditelor pentru Intreprinderi Mici si Mijlocii ca acesta sa incheie, pana la sfarsitul acestei saptamani, conventiile cu bancile implicate in program.

"Putem ca, la sfarsitul acestei saptamani, sa se incheie toate conventiile cu bancile, iar de 8 martie sa fie un cadou pentru toti romanii si romancele care doresc sa mearga in continuare cu programul 'Prima casa', in oricare din formele lui - 60.000 de euro, 70.000 de euro sau 75.000 de euro. Acum mingea este in terenul semnarii contractelor cu bancile, dar trebuie urgentat acest lucru, pentru ca oamenii nu stiu ca este treaba bancilor. Ei se uita la Guvern", a declarat Emil Boc.

Incepand cu a doua parte a saptamanii urmatoare ar putea fi aprobate normele de aplicare si procedurile de lucru pentru programul Prima Casa 2, iar cele 21 de banci inscrise in program ar putea demara programul, a declarat pentru HotNews.ro Aurel Saramet, presedintele Fondului National de Garantare a Creditelor pentru Intreprinderi Mici si Mijlocii (FNGCIMM).
Bancile au depus oferte de doua ori cat plafonul oferit de Fond
Saramet a mai precizat ca pana luni, cand a expirat termenul de depunere a ofertelor, bancile comerciale au depus oferte de aproximativ 1,38 miliarde euro, cu 50% mai mult fata de plafonul total, de 700 de milioane de euro oferit de Fond. Fata de cele 19 banci care intrasera in Prima Casa 1, in prezent s-au mai aratat interesate si Carpatica si Romanian International Bank- RIB.
Programul Prima Casa 2 are garantii care pot ajunge la 75.000 euro
Potrivit lui Saramet, din cauza supra-subscrierii programului, intrarea in Prima Casa 2 se va face in sensul diminuarii progresive corespunzatoare subscrierii. BCR, BRD si Banca Transilvania, institutii de credit cu cea mai mare expunere pe Prima Casa 1, vor in continuare sa aiba cele mai mari subscrieri, a mai apreciat presedintele FNGCIMM.
sursa http://economie.hotnews.ro
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one