Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
În Evanghelia după Ioan, citim cum Iisus spune: "Lucraţi, nu pentru mîncarea cea pieritoare, ci pentru mîncarea ce rămîne spre viaţa veşnică şi pe care o va da vouă Fiul Omului".

Iisus foloseşte comparaţia cu hrana pentru a face să se înţeleagă ce aduce el omenirii. Sînt două feluri de viaţă şi două feluri de hrană: hrana pentru trup, care dă o "viaţă muritoare"... şi hrana pentru suflet, venită din cer, care dă "viaţa veşnică".

Creat de Dumnezeu şi făcut pentru Dumnezeu, omului îi este foame şi sete de Dumnezeu. Nimic în afară de Dumnezeu nu‑l poate satisface pe deplin. Toate felurile de hrană pămîntească lasă fiinţa umană nesăturată. Iisus nu ne invită să dispreţuim "pîinea de toate zilele", ci să dorim şi "pîinea vieţii veşnice".

Iisus nu ne cere să devenim leneşi în "munca" necesară pentru viaţa cetăţii umane însă ar vrea să "lucrăm" cu aceeaşi ardoare pentru a căuta o viaţă care nu va fi muritoare! Spre deosebire de Buddha, Iisus nu invită să suprimăm dorinţele noastre, ci, dimpotrivă, să le amplificăm; nu vă mulţumiţi să doriţi fărîma de viaţă trecătoare, care este a voastră în mod natural, ci mergeţi pînă acolo încît să doriţi o viaţă veşnică şi faceţi ce trebuie pentru aceasta, ca să o trăiţi încă de pe acum!

Preot Cornel Cadar
sursa http://www.evenimentul.ro/
 

De prin presa adunate ( da clik meniu) - 16 - AUGUST - 2010 ARHIVA-CONTINUARE PE - www.selectiipresa1marian.webgarden.ro

 
 

Electrica intra in sfarsit pe eoliene. Romgaz si Hidroelectrica dorm

Roxana Petrescu
05.05.2010

Electrica, firma miliardara in euro din afaceri cu distributia si furnizarea de energie, este singura companie detinuta de stat care se indreapta spre finalizarea unui parc eolian, in contextul in care anul acesta sunt asteptate investitii de pana la un miliard de euro in "mori de vant".
Restul companiilor de stat, cum ar fi Hidroelectrica sau Romgaz, nu au pana acum intentii concrete de a investi in acest domeniu care i-a atras pe gigantii energetici ai lumii, dar si pe companiile locale.

"Nu ne-am pierdut interesul pentru acest domeniu, dar prioritatile noastre sunt altele in acest moment", spune Mihai David, directorul general al Hidroelectrica. Romgaz spune si ea ca intentioneaza sa intre pe piata producatorilor de energie electrica, dar ca este prematur sa vorbeasca despre planuri. Intre timp, Petrom, de exemplu, termina in 2011 un parc eolian de 100 mil. euro si o centrala pe gaze mai mare ca un reactor de la Cernavoda de 500 mil. euro.
Chiar si in cazul Electrica, finalizarea primului parc eolian ar putea avea loc anul viitor, la peste trei ani de la anuntarea intentiei de a investi in acest segment.
sursa http://www.zf.ro/
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one