Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
În Evanghelia după Ioan, citim cum Iisus spune: "Lucraţi, nu pentru mîncarea cea pieritoare, ci pentru mîncarea ce rămîne spre viaţa veşnică şi pe care o va da vouă Fiul Omului".

Iisus foloseşte comparaţia cu hrana pentru a face să se înţeleagă ce aduce el omenirii. Sînt două feluri de viaţă şi două feluri de hrană: hrana pentru trup, care dă o "viaţă muritoare"... şi hrana pentru suflet, venită din cer, care dă "viaţa veşnică".

Creat de Dumnezeu şi făcut pentru Dumnezeu, omului îi este foame şi sete de Dumnezeu. Nimic în afară de Dumnezeu nu‑l poate satisface pe deplin. Toate felurile de hrană pămîntească lasă fiinţa umană nesăturată. Iisus nu ne invită să dispreţuim "pîinea de toate zilele", ci să dorim şi "pîinea vieţii veşnice".

Iisus nu ne cere să devenim leneşi în "munca" necesară pentru viaţa cetăţii umane însă ar vrea să "lucrăm" cu aceeaşi ardoare pentru a căuta o viaţă care nu va fi muritoare! Spre deosebire de Buddha, Iisus nu invită să suprimăm dorinţele noastre, ci, dimpotrivă, să le amplificăm; nu vă mulţumiţi să doriţi fărîma de viaţă trecătoare, care este a voastră în mod natural, ci mergeţi pînă acolo încît să doriţi o viaţă veşnică şi faceţi ce trebuie pentru aceasta, ca să o trăiţi încă de pe acum!

Preot Cornel Cadar
sursa http://www.evenimentul.ro/
 

De prin presa adunate ( da clik meniu) - 16 - AUGUST - 2010 ARHIVA-CONTINUARE PE - www.selectiipresa1marian.webgarden.ro

 
 

Şeitan: pensiile tăiate asigură banii pentru viitorii pensionari

Şeitan: pensiile tăiate asigură banii pentru viitorii pensionari


Oana Crăciun
Vineri, 12 Februarie 2010
INTERVIU. Ministrul muncii, Mihai Şeitan, explică, într-un interviu acordat EVZ, motivele care au stat la baza reducerii pensiilor speciale. Urmează asistaţii social.

După ce a pus pe jar „casta” bugetarilor beneficiari ai unor pensii speciale, ministrul muncii, Mihai Şeitan, le pregăteşte o surpriză şi asistaţilor social. Şi aceştia nu sunt puţini.

Practic, e vorba despre şapte milioane de români care primesc ajutoare de la stat sub formă de şomaj, concedii de maternitate sau alocaţii. Concret, după tiparul aplicat în cazul pensiilor speciale - tăiate „pentru a putea plăti pensii şi peste 10 şi peste 40 de ani” - e necesară şi regândirea celor 200 de tipuri de ajutoare sociale acordate în acest moment de statul român, susţine ministrul într-un interviu acordat EVZ.

Potrivit acestuia, cumulul de ajutoare acordate aceleiaşi persoane va fi plafonat. Asta, pentru ca sistemul de protecţie socială să fie mai suplu şi să răspundă doar nevoilor a celor categorii sociale care sunt cu adevărat defavorizate.

PROMISIUNI

Vor fi mai puţini şomeri în 2010

EVZ: Care vă sunt priorităţile în continuare, după reforma din domeniul salariilor şi al pensiilor de stat?
Mihai Şeitan: Tot pe parcursul acestui an, trebuie regândit sistemul prestaţiilor sociale. Sunt acum peste 200 de prestaţii sociale diferite. Acest lucru trebuie reglementat, pentru a simplifica procedurile de acordare şi pentru a putea monitoriza cumulul pe care una şi aceeaşi persoană îl poate obţine prin solicitarea mai multor forme de astfel de prestaţii. Iar şomajul trebuie ţinut cât mai bine sub control. Vizavi de legea unitară de pensionare.

Cum puteţi garanta actualilor contribuabili că vor primi pensii cel puţin actualizate cu rata inflaţiei la bătrâneţe?
Tocmai asta urmărim cu proiectul de lege a pensiilor. Să putem plăti pensii şi peste 10 şi peste 40 de ani. Şi să asigurăm celor care au contribuit la bugetul asigurărilor sociale, pe perioada cât au fost activi, o viaţă decentă la pensionare. Pensiile au fost îngheţate în 2010, din restricţii bugetare. Însă, dacă semnalele din economie vor fi pozitive în prima jumătate a anului şi vor exista mai mulţi bani la buget, în a doua jumătate a anului este posibilă cel puţin indexarea pensiilor minime sociale cu rata inflaţiei.

Cum pot fi incluşi pe piaţa muncii cei aproape două milioane de români care ar putea munci, dar nu sunt angajaţi, ci asistaţi de stat?
Reformarea sistemului asigurărilor sociale presupune o serie de măsuri, care trebuie implementate treptat, pentru a reduce impactul social asupra categoriilor afectate. (...) Urmează regândirea celor peste 200 de prestaţii sociale diferite, astfel încât să se eficientizeze efortul administrativ şi să se reglementeze modalitatea de atribuire a acestor prestaţii. În final, se va plafona cumulul de prestaţii sociale pentru aceeaşi persoană.

Câţi bugetari estimaţi că vor fi concediaţi în 2010?
Partenerii internaţionali nu ne-au condiţionat cu privire la măsurile care vor trebui implementate pentru a ne încadra în bugetul cu cheltuielile de personal agreat. Tocmai de aceea, s-a demarat o analiză pentru a identifica: unde există posturi vacante în surplus, care pot fi blocate fără a afecta buna funcţionare a instituţiei respecti ve; unde e nevoie de suplimentare de personal; unde sunt angajaţi în excedent şi trebuie regândită schema de personal, etc. (...)

Oricum, pentru acele persoane care-şi vor pierde locul de muncă în 2010 - fie că provin din mediul bugetar sau privat-, ministerul are deja elaborate o serie de programe de reconversie profesională. Asta, pentru a redi recţiona personalul neocupat spre zonele economice în care există cerere pe piaţă. În plus, avem şi fondurile necesare plăţii indemnizaţiei de somaj.

Se vorbeşte despre 100.000 de şomeri de la stat şi de un număr dublu din privat. Va face faţă si stemul de asigurări?
Nu există aceste cifre. S-au vehiculat pe toate canalele şi au inflamat opinia publică inutil. Din datele pe care Ministerul Muncii le are la dispoziţie, până la finalul anului 2010, rata şomajului se va situa sub nivelul din 2009. În acest sens, ministerul e pregătit cu suma necesară la buget, pentru asigurarea ajutorului de şomaj în 2010.

SISTEM INECHITABIL

Ajutoarele sociale, acordate politic

„Ineficienţa, risipa, dezechilibrele bugetelor de „protecţie socială” au generat inechităţile multiple şi flagrante în distribuirea resurselor sociale.” Aşa a fost sintetizată situaţia sistemului de protecţie socială din România de spe cialiştii Comisiei prezidenţiale pentru Analiza Riscurilor Sociale şi Demografice.

În raportul din septembrie anul trecut al Comisiei se arată că este nevoie de un Observator Social (instituţie care ar fi trebuit înfiinţată cu câţiva ani în urmă), cu o bază de date cu toţi beneficiarii de măsuri de protecţie socială, astfel încât ajutoarele să se acorde doar categoriilor care au nevoie de ele cu adevărat.

În plus - au subliniat specialiştii - este nevoie de stabilirea unor limite pentru prestaţiile sociale, astfel încât beneficiarii să fie încurajaţi să redevină activi. Autorităţile lucrează deja la crearea „oglinzii” fiecărei familii, cu toate ajutoarele primite. La final, se vor stabili plafoane clare pentru suma totală ce urmează să fie acordată fiecărei familii sub forma unui „card de asigurat”
sursa http://www.evz.ro/
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one